Filmele regizate de Ang Lee

  • Ang Lee

    Ang Lee

    69 de ani
    Data nașterii: 23.10.1954
    Locul nașterii: Chaojhou, Pingtung, Taiwan
    Oscaruri:
  • Gemini Man (2019)

    Gemeni: Conspirația

    Will Smith e un asasin de elită care are pe urmele lui un inamic de două ori mai periculos decât el, pentru că este o clonă de-a lui, dar mult mai tânără.

    Regia: Ang Lee
    360 27
    5.7
  • Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016)

    Lungul drum al lui Billy Lynn

    Filmul are ca fundal viața unui erou al Războiului din Irak și al colegilor săi, forțați să retrăiască ororile unui război ce a făcut din ei niște celebrități, dar continuă să îi lipsească de cei mai frumoși ani ai vieții.

    Regia: Ang Lee
    18 7
    6.2
  • Life of Pi (2012)

    Viața lui Pi

    După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, pluteşte în derivă într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită şi un imens şi înfometat... tigru de Bengal.

    Regia: Ang Lee
    Oscar-uri: x 4
    35 0
    7.9
  • Taking Woodstock (2009)

    Bine ați venit la Woodstock!

    "Bine ați venit la Woodstock!" este un nou film realizat de regizorul distins cu Oscar Ang Lee - și este o minunată incursiune în vremurile când totul pe lume părea posibil!

    Regia: Ang Lee
    6 0
    6.7
  • Lust, Caution (2007)

    Ultima dorință

    In Shanghai-ul anilor '40, un grup de tineri partizani planuiesc sa ucida un important oficial chinez, "cumparat" de japonezi. Momeala este frumoasa Wang Jiazhi, o tanara fata, care trebuie sa-l seduca pe puternicul domn Yee si sa-l atraga in cursa.

    Regia: Ang Lee
    10 1
    7.5
  • Brokeback Mountain (2006)

    O iubire secretă

    Brokeback Mountain este o poveste de dragoste americană. În peisajul încântător al statelor Wyoming și Texas, filmul spune povestea a doi tineri - Ennis Del Mar (Heath Ledger) și Jack Twist (Jake Gyllenhaal) - care se întâlnesc în vara anului...

    Regia: Ang Lee
    Oscar-uri:
    25 1
    7.7
  • Hulk (2003)

    Hulk uriașul

    Bruce Banner e cercetator lucrand cu tehnologia de varf din domeniul geneticii. O neglijenta duce la o situatie exploziva si Bruce ia o decizie eroică - salveaza o viață, dar este expus la o doza letală de radiatii gamma.

    Regia: Ang Lee
    40 3
    5.6
  • Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

    Tigrul pânditor, dragonul ascuns

    Din negura timpului vine o poveste despre curaj, decepție și destin, povestită la încrucișarea vieților a două femei aflate în luptă cu destinele lor.

    Regia: Ang Lee
    Oscar-uri: x 4
    34 3
    7.9
  • Regia: Ang Lee
    14 2
    6.7
  • The Ice Storm (1997)

    Furtuna de gheață

    Urmand exemplul parintilor, copiii familiilor Carver si Hood incep sa exploreze noi posibilitati: alcoolul si tentatiile sexuale. Numai ca atunci cand raman nesupravegheati in timpul unei furtuni urmate de inghet, are loc o intamplare tragica...

    Regia: Ang Lee
    11 1
    7.4
  • Sense and Sensibility (1996)

    Rațiune și simțire

    Inspirat după romanul lui Jane Austen, "Sense and Sensibility", filmul este povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor și pasionata Marianne, ale căror șanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei.

    Regia: Ang Lee
    Oscar-uri:
    33 2
    7.7
  • Yin shi nan nu (1994)

    Ingredientele vietii

    Bucatarul sef Chu locuieste intr-o casa mare in Taipei impreuna cu cele trei fiice nemaritate ale sale, Jia-Jen, Jia-Chen si Jia-Ning. Viata din casa lui Chu se desfasoara in jurul cinelor elaborate si al vietilor amoroase ale membrilor familiei.

    Regia: Ang Lee
    1 0
    7.8