Filmele regizate de David Fincher

  • David Fincher

    David Fincher

    61 de ani
    Data nașterii: 28.08.1962
    Locul nașterii: Denver, Colorado, USA
  • The Killer (2023)

    Ucigașul

    După un semieșec, un asasin se luptă cu el însuși și cu cei care l-au angajat, într-o urmărire internațională de răzbunare despre care pretinde că nu este personală.

    Regia: David Fincher
    65 6
    6.7
  • Mank (2020)

    Hollywoodul anilor '30 este reevaluat prin ochii causticului critic social și scenarist alcoolic Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman), care se străduie să finalizeze scenariul filmului Cetățeanul Kane pentru Orson Welles (Tom Burke).

    Regia: David Fincher
    Oscar-uri:
    16 3
    6.8
  • Gone Girl (2014)

    Fata dispărută

    La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei cu Amy, viața lui Nick ia o întorsătură tragică. Amy dispare. Asaltat de presă, poliție și de socrii, Nick pare să afișeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni și atitudini inadecvate.

    Regia: David Fincher
    71 4
    8.1
  • The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

    Fata cu un dragon tatuat

    Găsirea Harietei Vanger, rudă de sânge cu marele clan Vanger, care a dispărut în urmă cu 40 de ani e misiunea jurnalistului Mikael Blomkvist (Daniel Craig).

    Regia: David Fincher
    Oscar-uri:
    48 2
    7.8
  • The Social Network (2010)

    Rețeaua de socializare

    Facebook are sute de milioane de utilizatori, dar aici nu s-a ajuns uşor. David Fincher ecranizează un scenariu scris de Andrew Sorkin, despre fondatorii uneia dintre cele mai celebre reţele de socializare. Povestea a început în 2003.

    Regia: David Fincher
    Oscar-uri:
    16 0
    7.8
  • The Curious Case of Benjamin Button (2008)

    Strania poveste a lui Benjamin Button

    „M-am nascut in conditii neobisnuite”. Așa începe „Strania poveste a lui Benjamin Button”, o adaptare după nuvela lui F. Scott Fitzgerald, despre un om care s-a născut și care în loc să îmbătrânească, întinerește.

    Regia: David Fincher
    Oscar-uri:
    39 0
    7.8
  • Zodiac (2007)

    I se spunea Zodiac

    Filmul are la baza doua carti ale lui Robert Graysmith despre celebrul criminal Zodiac, care a existat in realitate si care a terorizat orasul San Francisco in anii '60-'70 cu un sir de crime comise aparent la intamplare.

    Regia: David Fincher
    47 6
    7.7
  • Panic Room (2002)

    Camera de panică

    Meg (Jodie Foster) și fiica ei Sarah (Kristen Stewart) se mută într-o casă mare, veche, dotată cu o cameră de refugiu, neștiind cât de repede vor avea nevoie de ea. 3 bărbați pun la cale o pătrundere prin efracție în toiul nopții.

    Regia: David Fincher
    24 0
    6.8
  • Fight Club (1999)

    Clubul de lupte

    Cu o slujbă monotonă și stresantă, un tânăr trăiește fără idealuri. În viața lui apare cineva care îl învață să trăiască. Pătrunde în labirintul unui joc dur, al unor lupte mortale, nemotivate. Devine membru al unui club unde învață să se bată.

    Regia: David Fincher
    54 8
    8.8
  • The Game (1997)

    Jocul

    Nicholas Van Orton (Michael Douglas) este un afacerist de succes. Viata sa ordonată va suferi o schimbare profundă când fratele său Conrad (Sean Penn) îi va da un cadou mai putin obisnuit - un joc ce va atrage după sine niste consecinte devastatoare.

    Regia: David Fincher
    55 0
    7.7
  • Se7en (1995)

    Seven

    Un criminal în serie cu o minte sclipitoare începe un joc de-a șoarecele și pisica cu doi detectivi criminaliști. Cel mai vârstnic dintre ei urmează să iasă la pensie într-o săptămână, așa că vrea să-l prindă pe criminal cât mai repede cu putință.

    Regia: David Fincher
    97 3
    8.6
  • Alien³ (1992)

    Extraterestrul³

    După ultima confruntare, locotenentul Ripley acostează forțat pe Fiorina Fury 161, o închisoare spațială de maximă securitate. Când cei aflați la bord încep să fie vânați de un criminal în serie, Ripley realizează că a adus cu ea un oaspete nedorit.

    Regia: David Fincher
    94 1
    6.4