Filmele regizate de Ethan Coen

  • Ethan Coen

    Ethan Coen

    66 de ani
    Data nașterii: 21.09.1957
    Locul nașterii: Minneapolis, Minnesota, USA
    Oscaruri:
  • Regia: Ethan Coen
    12 1
    5.6
  • O antologie a fraților Coen, compusă din șase povestiri, fiecare prezentând un alt aspect al vieții în bătrânul Vest sălbatic.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    54 14
    7.2
  • Hail, Caesar! (2016)

    Ave, Cezar!

    Acțiunea filmului are loc în anii '50 și se concentrează pe povestea unui bărbat pe nume Eddie Mannix, a cărui slujbă este aceea de a se asigura că starurile de la Hollywood nu își prejudiciază imaginea din cauza drogurilor, aventurilor ilicite etc.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    24 3
    6.3
  • Un film în stilul specific al fraţilor Coen despre un compozitor-interpret de muzică folk ce încearcă să supravieţuiască pe scena muzicală new-yorkeză a anilor '60. Filmul este inspirat parţial de memoriile postume ale lui Dave Van Ronk.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    5 2
    7.4
  • True Grit (2010)

    Adevăratul curaj

    Mattie, o puștoaică de 14 ani, află că tatăl ei a fost ucis de Tom Chaney, pentru un cal, 150 de dolari și două bucăți de aur. Mattie se îndreaptă spre Fort Smith pentru a căuta dreptate, iar aici îl angajează pe Cogburn, s-o ajute.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    55 2
    7.6
  • A Serious Man (2009)

    Un tip serios

    1967, America de Nord. Larry Gopnik, etnic evreu, profesor universitar de fizică, simte că viaţa lui personală şi profesională se duc pe apa sâmbetei

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    11 2
    7.0
  • Burn After Reading (2008)

    Citește și arde

    Avem un agent CIA, niste secrete tare bine pazite si-o idee proasta: o carte in care agentul vrea sa deconspire toate misiunile. Numai ca agentul rataceste unicul manuscris al cartii, "ars" pe un CD.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    27 7
    7.0
  • No Country for Old Men (2007)

    Nu există țară pentru bătrâni

    Bazat pe romanul omonim al lui Cormac McCarthy, filmul fratilor Ethan si Joel Coen se invarte in jurul a trei personaje centrale. Cand Moss da peste o geanta cu bani, crede ca a devenit bogat, dar cu ce pret? Pe urmele gentii e nemilosul Chigur.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    Oscar-uri: x 4
    64 7
    8.2
  • The Ladykillers (2004)

    Cum scăpăm de Coana Mare?

    Remake al comediei negre din 1955, povestea

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    12 0
    6.2
  • Intolerable Cruelty (2003)

    Dragostea costă

    Este povestea unui avocat de succes din Los Angeles, specializat in divorturi, Miles Massey. Plictisit de atatea succese, el cauta noi provocari.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    25 2
    6.3
  • O Brother, Where Art Thou? (2000)

    Marea hoinăreală

    Reticent la a-si mai petrece timp spargand pietre, Ulysses Everett McGill reuseste sa scape din detentie impreuna cu alti doi colegi. Trio-ul se imbarca in aventura vietii lor, in cautarea libertatii.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    26 3
    7.7
  • The Big Lebowski (1999)

    Marele Lebowski

    Jeff Lebowski este un om cu principii. Este de asemenea, foarte leneş. Apreciază oricând un pahar de ceva bun şi compania prietenului său, Walter. Timpul său liber îl consacră celor două pasiuni ale sale: prizarea de droguri şi bowling-ul.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    36 3
    8.1
  • Fargo (1996)

    Frații Coen folosesc peisajul înzăpezit din Minnesota ca fundal pentru această comedie negră. Pe acest fundal construiesc o viziune proprie asupra vieții la țară, pe care ei o consideră compusă în parți egale din violență, satiră și candoare.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    Oscar-uri:
    57 4
    8.1
  • The Hudsucker Proxy (1994)

    Țapul ispășitor din proximitate

    Cand Waring Hudsucker, directorul importantei corporatii de success Hudsucker Industries, se sinucide, consiliul sau director, condus de Sidney Mussberger, pun la cale un plan viclean pentru a pune mana pe cat mai multi bani: angajeaza un moron in...

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    7 0
    7.2
  • Barton Fink (1991)

    Barton este autorul mai multor piese de teatru de succes ale anilor 40. E gata sa-si incerce norocul la Hollywood. Ajuns in cetatea filmului, constata ca nu poate scrie. Cere ajutor unui alt scriitor, insa acela nu reuseste sa se ajute nici pe sine.

    Regia: Joel Coen, Ethan Coen
    13 2
    7.6