Filmele cu John Wayne

  • John Wayne

    John Wayne

    Data nașterii: 26.05.1907
    Decedat: 11.06.1979 (72 de ani)
    Oscaruri:
  • The Shootist (1976)

    Pistolarul

    J.B. Books este de multa vreme considerat o legenda a vestului. Desi batran si bolnav, el decide sa porneasca intr-o noua aventura. Cunoscutul justitiar e decis sa faca din nou dreptate.

    Regia: Don Siegel
    14 0
    7.6
  • Brannigan (1975)

    Inspectorul Brannigan

    Jim Brannigan este trimis la Londra să aducă acasă un gangster american care își așteaptă extrădarea. Dar lucrurile nu decurg deloc așa cum erau așteptate.

    Regia: Douglas Hickox
    12 0
    6.1
  • Rooster Cogburn (1975)

    Adevăratul curaj

    Un mic orasel format in majoritate din populatie indiana si condus de Ministrul Goodnight si de fiica lui, Eula este cotropit de o banda de raufacatori. Ei rapesc si chiar omoara o buna parte din populatie. Curajoasa domnisoara Eula Goodnight se...

    Regia: Stuart Millar
    16 1
    6.8
  • McQ (1974)

    Locotenentul McQ în acțiune

    Seattle, America. Cu speranta ca va reusi sa razbune moartea partenerului sau, ucis de seful unei bande, locotenentul McQ face echipa cu detectivul particular Pinky Farell. Cei doi se implica in rezolvarea unui caz complicat.

    Regia: John Sturges
    14 0
    6.2
  • Cahill U.S. Marshal (1973)

    Șeriful Cahill

    Tanarul Daniel Chill este inchis, in urma unui scandal provocat intr-un saloon din Vestul Salbatic. Alaturi de el, stau inchisi trei raufacatori. Acestia il conving pe Daniel si pe fratele lui, Billy, sa participe la jefuirea unei banci, cu...

    Regia: Andrew V. McLaglen
    19 1
    6.4
  • The Train Robbers (1973)

    Hoții de trenuri

    Doamna Lowe este o vaduva care vrea sa recupereze aurul furat si ascuns de fostul ei sot. Ea intentioneaza sa-l inapoieze bancii de unde a fost furat si sa reabiliteze numele familiei ei.

    Regia: Burt Kennedy
    12 2
    6.4
  • The Cowboys (1972)

    Văcarii

    Will Andersen este intr-o mare incurcatura: furati de mirajul aurului, lucratorii de la ferma, l-au abandonat. Will este obligat sa se ajute cu un grup de adolescenti. Dar meseria de cowboy este dificila si periculoasa!

    Regia: Mark Rydell
    27 1
    7.4
  • Big Jake (1971)

    Marele Jake

    În acest western plin de actiune, John Wayne joacã rolul lui Big Jake McCandles, un sot care nu si-am mai vãzut sotia (Maureen O’Hara) de peste 18 ani. El se întoarce acasã dupã ce nepotul sãu este rãpit de o bandã de nelegiuiti. În timp ce...

    Regia: John Wayne, George Sherman
    24 2
    7.1
  • Rio Lobo (1970)

    Un western clasic cu John Wayne, ce debutează cu jefuirea de către forţele confederate a unui tren cu bani, aparţinând Uniunii. Colonelul trenului (Wayne) îi aruncă în închisoare pe liderii opoziţiei (Jorge Rivero, Chris Mitchum), dar cei trei...

    Regia: Howard Hawks
    26 0
    6.7
  • Chisum (1970)

    John Chisum este un prosper crescător de vite și unul din fondatorii orașului Lincoln. Traiul tihnit al veciniilor săi și viața sa liniștită vor fi tulburate de venirea în oraș a afaceristului Lawrence Murphy.

    Regia: Andrew V. McLaglen
    21 1
    6.8
  • Regia: Andrew V. McLaglen
    12 0
    6.6
  • True Grit (1969)

    Tăria adevărată

    Un bețiv încăpățânat, fost șerif, și un polițist texan fac echipă cu o tânără obsedată să-i găsească pe ucigașii tatălui ei. Bizarul trio începe urmărirea pe teritoriul indian, un loc nu tocmai primitor pentru "fețele palide".

    Regia: Henry Hathaway
    Oscar-uri:
    29 1
    7.4
  • Hellfighters (1968)

    Flacari si petrol

    Filmul, printre ultimile facute de legendarul John Wayne, spune povestea unui specialist in incendiile petroliere Chance Buckman (John Wayne), care a existat si in realitate - care s-a batut cu flacarile in incercarea de a salva aurul negru, petrolul

    Regia: Andrew V. McLaglen
    6 0
    6.5
  • The Green Berets (1968)

    Beretele verzi

    Colonelul Mike Kirby împreună cu două echipe speciale așa-numitele “Berete Verzi” pornesc într-o misiune periculoasă în sudul Vietnamului.

    Regia: John Wayne, Mervyn LeRoy, Ray Kellogg
    15 0
    5.6
  • The War Wagon (1967)

    Comoara din diligență

    Taw Jackson (John Wayne) se intoarce de la inchisoare, supravietuitor al vietii de acolo si trecut prin experienta unei impuscaturi serioase. El se afla in cautarea lui Frank Pierce, cel care i-a furat aurul.

    Regia: Burt Kennedy
    23 1
    6.8