Filmele cu John Wayne

 • El Dorado (1967)

  Legendarul producător Howard Hawks face echipă cu două vedete la fel de legendare: John Wayne şi Robert Mitchum, în această dramă western clasică. Mitchum joacă la perfecţie rolul unui şerif alcoolist, dar plin de curaj, care luptă mereu cu...

  Regia: Howard Hawks
  46 0
  7.6
 • Cast a Giant Shadow (1966)

  Umbra unui urias

  Această dramă bazată pe fapte reale povesteşte lupta eroică a israelului pentru independenţă, sub conducerea primului general al ţării (Kirk Douglas).  Angie Dickinson, Frank Sinatra, Yul Brynner şi John Wayne au rolurile principale.

  Regia: Melville Shavelson
  6 0
  6.4
 • In Harm's Way (1965)

  Razboi pe mare

  Viziunea cinematograficã a producãtorului si regizorului Otto Preminger asupra bombardamentului de la Pearl Harbor, detalii ale devastatorului atac surprizã asupra bazei navale, precum si explozive relatãri din culise.

  Regia: Otto Preminger
  19 0
  7.3
 • Cei patru fii ai lui Katie Elder, moșieri, hotărăsc să răzbune moartea tatălui lor și escrocarea mamei lor.

  Regia: Henry Hathaway
  20 1
  7.2
 • Circus World (1964)

  Lumea circului

  Aflat intr-un turneu in Europa, Matt Masters si trupa sa incanta spectatorii cu spectaculoase numere de rodeo si de acrobatie. Putini dintre cei care-i urmaresc stiu prin cate necazuri trece Matt. Fire optimista, increzatoare, el continua sa...

  Regia: Henry Hathaway
  6 0
  6.2
 • Ultimul film al lui John Wayne alaturi de mentorul si colaboratorul sau de-o viata, John Ford. O comedie, tipică Americii anilor '60, despre un grup de veterani de razboi ce se stabilesc pe o insula din Pacificul de Sud...

  Regia: John Ford
  11 0
  6.9
 • McLintock! (1963)

  Baronul crescator de vite, George Washington McLintock, se lupta cu sotia, cu fiica si cu oamenii politici care-i vor pamantul, reusind sa-i "imblanzeasca" pe toti in aceasta fermecatoare comedie western.

  Regia: Andrew V. McLaglen
  19 0
  7.2
 • How the West Was Won (1963)

  Cum a fost cucerit vestul

  Istoria expansiunii in teritoriile de Vest ale SUA, prin povestea familiei Prescott, care isi incepe marea aventura in primii ani ai secolului al XVII-lea.

  Regia: Henry Hathaway, George Marshall, John Ford
  Oscar-uri:
  12 0
  7.1
 • Hatari! (1962)

  Hatari înseamnã “pericol”, în swahili, dar si actiune, aventurã si comedie, în acest film realizat de Howard Hawks. John Wayne este seful unui grup de vânãtori de lângã Tanganyka, ce prinde animale sãlbatice pentru grãdinile zoologice ale lumii.

  Regia: Howard Hawks
  9 0
  7.2
 • The Man Who Shot Liberty Valance (1962)

  Omul care l-a ucis pe Liberty Valance

  Un senator care a devenit faimos pentru uciderea unui nelegiuit, se întoarce de la funeraliile de un vechi prieten și spune adevărul despre fapta sa.

  Regia: John Ford
  26 1
  8.1
 • The Longest Day (1962)

  Ziua cea mai lungă

  The Longest Day este povestea zilei de 6 iunie, anul 1944, atunci când a avut loc debarcarea trupelor Aliate pe plajele din Normandia. Acea zi a marcat începutul sfârşitului dominaţiei naziste asupra Europei.

  Regia: Andrew Marton, Ken Annakin, Gerd Oswald
  Oscar-uri:
  31 1
  7.8
 • Regia: John Wayne, Michael Curtiz
  18 1
  6.9
 • Regia: Henry Hathaway
  14 0
  7.0
 • The Alamo (1960)

  Alamo

  Protagonistii acestui film istoric ce prezinta atacul trupelor mexicane sunt actorii John Wayne si Richard Widmark. Sam Houston încearca sa stranga o armata la timp pentru a salva Texasul de atacul trupelor mexicane.

  Regia: John Wayne
  Oscar-uri:
  25 1
  6.8
 • The Horse Soldiers (1959)

  Cavaleriștii

  Colonelul Marlowe şi maiorul Kendall au sarcina să înainteze cu 3 dintre regimente 300 de mile în interiorul teritoriului inamic. Cea mai importantă misiune este să distrugă calea ferată pentru a face imposibil transportul hranei în sud.

  Regia: John Ford
  13 2
  7.1