Filmele cu Minoru Chiaki

  • Minoru Chiaki

    Minoru Chiaki

    Data nașterii: 28.04.1917
    Decedat: 01.11.1999 (82 de ani)
  • Kakushi-toride no san-akunin (1958)

    Fortăreața ascunsă

    Filmul spune povestea a doi tarani din Japonia medievala, Tahei si Matashichi, care se intorc de la un razboi intre armatele clanurilor Yamana si Akizuki, dupa ce armata feudala in randurile careia se inrolasera a fost infranta.

    Regia: Akira Kurosawa
    9 2
    8.1
  • Throne of Blood (1957)

    Tronul însângerat

    Dupa o mare victorie impotriva unui important tradator, doi generali sunt invitati la castelul stapanului lor pentru a fi felicitati. Pe drum se pierd intr-o padure labirintica si intalnesc o stafie care le prevesteste viitorul.

    Regia: Akira Kurosawa
    12 1
    8.1
  • Donzoko (1957)

    Azilul de noapte

    Într-o mahala japoneză, diferiți locuitori își duc traiul, visând la lucruri mai bune. Printre aceștia se află un bărbat care tânjește după o tânără, dar familia ei nu ii permite sa fie cu ea.

    Regia: Akira Kurosawa
    6 0
    7.2
  • Samurai III: Duel at Ganryu Island (1956)

    Samuraiul III: Duelul pe insula Ganryu

    Ascensiunea lui Musashi Miyamoto, cunoscut încă sub numele de Takezo, la titlul de cel mai puternic samurai din istoria Japoniei continuă. După ce a fost solicitat ca instructor de scrimă de către Shogun, Takezo acceptă provocarea unui samurai...

    Regia: Hiroshi Inagaki
    6 0
    7.6
  • Fiind inspaimantat si obsedat de ideea unui atac nuclear, Kiichi Nakajima, conducator al unei turnatorii, este socotit incompetent si inlaturat de familia lui...

    Regia: Akira Kurosawa
    2 0
    7.3
  • Seven Samurai (1954)

    Cei șapte samurai

    "Samuraii sunt pentru Imparatul demiurg, nu eroii fara teama si prihana, desi asa sunt, ci culminatia unei ierarhii sufletesti." - Mircea Muresan - 1968 (Cinema)

    Regia: Akira Kurosawa
    41 2
    8.6
  • Ikiru (1952)

    A trai

    "Daca ar fi sa-l caracterizam pe Kurosawa din < A trai > intr-o singura fraza as spune ca are cel mai analitic ochi de la De Sica incoace." - Peter John Dyer - 1959 (Films and Filming).

    Regia: Akira Kurosawa
    15 0
    8.3
  • Hakuchi (1951)

    The Idiot

    Un veteran japonez, înnebunit parțial de război, călătorește pe insula înzăpezită Hokkaido, unde intră în curând într-un triunghi amoros alături de cea mai bună prietenă și o femeie compromisă.

    Regia: Akira Kurosawa
    2 0
    7.2
  • Rashômon (1950)

    Filmul este o complicata intrepatrundere de implicatii filozofice si psihologice. O rapire si o crima intr-o padure sunt raportanta de patru martori, fiecare cu punctul sau de vedere. Insa cine spune adevarul? Si, mai important, ce este adevarul?

    Regia: Akira Kurosawa
    17 2
    8.2
  • Stray Dog (1949)

    Căinele Pierdut

    Buzunarit in autobuz si lasat fara arma, Murukami, un tanar detectiv de la omucideri porneste rusinat in cautarea hotului pentru a-si recupera pistolul. Fara prea mare succes, Murukami ajunge sub aripa unui detectiv intelept si experimentat...

    Regia: Akira Kurosawa
    3 1
    7.8