Filmele și serialele cu Nigel Hawthorne

  • Nigel Hawthorne

    Nigel Hawthorne

    Data nașterii: 05.04.1929
    Decedat: 26.12.2001 (72 de ani)
  • Call Me Claus (2001)

    Eu sunt Moșul

    Lucy Cullins, directoarea unui canal TV de teleshopping, cauta un Mos Craciun pentru spectacolul pe care-l organiza cu ocazia sarbatorilor. Printre candidati se afla si simpaticul Nick, care ar face orice pentru a obtine slujba.

    Regia: Peter Werner
    14 0
    5.4
  • Tarzan (1999)

    Primul lungmetraj de animație care îl are ca protagonist pe fiul junglei. Animația a permis realizatorilor să prezinte relația dintre Tarzan și familia de gorile care l-a crescut, într-un mod nemaivăzut.

    Regia: Kevin Lima, Chris Buck
    Oscar-uri:
    12 0
    7.3
  • Forbidden Territory: Stanley's Search for Livingstone (1997)

    Teritoriul interzis - in cautarea Dr. Livingstone

    Filmul prezinta calatoria ziaristului Henry Morton Stanley, pornit in cautarea misionarului dr.Livingstone, disparut in inima Africii, si aventurile traite de cei doi in incercarea de a ajunge la izvoarele Nilului.

    Regia: Simon Langton
    0 0
    6.4
  • Amistad (1997)

    Filmul se bazeaza pe o poveste reala petrecuta in anul 1839 pe vasul de sclavi Amistad la bordul caruia s-a iscat o revolta. Filmul debuteaza cu o scena violenta in care sunt implicati africani care doresc sa puna mana pe Amistad.

    Regia: Steven Spielberg
    27 3
    7.3
  • The Madness of King George (1994)

    Nebunia regelui George

    Suntem in Anglia anului 1788, iar George al III-lea (Nigel Hawthorne) la varsta de 50 de ani, pare ca a luat-o razna. Dupa 30 de ani de monarhie, regele care a fost un om dedicat familiei si in egala masura Angliei, are un comportament bizar.

    Regia: Nicholas Hytner
    Oscar-uri:
    12 1
    7.2
  • Demolition Man (1993)

    Demolatorul

    1996, Los Angeles. John Spartan, "demolatorul", il vaneaza cu disperare pe periculosul psihopat Simon Phoenix. Pentru ca sunt mai violenti decat media, cei doi vor fi capturati si adanciti intr-un somn criogenic ce va dura pana in 2032.

    Regia: Marco Brambilla
    67 2
    6.7
  • Yes, Prime Minister (1986)

    "Yes, Prime Minister"

    5 1
    8.6
  • The Black Cauldron (1985)

    Cazanul negru

    Cu secole în urmă, pe tărâmul Prydain, tânărul Taran primește misiunea de a-l proteja pe Hen Wen, un porcușor cu puteri de oracol. Porcușorul este singura viețuitoare care poate localiza "căldarea neagră" - un obiect mistic cu puteri deosebite

    Regia: Richard Rich, Ted Berman
    11 0
    6.3
  • Regia: Martin Rosen
    0 0
    7.7
  • The Hunchback of Notre Dame (1982)

    Cocoșatul de la Notre Dame

    Quasimodo, clopotarul catedralei Notre Dame, o cunoaște pe frumoasa Esmeralda și devine imediat victima farmecelor ei. Dragostea pură a lui Quasimodo nu are însă nicio șansă, pentru că Esmeralda este îndrăgostită, la rândul ei, de un chipeș soldat.

    Regia: Michael Tuchner, Alan Hume
    7 0
    6.3
  • Firefox (1982)

    Vulpea de foc

    NATO recruteaza un pilot de marca, Mitchell Grant, pentru o misiune sinucigasa in URSS. El trebuie sa fure un avion extrem de performant, Firefox, realizat de rusi. Grant trebuie sa ia locul pilotului rus al avionului si sa reuseasca sa scape din...

    Regia: Clint Eastwood
    17 1
    5.9
  • Regia: James F. Collier
    5 1
    7.4