Filmele cu Mari Törőcsik

  • Mari Törőcsik

    Mari Törőcsik

    Data nașterii: 23.11.1935
    Decedat: 16.04.2021 (85 de ani)
  • Aurora Borealis - Northern Light (2018)

    Aurora Borealis - Luminile Nordului

    Aurora Borealis este o poveste de familie, petrecută pe două planuri temporale. Filmul vorbește despre rănile nevindecabile cauzate de războaiele unei Europe fărâmițate, dar și despre forța eliberatoare a descoperirii minciunilor și secretelor.

    Regia: Márta Mészáros
    1 0
    7.1
  • Music Box (1989)

    Cutia muzicală

    Despuierea arhivelor ONU scoate la iveala documente care-l incrimineaza drept criminal de razboi pe Mike Laszlo, un american model, mandru de fiica sa Ann Talbot, membra stralucita a baroului din Chicago. Laszlo, care atribuie totul uneltirilor...

    Regia: Costa-Gavras
    10 0
    7.3
  • Love (1971)

    Iubire

    In Ungaria anilor ’50, Janos e arestat de politia secreta si inchis ca disident. Disimulandu-si propria suferinta, sotia lui ii spune soacrei sale - grav bolnava - ca fiul a emigrat in America si compune, ca din partea celui plecat, scrisori.

    Regia: Károly Makk
    1 0
    7.9
  • Silence and Cry (1968)

    Liniște și strigăt

    Această parabolă realizată din câteva situaţii, este structurată pe coregrafia fricii şi a subjugării, respectiv pe alegoria epocii lui Kadar, epoca de consolidare. Mediul în care se desfăşoară întâmplarea - chiar dacă este vorba de începutul...

    Regia: Miklós Jancsó
    2 0
    6.9
  • The Boys of Paul Street (1968)

    Băieții din strada Pal

    Filmul spune povestea înduioșătoare a micului Nemecsek care, cu îndârjire și curaj, luptă alături de prietenii lui pentru păstrarea terenului viran din centrul orașului, locul lor preferat de joacă.

    Regia: Zoltán Fábri
    2 0
    7.8
  • Merry-Go-Round (1956)

    Călușeii

    Regia: Zoltán Fábri
    2 0
    7.7