Filmele regizate de Gérard Oury

  • Gérard Oury

    Gérard Oury

    Data nașterii: 29.04.1919
    Decedat: 19.07.2006 (87 de ani)
  • Ace of Aces (1982)

    Asul așilor

    La Jocurile Olimpice de la Berlin din anul 1936, Jo Cavalier (Jean Paul Belmondo) este antrenorul echipei franceze de box. Numai că, atunci când intră în conflict cu armata lui Hitler, el se vede nevoit să facă totul pentru a-și salva prietenii.

    Regia: Gérard Oury
    8 0
    6.6
  • The Umbrella Coup (1980)

    Umbrela lui Gregoire

    Gregoir isi doreste cu disperare sa obtina un rol, insa pentru asta nu-i trebuie numai talent. Primul pas in obtinerea lui ar fi gasirea locatiei unde se dau probele. Cum el incurca usile, semneaza un contract insa nu cu producatorii, ci cu... Mafia.

    Regia: Gérard Oury
    9 0
    6.6
  • The Escape (1978)

    Evadare buclucașă

    Jean Phillipe Duroc (Pierre Richard) este avocat și a primit cazul unui criminal periculos care este condamnat la moarte. El speră să obțină o pedeapsă mai blândă, numai că atunci când îl vizitează pe Martial Gaulard (Victor Lanoux) la închisoare,...

    Regia: Gérard Oury
    6 1
    6.4
  • The Mad Adventures of Rabbi Jacob (1973)

    Aventurile rabinului Jacob

    Regia: Gérard Oury
    31 2
    7.4
  • Delusions of Grandeur (1971)

    Mânia grandorii

    Piesa Ruy Blas a lui Victor Hugo a mai fost ecranizata, varianta de referinta fiind cea din 1947, cu Jean Marais si Danielle Darrieux in rolurile principale.

    Regia: Gérard Oury
    28 1
    7.2
  • The Brain (1969)

    Creierul

    Un tren care transporta foarte multi bani este o tentatie si o provocare pentru orice hot. Acesta este si cazul lui Arthur si Anatole care se mobilizeaza sa jefuiasca acest tren, fara a sti ca mai sunt si altii care s-au gandit la asta...

    Regia: Gérard Oury
    19 0
    6.8
  • Don't Look Now... We're Being Shot At! (1966)

    Marea hoinăreală

    In 1942, nemtii prabusesc un avion peste Paris. Echipajul avionului se salveaza cu ajutorul parasutelor. Cativa cetateni francezi, foarte amabili ii ajuta sa treaca granita inspre partea de sud a Frantei.

    Regia: Gérard Oury
    51 0
    7.9
  • The Sucker (1965)

    Prostănacul

    O masina trebuie trecuta peste granita de cineva total inofensiv, avand in vedere ca masina este burdusita cu obiecte de mare valoare, de contrabanda. Cine poate fi mai in masura decat aparentul naiv Bourvile sub indrumarea lui de Funes?

    Regia: Gérard Oury
    22 1
    7.3