Filmele regizate de François Ozon

  • François Ozon

    François Ozon

    56 de ani
    Data nașterii: 15.11.1967
    Locul nașterii: Paris, France
  • The Crime Is Mine (2023)

    Crima este a mea

    Regia: François Ozon
    26 4
    6.5
  • Summer of 85 (2020)

    Vara lui '85

    Când Alexis (16 ani) se răstoarnă cu barca în largul Normandiei, David (18 ani) îl salvează eroic, devenind prietenul visurilor lui. Dar oare visul va dura mai mult de o vară? Vara lui 1985...

    Regia: François Ozon
    4 4
    6.9
  • By the Grace of God (2018)

    Slavă Domnului!

    Regia: François Ozon
    3 1
    7.2
  • Double Lover (2017)

    Amant dublu

    O tânără cam instabilă și depresivă se îndrăgostește de psihoterapeutul ei. Relația merge un timp, până când, la un moment dat, ea descoperă că partenerul îi ascunde ceva.

    Regia: François Ozon
    12 2
    6.2
  • Frantz (2016)

    După Primul Război Mondial, Anna plânge zilnic la mormântul logodnicului ei, Franz, mort pe frontul din Franţa. Într-o zi, un tânăr francez, Adrien, lasă şi el flori pe mormânt. Apariţia lui atât de curând după înfrângerea Germaniei va isca scandal.

    Regia: François Ozon
    29 2
    7.5
  • The New Girlfriend (2014)

    Noua iubită

    După moartea celei mai bune prietene, Claire se lasă pradă unei depresii profunde, dar o descoperire surprinzătoare despre soțul prietenei o face să-i revină pofta de viață

    Regia: François Ozon
    2 1
    6.5
  • Young & Beautiful (2013)

    Tânără și frumoasă

    Isabelle este o adolescentă pariziană în vârstă de 17 ani, de familie bună, care se prostituează din pură plăcere. Filmul reprezintă portretul lui Isabelle în patru anotimpuri și patru melodii.

    Regia: François Ozon
    23 4
    6.7
  • In the House (2012)

    În casă

    O explorare a relației dintre ficțiune și viață, autor și cititor, dar și a artei de a spune povești. Dans la maison e ecranizarea romanului "The Boy In The Last Row", o poveste despre un adolescent capabil să-i manipuleze pe toți ce din jur.

    Regia: François Ozon
    12 2
    7.3
  • Ricky (2009)

    Dupa ce Katie, o femeie obisnuita, il intalneste pe Paco, un barbat oarecare, ceva magic are loc: o poveste de dragoste. Din aceasta uniune un copil extraordinar se naste: Ricky.

    Regia: François Ozon
    2 0
    5.8
  • Time to Leave (2005)

    Timpul rămas

    Romanin, tanar fotograf de 30 de ani, afla deodata ca mai are doar cateva luni de trait.

    Regia: François Ozon
    2 0
    7.1
  • Relația unui cuplu care se împacă cu divorțul este prezentată după o cronologie inversă, din momentul în care se destramă până în ziua când cei doi s-au întâlnit.

    Regia: François Ozon
    2 0
    6.6
  • Swimming Pool (2003)

    Piscina

    Sarah Morton, autoare britanica de succes, merge la Luberon, in Franta, in casa editorului sau, ca sa se odihneasca si sa munceasca. Dar intr-o noapte Julie, fiica editorului, se instaleaza in casa si perturba linistea romancierei...

    Regia: François Ozon
    11 2
    6.7
  • 8 Women (2002)

    8 Femei

    Franta, 1950. Un conac izolat, în mijlocul unui peisaj înzăpezit. O familie reunită în preajma sărbatorilor de iarnă… Anul acesta însă, Crăciunul nu va mai fi la fel: capul familiei, singurul bărbat printre cele opt femei din casă, a fost ucis.

    Regia: François Ozon
    4 1
    7.0
  • Under the Sand (2000)

    Sub nisip

    Ca in fiecare vara, Jean si Marie pleaca in vacanta in departamentul Landes din Aquitania. Intr-o zi, Marie atipeste pe plaja, iar la trezire nu-si mai gaseste sotul. Se pare ca ea trebuie sa dezlege singura enigma disparitiei.

    Regia: François Ozon
    1 3
    7.0
  • Criminal Lovers (1999)

    Amanții criminali

    Alice si Luc sunt doi adolescenti care pun la cale asasinarea lui Said, un coleg de clasa. Dupa infaptuirea crimei, cei doi ingroapa cadavrul in mijlocul unei paduri, dar ratacesc drumul de intoarcere. Chinuiti de foame si de frig, tinerii asasini...

    Regia: François Ozon
    1 1
    6.5