Filmele regizate de Anthony Minghella

  • Anthony Minghella

    Anthony Minghella

    Data nașterii: 06.01.1954
    Decedat: 18.03.2008 (54 de ani)
    Oscaruri:
  • Breaking and Entering (2006)

    Idilă prin efracție

    Dragostea nu-i o crimă ca oricare alta. Un hoț de buzunare este legătura dintre un tânăr om de afaceri de succes și o mamă care își creste singură copilul și care încearcă să facă față dramei emoționale prin care trece.

    Regia: Anthony Minghella
    7 1
    6.5
  • Cold Mountain (2003)

    Muntele rece

    America anilor 1860. Într-o țară cutremurată de război se petrece o aventură extraordinară în care sunt implicați trei oameni; trei oameni a căror supraviețuire fizică și psihică depinde de legătura dintre ei

    Regia: Anthony Minghella
    Oscar-uri:
    36 1
    7.2
  • The Talented Mr. Ripley (1999)

    Talentatul domn Ripley

    Tom, un tânăr sărac, împrumută o jachetă cu emblema Princeton pentru a cânta la o petrecere. Spune că îl ştie pe unul dintre bogaţii de la Princeton, un ins aflat în Italia care refuză să revină acasă. Tatăl lui îi cere lui Tom să-i aducă fiul acasă.

    Regia: Anthony Minghella
    21 8
    7.4
  • The English Patient (1996)

    Pacientul englez

    La sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, contele Almasy, suferă arsuri îngrozitoare într-un accident aviatic. Vegheat de o infirmieră devotată şi sensibilă, el îşi rememorează viaţa

    Regia: Anthony Minghella
    Oscar-uri: x 9
    49 4
    7.4
  • Mr. Wonderful (1993)

    Soțul perfect

    Gus trebuie să găsească o metodă de a face rost de bani. Singura idee care se repetă obsesiv este să scape de plata pensiei alimentare pentru fosta sa soţie, Leonora. Iar acest lucru ar fi posibil doar dacă ea s-ar căsători din nou.

    Regia: Anthony Minghella
    1 1
    5.9