Filmele regizate de Fernando Meirelles

  • Fernando Meirelles

    Fernando Meirelles

    68 de ani
    Data nașterii: 09.11.1955
    Locul nașterii: São Paulo, São Paulo, Brazil
  • The Two Popes (2019)

    Cei doi papi

    Deși se va confrunta cu scandaluri și nesiguranțe, Papa Benedict propune o întâlnire cu cel mai dur critic al său și viitorul succesor al Romei, Cardinalul Bergoglio, pentru a-i dezvălui un secret care va zgudui Biserica Catolică din temelii.

    Regia: Fernando Meirelles
    81 9
    7.6
  • 360 (2011)

    Din Viena până la Paris, din Rio până la Londra, iubirea este experimentată succesiv de zece cupluri de toate vârstele, în moduri cât mai variate cu putință, de la cel mai platonic, la cel mai dezlănțuit din punct de vedere sexual.

    Regia: Fernando Meirelles
    8 0
    6.1
  • Blindness (2008)

    Alb orbitor

    Imaginea spectaculoasă și complexă a naturii umane în timpul unei epidemii misterioase de orbire. O explorare curajoasă a naturii umane, a egoismului, oportunismului și indiferenței, dar și a empatiei, dragostei și perseverenței.

    Regia: Fernando Meirelles
    18 2
    6.5
  • The Constant Gardener (2005)

    Prietenie absolută

    Intr-o regiune indepartata din Kenya de Nord, activista Tessa Quayle (Rachel Weisz) este gasita ucisa in mod violent. Insotitorul ei, un doctor, pare ca a fugit de la scena crimei, iar toate dovezile indica o crima din dragoste.

    Regia: Fernando Meirelles
    Oscar-uri:
    37 3
    7.4
  • City of God (2002)

    Orașul zeilor

    Buscapé este un băiat ca oricare altul din Rio. El are 11 ani și trăiește în cartierul mărginaș Cidade de Deus (“Orașul Zeilor”). Timid și plăpând, el nu se amestecă în viața de cartier, mulțumindu-se să stea pe margine și să observe puștanii...

    Regia: Fernando Meirelles, Kátia Lund
    40 6
    8.6