Filmele cu John Wayne

 • John Wayne

  John Wayne

  Data nașterii: 26.05.1907
  Decedat: 11.06.1979 (72 de ani)
  Oscaruri:
 • The Shootist (1976)

  Pistolarul

  J.B. Books este de multa vreme considerat o legenda a vestului. Desi batran si bolnav, el decide sa porneasca intr-o noua aventura. Cunoscutul justitiar e decis sa faca din nou dreptate.

  Regia: Don Siegel
  13 0
  7.6
 • Brannigan (1975)

  Inspectorul Brannigan

  Jim Brannigan este trimis la Londra să aducă acasă un gangster american care îşi aşteaptă extrădarea. Dar lucrurile nu decurg deloc aşa cum erau aşteptate.

  Regia: Douglas Hickox
  7 0
  6.1
 • Un mic orasel format in majoritate din populatie indiana si condus de Ministrul Goodnight si de fiica lui, Eula este cotropit de o banda de raufacatori. Ei rapesc si chiar omoara o buna parte din populatie. Curajoasa domnisoara Eula Goodnight se...

  Regia: Stuart Millar
  13 1
  6.9
 • McQ (1974)

  Locotenentul McQ in actiune

  Seattle, America. Cu speranta ca va reusi sa razbune moartea partenerului sau, ucis de seful unei bande, locotenentul McQ face echipa cu detectivul particular Pinky Farell. Cei doi se implica in rezolvarea unui caz complicat.

  Regia: John Sturges
  12 0
  6.3
 • Cahill U.S. Marshal (1973)

  Șeriful Cahill

  Tanarul Daniel Chill este inchis, in urma unui scandal provocat intr-un saloon din Vestul Salbatic. Alaturi de el, stau inchisi trei raufacatori. Acestia il conving pe Daniel si pe fratele lui, Billy, sa participe la jefuirea unei banci, cu...

  Regia: Andrew V. McLaglen
  13 1
  6.5
 • The Train Robbers (1973)

  Hotii de trenuri

  Doamna Lowe este o vaduva care vrea sa recupereze aurul furat si ascuns de fostul ei sot. Ea intentioneaza sa-l inapoieze bancii de unde a fost furat si sa reabiliteze numele familiei ei.

  Regia: Burt Kennedy
  10 2
  6.5
 • The Cowboys (1972)

  Cowboii

  Will Andersen este intr-o mare incurcatura: furati de mirajul aurului, lucratorii de la ferma, l-au abandonat. Will este obligat sa se ajute cu un grup de adolescenti. Dar meseria de cowboy este dificila si periculoasa!

  Regia: Mark Rydell
  22 1
  7.4
 • Big Jake (1971)

  Marele Jake

  În acest western plin de actiune, John Wayne joacã rolul lui Big Jake McCandles, un sot care nu si-am mai vãzut sotia (Maureen O’Hara) de peste 18 ani. El se întoarce acasã dupã ce nepotul sãu este rãpit de o bandã de nelegiuiti. În timp ce...

  Regia: John Wayne, George Sherman
  22 1
  7.1
 • Rio Lobo (1970)

  Un western clasic cu John Wayne, ce debutează cu jefuirea de către forţele confederate a unui tren cu bani, aparţinând Uniunii. Colonelul trenului (Wayne) îi aruncă în închisoare pe liderii opoziţiei (Jorge Rivero, Chris Mitchum), dar cei trei...

  Regia: Howard Hawks
  23 0
  6.8
 • Chisum (1970)

  John Chisum este un prosper crescător de vite şi unul din fondatorii oraşului Lincoln. Traiul tihnit al veciniilor săi şi viaţa sa liniştită vor fi tulburate de venirea în oraş a afaceristului Lawrence Murphy.

  Regia: Andrew V. McLaglen
  15 1
  6.9
 • Regia: Andrew V. McLaglen
  9 0
  6.7
 • True Grit (1969)

  O sută de dolari pentru șerif

  Un beţiv încăpăţânat, fost şerif, şi un poliţist texan fac echipă cu o tânără obsedată să-i găsească pe ucigaşii tatălui ei. Bizarul trio începe urmărirea pe teritoriul indian, un loc nu tocmai primitor pentru "feţele palide".

  Regia: Henry Hathaway
  Oscar-uri:
  21 1
  7.4
 • Hellfighters (1968)

  Flacari si petrol

  Filmul, printre ultimile facute de legendarul John Wayne, spune povestea unui specialist in incendiile petroliere Chance Buckman (John Wayne), care a existat si in realitate - care s-a batut cu flacarile in incercarea de a salva aurul negru, petrolul

  Regia: Andrew V. McLaglen
  6 0
  6.6
 • The Green Berets (1968)

  Beretele verzi

  Colonelul Mike Kirby împreună cu două echipe speciale așa-numitele “Berete Verzi” pornesc într-o misiune periculoasă în sudul Vietnamului.

  Regia: John Wayne, Mervyn LeRoy, Ray Kellogg
  12 0
  5.7
 • The War Wagon (1967)

  Comoara din diligență

  Taw Jackson (John Wayne) se intoarce de la inchisoare, supravietuitor al vietii de acolo si trecut prin experienta unei impuscaturi serioase. El se afla in cautarea lui Frank Pierce, cel care i-a furat aurul.

  Regia: Burt Kennedy
  20 1
  6.9