Filmele cu Vivien Leigh

  • Vivien Leigh

    Vivien Leigh

    Data nașterii: 05.11.1913
    Decedat: 07.07.1967 (53 de ani)
    Oscaruri:
  • Ship of Fools (1965)

    Corabia nebunilor

    Nominalizat la 8 Premii Oscar in 1965, filmul are la baza romanul lui Katherine Anne Porter. Povestea se deruleaza in 1933, la bordul unui pachebot de lux care se indreapta dinspre Mexic spre Germania.

    Regia: Stanley Kramer
    Oscar-uri:
    22 0
    7.1
  • The Roman Spring of Mrs. Stone (1961)

    O noua primavara

    Karen Stone este o frumoasa vaduva. Succesul ei ca actrita este doar o amintire. Traieste singura intr-un apartament luxos de unde admira peisajul Romei ideal pentru o plimbare romantica. Si asteapta. Castigatorii premiilor Oscar - Vivien Leigh...

    Regia: José Quintero
    4 0
    6.4
  • A Streetcar Named Desire (1951)

    Un tramvai numit dorință

    Filmat in New Orleans si inspirat din piesa omonima a mult apreciatului Tenesse Williams, filmul este saga lui Blanche DuBois, o femeie fragila, nevropata chiar, care-si cauta cu disperare un loc in aceasta lume despre care sa poata spune ca-i al ei.

    Regia: Elia Kazan
    Oscar-uri: x 4
    21 2
    7.9
  • Povestea de dragoste, de doua ori adulterina, a celebrului amiral Nelson cu fermecatoarea Emma Hamilton, fosta dansatoare, sotia unui respectabil aristocrat, sir William Hamilton.

    Regia: Alexander Korda
    Oscar-uri:
    14 1
    7.2
  • Waterloo Bridge (1940)

    Podul Waterloo

    O poveste de dragoste excelent realizata! Myra si Roy se indragostesc la prima vedere pe podul Waterloo in timp ce se adapostesc de un raid aerian. Insa iubirea lor efemera, va avea de suferit de pe urma razboiului. Coplesita de durere la aflarea...

    Regia: Mervyn LeRoy
    19 0
    7.7
  • Gone with the Wind (1939)

    Pe aripile vântului

    “Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografica a Hollywood-ului” spune povestea iubirii intre Scarlett O’Hara si Rhett Butler, in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Razboiului Civil.

    Regia: George Cukor, Victor Fleming, Sam Wood
    Oscar-uri: x 8
    118 3
    8.2
  • Fire Over England (1937)

    Foc deasupra Angliei

    Regia: William K. Howard
    6 0
    6.5