Filmele cu Ilarion Ciobanu

  • Ilarion Ciobanu

    Ilarion Ciobanu

    Data nașterii: 28.10.1931
    Decedat: 07.09.2008 (76 de ani)
  • Alaturi de Mereanu, Jianu comploteaza la rasturnarea regimului fanariot. Salvat de streang de Tincuta, care-l ia de sot, si iertat, cum o cer obiceiul pamantului si norodul, Iancu nu se poate readapta lumii boieresti si se alatura cetei lui Tudor.

    Regia: Dinu Cocea
    0 0
    7.6
  • Pruncul, petrolul si Ardelenii (1981)

    Pruncul, petrolul și ardelenii

    June și Romulus vor avea un copil. Mititelul amână planurile familiei de a se muta înapoi în Transilvania. Lucrurile se complică și mai mult când Traian, unul dintre frații Brad pornit în căutare de apă pe pământul său, descoperă țiței.

    Regia: Dan Pița
    6 0
    7.6
  • Iancu Jianu, the Tax Collector (1980)

    Iancu Jianul, zapciul

    Fiul de boier Iancu slujește domnia ca zapciu, iar Tudor Vladimirescu așteaptă doar un semn ca să ridice Oltenia la luptă. Când haiducul Mereanu fură aurul lui Caragea, Iancu este cel care are grijă ca nimeni să nu încalce legea. Totuși, el află...

    Regia: Dinu Cocea
    0 0
    7.6
  • The Stake and the Flame (1980)

    Rug și flacără

    The young Alexandru Bota, un fost voluntar Român în armata lui Garibaldi, se alătură organizației secrete „Ordinul Trandafirului” care pornește o acțiune menită să ducă la eliberarea oamenilor de sub tirania Habsburgică. Unul dintre conducătorii...

    Regia: Adrian Petringenaru
    0 0
    6.8
  • Artista, dolarii si Ardelenii (1980)

    Artista, dolarii și ardelenii

    Prins in farmecele cantaretei Anabelle, Traian vrea sa se insoare, fara sa stie ca, de fapt, fata isi ajuta complicele sa sparga o banca.

    Regia: Mircea Veroiu
    4 0
    7.4
  • The Prophet, the Gold and the Transylvanians (1978)

    Profetul, aurul și ardelenii

    La sfârșitul secolului XIX, doi frați ardeleni pleacă în America în căutarea celui de-al treilea frate, Ion, emigrat mai demult. Sosind într-o țară și într-un oraș necunoscut, cei doi, care nu știu engleză, provoacă cele mai neașteptate încurcături.

    Regia: Dan Pița, Mircea Veroiu
    7 1
    7.5
  • The Uprising (1966)

    Rascoala

    Prin intermediul taranului Petre Petre, eroul principal al cunoscutului roman, sunt relatate evenimentele din timpul rascoalei din 1907, de la declansare si pana la inabusirea ei.

    Regia: Mircea Mureșan
    0 0
    7.1