Filmele regizate de Blake Edwards

  • Blake Edwards

    Blake Edwards

    Data nașterii: 26.07.1922
    Decedat: 15.12.2010 (88 de ani)
  • Son of the Pink Panther (1993)

    Fiul panterei roz

    Jacques Gambrelli, un politist francez cu desavarsire ineficient si incurca-lume, este fiul nelegitim al inspectorului Clouseau, de la care a mostenit "calitatile" mentionate.

    Regia: Blake Edwards
    12 1
    3.9
  • Switch (1991)

    Rocada

    Un misogin pe nume Steve Brooks, lipsit, pleonastic vorbind, de orice consideratie pentru sexul slab, este ucis de prietena sa. Pentru a ajunge in Rai, el are nevoie sa gaseasca pe Pamant o femeie care sa-l iubeasca din tot sufletul.

    Regia: Blake Edwards
    12 0
    5.8
  • Sunset (1988)

    Amurg

    In timp ce realiza un film mut despre viata legendarului justitiar Wyatt Earp, un actor veteran pe nume Tom Mix descopera ca adevaratul Wyatt Earp se afla pe platourile de filmare ca consultant tehnic.

    Regia: Blake Edwards
    6 1
    5.7
  • Blind Date (1987)

    Întâlnire cu surprize

    Walter Davis lucreaza la o firma, este bine vazut si se asteapta la o promovare. Cand ignora avertismentul celui care ii aranjeaza o intalnire cu un important client, de fapt o superba femeie - n-o lasa sa bea! - Walter vede totul prabusindu-se.

    Regia: Blake Edwards
    31 2
    5.9
  • That's Life! (1986)

    Așa e viața!

    Regia: Blake Edwards
    6 0
    6.0
  • Micki + Maude (1984)

    Chiar dacă soția nu are niciun gând, dorința unui bărbat de a deveni tată se împlinește în momentul în care, după o aventură cu o seducătoare violoncelistă, aceasta îl anunță că este însărcinată.

    Regia: Blake Edwards
    0 0
    6.0
  • Curse of the Pink Panther (1983)

    Blestemul Panterei Roz

    O comedie politista savuroasa cu mare priza la public, care va tine bine dispusi din prima si pana in ultima secunda. Celebrul diamant "Pantera roz" dispare. Inspectorul incurca - lume Clouseau dispare si el. Inspectorul sef Dreyfus (Herbert...

    Regia: Blake Edwards
    15 0
    4.3
  • Victor Victoria (1982)

    Victor/Victoria

    Victoria este o cantareata de opera falita ce incearca cu disperare sa-si gaseasca ceva de lucru in Paris. Cu ajutorul unui cantaret gay dintr-un club de noapte, Toddy, ea ajunge la concluzia ca si-ar gasi mult mai usor de lucru daca ar fi barbat.

    Regia: Blake Edwards
    Oscar-uri:
    8 0
    7.6
  • Trail of the Pink Panther (1982)

    Pe urmele panterei roz

    In cea de-a sasea partea a seriei Panterei Roz, faimosul diamant este furat din nou din Lugash iar autoritatile sunt nevoite sa apeleze din nou la faimosul Inspector sef Clouseau din Franta. Dar avionul lui dispare. Faimoasa reporter TV Marie...

    Regia: Blake Edwards
    24 1
    4.8
  • 10 (1979)

    La 42 de ani George Webber, un popular libretist, se gandeste tot mai mult la aventuri cu fete tinere, desi are alaturi o femeie exceptionala, pe Samantha Taylor, o celebra cantareata. Cand o intalneste intamplator pe Jenny, o tanara ce urmeaza sa...

    Regia: Blake Edwards
    3 0
    6.1
  • Revenge of the Pink Panther (1978)

    Răzbunarea Pantherei Roz

    Celebrul Inspector Clouseau se intoarce. De data aceasta el incearca sa-l demaste pe Douvier, un magnat, care se pare ca face afaceri cu droguri. Ca de obicei, pentru a-ti atinge scopurile, Clouseau apeleaza la metodele sale neconventionale. Dupa...

    Regia: Blake Edwards
    35 0
    6.6
  • The Pink Panther Strikes Again (1976)

    Pantera roz atacă din nou

    Acest al cincilea film cu Inspectorul Clouseau este printre cele mai comice. Fostul sau sef- Dreyfus - care nu sta bine deloc cu nervii, ameninta sa distruga lumea cu o super-arma cu raze, daca marile puteri nu i-l predau pe Clouseau.

    Regia: Blake Edwards
    39 2
    7.2
  • The Return of the Pink Panther (1975)

    Întoarcerea Panterei Roz

    Diamantul Pantera Roz este din nou furat si se presupune ca autorul este tot celebrul hot Fantoma. Acesta este surprins, caci nu el este faptasul. Cine ar putea rezolva dificilul caz, daca nu faimosul detectiv incurca-lume Jacques Clouseau?

    Regia: Blake Edwards
    44 1
    7.0
  • The Tamarind Seed (1974)

    Sămânță de Tamarin

    Aflata pe o insula din Caraibe, pentru a se reface dupa o idila cu final nefericit, Judith il intalneste pe Feodor, un chipes cetatean rus de care incepe sa se indragosteasca...

    Regia: Blake Edwards
    15 0
    6.4
  • Wild Rovers (1971)

    Hoinarii primejdioși

    Doi lucrători la o fermă se decid să jefuiască o bancă. Odată treaba terminată, băieții fug cu prada. Fostul lor șef, înfuriat la culme, ii trimite pe cei doi fii ai lui pe urmele hoinarilor, pe care trebuie să-i aducă înapoi, de preferință morți.

    Regia: Blake Edwards
    6 1
    6.5