Filmele cu Leonardo DiCaprio

  • Leonardo DiCaprio

    Leonardo DiCaprio

    49 de ani
    Data nașterii: 11.11.1974
    Locul nașterii: Los Angeles, California, USA
    Oscaruri:
  • Killers of the Flower Moon (2023)

    Crimele din Osage County: Bani însângerați

    La începutul secolului al XX-lea, petrolul a adus o avere națiunii Osage, membrii săi devenind peste noapte unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Bogăția acestor nativi americani i-a atras imediat pe interlopii albi, care au manipulat,...

    Regia: Martin Scorsese
    150 25
    7.6
  • Don't Look Up (2021)

    Nu priviți în sus

    Doi astronomi mediocri trebuie să facă un tur media gigantic pentru a preveni omenirea despre apropierea unei comete care va distruge Terra.

    Regia: Adam McKay
    124 15
    7.2
  • Once Upon a Time... In Hollywood (2019)

    A fost odată la… Hollywood

    În anul 1969, o nouă lume se întrevede pe platourile de filmare de la Hollywood, iar noua realitate îi cam prinde pe picior greșit pe vedeta TV Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) și dublura care îi interpretează cascadoriile, Cliff Booth (Brad Pitt).

    Regia: Quentin Tarantino
    Oscar-uri:
    205 48
    7.6
  • Ice on Fire (2019)

    Lupta împotriva încălzirii globale

    Putem inversa încălzirea globală? Documentarul explorează multele metode prin se poate reduce carbonul din atmosferă și, cel mai important, se poate provoca scăderea temperaturilor la nivel global.

    Regia: Leila Conners
    15 1
    7.4
  • Before the Flood (2016)

    Înainte de potop

    Documentarul aduce dovezi clare ale crizei ecologice tot mai grave care produce daune ireversibile asupra peisajelor virgine din Groenlanda până în Indonezia, afectând echilibrul climatic al planetei și accelerând extincția unor specii de animale.

    Regia: Fisher Stevens
    11 1
    8.2
  • The Revenant (2016)

    The Revenant: Legenda lui Hugh Glass

    The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass, membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat.

    Regia: Alejandro González Iñárritu
    Oscar-uri:
    93 5
    8.0
  • The Wolf of Wall Street (2013)

    Lupul de pe Wall Street

    Filmul este bazat pe bestseller-ul cu același titlu scris de Jordan Belfort, în 1990, în care este urmărit destinul unui tânăr, din anii '80, până în anii '90 (când cariera lui este zdruncinată și ajunge să fie condamnat la închisoare)

    Regia: Martin Scorsese
    72 7
    8.2
  • The Great Gatsby (2013)

    Marele Gatsby

    Acţiunea e plasată în Long Island, unde noul venit Nick Carraway e atras în lumea somptuoasă a vecinului său, Jay Gatsby. Carraway va începe să vadă dincolo de existenţa plină de lux a lui Gatsby, unde obsesia, nebunia şi tragedia aşteaptă

    Regia: Baz Luhrmann
    Oscar-uri:
    32 6
    7.2
  • Django Unchained (2012)

    Django dezlănțuit

    Acțiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz).

    Regia: Quentin Tarantino
    Oscar-uri:
    92 5
    8.5
  • J. Edgar (2011)

    În regia lui Clint Eastwood și în interpretarea lui Leonardo Di Caprio, J.Edgar spune povestea reală a vieții publice, dar și personale a unui om pe cât de puternic, pe atât de controversat.

    Regia: Clint Eastwood
    16 1
    6.5
  • Hubble (2010)

    Telescopul Hubble

    Sub îndrumarea cineastului Toni Myers, o cameră 3D-IMAX urmărește efortul a șapte astronauți ce se îmbarcă la bordul navetei spațiale Atlantis cu misiunea de a remedia defecțiunile de pe Telescopul Spațial Hubble.

    Regia: Toni Myers
    3 0
    7.6
  • Inception (2010)

    Începutul

    Leonardo DiCaprio este Dom Cobb, un hoţ desăvârşit, un adevărat artist în domeniul revoluţionar al extracţiei, adică al furtului de informaţii preţioase din minţile celor care dorm.

    Regia: Christopher Nolan
    Oscar-uri: x 4
    148 8
    8.8
  • Shutter Island (2010)

    Insula Shutter

    Teddy Daniels ajunge împreună partenerul sau Chuck pe mica insulă Shutter, unde se află un ospiciu pentru tratarea condamnaților cu tulburări mentale. Cei doi investighează evadarea unei criminale, dar nimic în acest ospiciu nu este ceea ce pare.

    Regia: Martin Scorsese
    74 4
    8.2
  • Revolutionary Road (2008)

    Nonconformiștii

    Sub aparenta unei vieti implinite, April si Frank ascund frustrari periculoase. Ei viseaza sa plece in Franta pentru a-si implini aspiratiile artistice. Relatia lor este subminata, insa, de gelozii si egoism, iar planurile de viitor se naruie.

    Regia: Sam Mendes
    21 1
    7.3
  • Body of Lies (2008)

    Un ghem de minciuni

    Filmul este bazat pe nuvela scrisa de David Ignatius iar DiCaprio joaca rolul unui agent CIA, aflat in subordinea personajului lui Russell Crowe, ce are ca misiune descoperirea unui terorist Al-Qaeda care planuieste un nou atentat asupra Americii.

    Regia: Ridley Scott
    48 2
    7.0