Filmele și serialele cu Alec Guinness

 • Alec Guinness

  Alec Guinness

  Data nașterii: 02.04.1914
  Decedat: 05.08.2000 (107 de ani)
 • Mute Witness (1995)

  Martor mut

  Billy, surdo-muta, e specialista in efecte speciale si lucreaza la un film de groaza cu buget redus. Intr-o seara, ramane dupa program si descopera ca in spatele platourilor are loc filmarea unui snuff movie, film in care personajele sunt...

  Regia: Anthony Waller
  1 0
  6.7
 • Kafka (1991)

  Regia: Steven Soderbergh
  3 1
  6.9
 • A Passage to India (1985)

  Călătorie în India

  Ce s-a intamplat intr-o pestera izolata, vizitata de o tanara englezoaica si un fermecator doctor indian? Ecranizarea romanului clasic a lui E.M. Foster din 1920, despre „India" sub ocupatie britanica.

  Regia: David Lean
  Oscar-uri:
  2 0
  7.3
 • Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

  Războiul stelelor - Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi

  Imperiul se pregătește să distrugă Rebeliunea cu o navă Steaua Morții și mai puternică. În timp ce flota rebelilor duce un atac masiv asupra stației spațiale, Luke Skywalker îl confruntă pe tatăl său într-un duel final.

  Regia: Richard Marquand
  96 1
  8.3
 • Smiley's People (1982)

  "Smiley's People"

  2 0
  8.6
 • Raise the Titanic (1980)

  Razboiul din adancuri

  Armata SUA a pus la punct un sistem de aparare experimental, care nu poate functiona decat in prezenta unui mineral extrem de rar, despre care se crede ca s-ar gasi la bordul celebrului "Titanic", transatlanticul scufundat in 1912. Americanii...

  Regia: Jerry Jameson
  4 0
  5.0
 • Little Lord Fauntleroy (1980)

  Micul lord

  Un copil american pleaca in Anglia pentru a-si cunoaste bunicul, un foarte sever lord. Ricky Schroder in rolul micului lord induioseaza de-a dreptul, iar Alec Guinnes imprima prin interpretarea impecabila o anumita tinuta acestui film pentru copii.

  Regia: Jack Gold
  9 0
  7.4
 • Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

  Războiul stelelor - Episodul V: Imperiul Contraatacă

  Rebelii se împrăștie după ce Imperiul le atacă baza de pe planeta de gheață Hoth. În timp ce Han și Leia sunt urmăriți de Imperialiști, Luke se antrenează cu maestrul Yoda înainte să îl confrunte pe Darth Vader și să afle un adevăr șocant.

  Regia: Irvin Kershner
  Oscar-uri:
  109 1
  8.7
 • Star Wars (1977)

  Războiul stelelor - Episodul IV: O nouă speranță

  Luke Skywalker își unește forțele cu un cavaler Jedi, un pilot încrezut, un wookie și doi roboți pentru a salva galaxia de stația de luptă a Imperiului. În același timp, încearcă să o salveze pe prințesa Leia de maleficul Darth Vader.

  Regia: George Lucas
  Oscar-uri: x 6
  111 3
  8.6
 • Murder by Death (1976)

  Cinci detectivi la miezul noptii

  Un milionar excentric ii invita pe cei mai reputati cinci detectivi din lume la resedinta sa si este dispus sa ofere drept recompensa un milion de dolari celui care va solutiona un asasinat.

  Regia: Robert Moore
  20 1
  7.4
 • Actiunea filmului incepe pe 20 aprilie 1945 cand Hitler sarbatorea implinirea a 56 de ani si se termina zece zile mai tarziu, pe 30 aprilie, cand cel mai terifiant dictator al omenirii cunoscut vreodata se sinucide. Totul se petrece in bunker-ul...

  Regia: Ennio De Concini
  4 1
  6.5
 • Fratello sole, sorella luna (1972)

  Fratele soare, sora lună

  FRATE SOARE, SORÃ LUNA în regia lui Franco Zeffirelli se concentreazã asupra primilor ani din viaţa lui Francis de Assisi care cautã comuniunea cu natura renunţând la averea familiei sale în încercarea de a-şi afla destinul uşurat de povara...

  Regia: Franco Zeffirelli
  7 1
  7.2
 • Cromwell (1970)

  Biografia lui Oliver Cromwell amintește de luptele politice și religioase ale secolului 17, în Anglia. Cromwell, anglican religios, se ridică din rândurile parlamentului la Marele Protector și călău al regelui Charles I.

  Regia: Ken Hughes
  Oscar-uri:
  13 0
  6.9
 • Scrooge (1970)

  Filmul muzical are la baza romanul lui Charles Dickens "A Christmas Carol".

  Regia: Ronald Neame
  4 0
  7.5