Filmele cu Albert Finney

  • Albert Finney

    Albert Finney

    Data nașterii: 09.05.1936
    Decedat: 07.02.2019 (82 de ani)
  • Skyfall (2012)

    007: Coordonata Skyfall

    În Skyfall, loialitatea lui Bond față de M (Judi Dench) este testată când trecutul ei se întoarce să o bântuie. Când MI6 este atacat, 007 trebuie să găsească și să înlăture amenințarea, indiferent de cât de personale sunt pierderile.

    Regia: Sam Mendes
    Oscar-uri:
    134 2
    7.8
  • Before the Devil Knows You're Dead (2007)

    Înainte ca diavolul să afle că ai murit

    Andy si Hank sunt într-o pasa proasta si au nevoie de bani. Cei doi frati gasesc o solutie nu prea inspirata, aceea de a jefui magazinul de bijuterii al parintilor lor. Desi planul parea foarte bine elaborat, lucrurile iau o întorsatura neasteptata.

    Regia: Sidney Lumet
    18 0
    7.3
  • The Bourne Ultimatum (2007)

    Ultimatumul lui Bourne

    Dupa ce si-a pierdut memoria si singura femeie pe care a iubit-o, Bourne va trebui sa infrunte o noua generatie de ucigasi profesionisti. El isi continua calatoria in cautarea propriului trecut. Iar asta il poarta din nou prin toata lumea...

    Regia: Paul Greengrass
    Oscar-uri:
    106 1
    8.0
  • Amazing Grace (2006)

    Bunăvoință uimitoare

    William Wilberforce, pionierul luptei împotriva sclaviei, încearcă să ajungă în parlamentul Angliei. Filmul prezintă cariera politică a celui care a reușit să stârnească dispute legate de problema sclaviei nu doar în cercurile politice, ci și...

    Regia: Michael Apted
    16 0
    7.4
  • A Good Year (2006)

    Un an bun

    Max (Russell Crowe) este un bancher londonez care mosteneste de la unchiul sau o vie in Provence. Nehotarat daca sa pastreze sau nu via, Max se decide in momentul in care Christie (Abbie Cornish), o femeie din SUA, pretinde ca e fiica unchiului sau.

    Regia: Ridley Scott
    29 5
    6.9
  • Corpse Bride (2005)

    Mireasa moartă

    Povestea lui Victor, un tânăr care se pare că este sortit să se căsătorească cu mireasa moartă în timp ce adevărata sa mireasa, Victoria, rămâne în lumea celor vii.

    Regia: Tim Burton, Mike Johnson
    17 0
    7.4
  • Big Fish (2003)

    Peștele mare

    Un tanar încearcă să afle mai multe despre tatăl său, rememorând poveștile despre viața acestuia. Astfel, din istorii și fabulații, fiul începe să descopere marile calități și marile defecte ale părintelui său, care își trăiește ultimele zile.

    Regia: Tim Burton
    19 3
    8.0
  • The Gathering Storm (2002)

    Calmul dinaintea furtunii

    Filmul împrumută titlul primului volum autobiografic scris de Churchill si reușește să fie un profund studiu al unui personaj și al unei relații.

    Regia: Richard Loncraine
    10 0
    7.4
  • Intr-o lume in care eroii sunt adesea intr-un numar foarte mic, povestea lui Erin Brockovich ne aduce aminte de puterea spiritului uman. Pasiunea, tenacitatea si dorinta ei neclintita de a lupta pentru drepturile concetatenilor sai au sfidat sansele

    Regia: Steven Soderbergh
    Oscar-uri:
    44 1
    7.4
  • Simpatico (1999)

    Vincent T. Webb (Nick Nolte) și Lyle Carter (Jeff Bridges) sunt prieteni din tinerețe, când își petreceau zilele la cursele de cai. Dar când Carter îl înșală pe Webb, furându-i și femeia, pe frumoasa Rosie (Sharon Stone), destinele lor se despart...

    Regia: Matthew Warchus
    0 0
    4.7
  • Washington Square (1997)

    Piața Washington

    Ecranizare a romanului omonim al scriitorului englez Henry James. De cand s-a nascut, Catherine Sloper pare ca aduce doar necazuri, pentru ca mama ei a murit la nastere. Dintr-un copil timid, care isi iubeste si-si asculta tatal fara impotrivire,...

    Regia: Agnieszka Holland
    4 0
    6.7
  • The Browning Version (1994)

    Toamna vieții

    Andrew Crocker-Harris este un profesor de latina care, din cauza unor probleme cardiace, este obligat sa renunte la ceea ce-i placea cel mai mult: sa predea. Acum este pus intr-o postura mai putin stresanta, aceea de a-i invata engleza pe straini.

    Regia: Mike Figgis
    5 0
    7.2
  • Miller's Crossing (1990)

    Razboi in sanul mafiei

    Doua bande rivale isi disputa controlul asupra unui oras in care politistii sunt simple marionete iar scandalurile din baruri sunt doar modalitatile prin care o banda se razbuna pe cealalta.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    25 2
    7.7
  • Orphans (1987)

    Orfanii

    Harold se afla intr-o carciuma, beat crita, cand e ademenit si rapit de doi frati, care-l duc in locuinta lor saracacioasa si sordida. Treat e cel mai echilibrat dintre cei doi tineri, caci fratele lui, Phillip, sufera de agorafobie. Numai ca cei...

    Regia: Alan J. Pakula
    0 0
    6.5
  • Under the Volcano (1984)

    Sub vulcan

    1938. Pe fondul izbucnirii războiului din Europa și al sărbătorii pentru Ziua Morților, parcurgem o zi din viața lui Geoffrey Firmin, un consul britanic dintr-un orașel mexican, a cărui viață degradantă și obscură este cauzată de consumul de alcool.

    Regia: John Huston
    10 2
    6.8