Filmele regizate de Gus Van Sant

  • Gus Van Sant

    Gus Van Sant

    71 de ani
    Data nașterii: 24.07.1952
    Locul nașterii: Louisville, Kentucky, USA
  • The Sea of Trees (2016)

    Marea de copaci

    Profesorul american Arthur Brennan pleaca in Aokigahara, o padure misterioasa si foarte densa, unde oamenii merg sa isi ia viata. Arthur il intalneste pe Takumi Nakamura, un japonez care s-a ratacit, dupa ce a incercat sa se sinucida si a dat gres.

    Regia: Gus Van Sant
    12 2
    6.1
  • Promised Land (2012)

    Pământul promis

    Steve Butler (Matt Damon) este un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului. O serie de evenimente îi vor schimba viața după ce ajunge într-un orășel unde angajatorii săi vor să pună mâna pe resursele naturale locale.

    Regia: Gus Van Sant
    7 1
    6.6
  • Restless (2011)

    Suflet neliniștit

    Filmul spune povestea unei fete bolnave în stadiu terminal ce se îndrăgostește de un băiat fascinat de înmormântări, și a întâlnirii lor cu fantoma unui pilot kamikaze japonez din Al Doilea Război Mondial.

    Regia: Gus Van Sant
    5 0
    6.7
  • Milk (2008)

    Milk - Prețul curajului

    Harvey Milk a fost primul politician gay ales într-un consiliu orășenesc american, în 1977. După o campanie care a pus pe jar întregul oraș, dar și câteva decizii pe placul comunității gay, Milk stârnește furia unui alt membru al consiliului.

    Regia: Gus Van Sant
    Oscar-uri:
    6 2
    7.5
  • Paranoid Park (2007)

    Miezul povestii este crima involuntara comisa de un adolescent skater care intr-o seara, aparandu-se de paznicul unei gari, il impinge fara sa vrea in fata trenului care circula pe linia vecina. In zilele urmatoare, Alex, rascolit de tragedie,...

    Regia: Gus Van Sant
    2 0
    6.6
  • Last Days (2005)

    Ultimele zile

    Last Days este meditatia fictiva a regizorului Gus Van Sant asupra chinurilor psihologice care au coplesit un muzician de geniu, dar cu multe probleme, in ultimele zile ale vietii sale.

    Regia: Gus Van Sant
    2 1
    5.7
  • Elephant (2003)

    Elefant

    O ZI OBISNUITA DE LICEU. POATE ULTIMA... Câstigător al Palme d’Or si al Premiului pentru Cel mai bun Regizor la Cannes în 2003, “Elefant” al lui Gus Van Sant ne introduce în atmosfera unui liceu american în ceea ce pare a fi o zi obisnuită...

    Regia: Gus Van Sant
    3 1
    7.1
  • Gerry (2002)

    Doi buni prieteni se trezesc rătăciți în deșert fără apa sau mâncare. Drumul lung spre regăsirea civilizației e dificil iar scenele simpliste impresionează (mersul concomitent, lăsarea nopții, apariția dimineții, formarea norilor și dispariția lor).

    Regia: Gus Van Sant
    4 1
    6.0
  • Finding Forrester (2000)

    În căutarea lui Forrester

    Filmul spune povestea unei emoționante relații mentor-discipol în care fiecare are de învățat o lecție. Forrester îl învață pe Jamal tainele scrisului, primind în schimb un dar neașteptat.

    Regia: Gus Van Sant
    13 2
    7.3
  • Psycho (1998)

    Marion Crane, o tânără secretară, fură 400.000 de dolari pentru a-l ajuta pe prietenul ei. Însă, în drum spre California, se rătăcește și trage la Motelul Bates. Proprietarul, Norman Bates, locuiește împreună cu mama lui în casa de lângă motel.

    Regia: Gus Van Sant
    7 2
    4.6
  • Good Will Hunting (1997)

    Bunul Will Hunting

    Pe Will nu-l deranjeaza ca e un simplu baiat de serviciu la universitate. Intr-o zi, fara sa-l vada nimeni, rezolva pe tabla o problema pe care prof. Lambeau o alesese ca sa isi incuie studentii. Uluit de solutie, Lambeau îl caută pe autor.

    Regia: Gus Van Sant
    Oscar-uri:
    72 1
    8.3
  • To Die For (1995)

    Pe viață și pe moarte

    Viata a trei tineri adolescenti este schimbata in mod dezastruos si ireparabil de Suyanne (Nicole Kidman), o femeie tanara, foarte frumoasa, perfect constienta de felul in care o vad barbatii si total lipsita de scrupule. Ea stie foarte bine ce...

    Regia: Gus Van Sant
    13 3
    6.8
  • My Own Private Idaho (1991)

    Dragoste și moarte în Idaho

    Un film uluitor, o viziune nemaintalnita pana atunci, aceasta drama este centrata pe relatia dintre Mike si Scott, doi tineri care traiesc pe strazi, vand droguri si se vand pe ei insisi, de-a valma, femeilor sau barbatilor.

    Regia: Gus Van Sant
    14 0
    7.0
  • Drugstore Cowboy (1989)

    Rebelul

    Viata de drogat il absoarbe cu totul pe Bob. El isi conduce nevasta si un alt cuplu de dependenti intr-o serie de jafuri la diverse farmacii. Cand priveste moartea in fata, insa, Bob isi da seama ca trebuie sa-si paraseasca nevasta si sa scape de...

    Regia: Gus Van Sant
    5 0
    7.3
  • Mala Noche (1986)

    O noapte rea

    Blocat în spatele casei de marcat a unui magazin din Portland, tânărul Walt se îndrăgostește nebunește de Johnny, un imigrant mexican. Johnny încearcă să stea departe de avansurile lui Walt, dar acesta nu reușește să își țină în frâu pasiunea.

    Regia: Gus Van Sant
    0 0
    6.5