Filmele regizate de Hayao Miyazaki

  • Hayao Miyazaki

    Hayao Miyazaki

    83 de ani
    Data nașterii: 05.01.1941
    Locul nașterii: Tokyo, Japan
  • The Wind Rises (2013)

    Vântul se ridică

    Regia: Hayao Miyazaki
    6 1
    7.7
  • Ponyo (2008)

    Un orășel pe malul mării. Sosuke, un băiețel de 5cinci ani, trăiește sus, pe o stâncă de unde priveliștea asupra mării e fabuloasă. Într-o dimineață, Sosuke o descoperă pe Ponyo, un peștișor de aur cu capul prins într-un borcan de gem.

    Regia: Hayao Miyazaki
    2 0
    7.6
  • Howl's Moving Castle (2004)

    Castelul umblător al lui Howl

    Atunci cand tanara Sophie il intalneste pe frumosul, stilatul, dar ineficientul vrajitor Howl, ea e vazuta de Vrajitoarea Deseurilor. Geloasa, aceasta o transforma pe Sophie intr-o batrana de 90 de ani. Un minunat desen animat al genialului Miyazaki.

    Regia: Hayao Miyazaki
    22 1
    8.2
  • Spirited Away (2001)

    Călătoria lui Chihiro

    Un film de aventură fantastic ca niciun altul, Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi

    Regia: Hayao Miyazaki
    Oscar-uri:
    23 3
    8.6
  • Princess Mononoke (1997)

    Prințesa Mononoke

    Inspirata din folclorul japonez, Printesa Mononoke este povestea animata a razboiului dintre civilizatia invadatoare si zeitatile-animale ale padurii, o lupta care ameninta sa distruga echilibrul fortelor naturii.

    Regia: Hayao Miyazaki
    17 2
    8.3
  • Porco Rosso (1992)

    Kurenai no buta, sau Porco Rosso, semnat de Hayao Miyazaki, unul dintre cei mai apreciaţi animatori japonezi şi plasat în Italia anilor '30, spune povestea unui veteran al Primului Război Mondial, blestemat să aibă înfăţişarea unui porc antropomorfic

    Regia: Hayao Miyazaki
    0 0
    7.7
  • Kiki's Delivery Service (1989)

    Kiki: Livrări la domiciliu

    Kiki e o vrajitoare de 13 ani. Conform unei traditii vechi, cand o vrajitoare implineste 13 ani, pleaca in lume sa-si inceapa ucenicia. Trebuie sa stea un an intreg intr-un oras strain pentru a putea deveni o adevarata vrajitoare.

    Regia: Hayao Miyazaki
    9 0
    7.8
  • Tonari no Totoro (1988)

    Vecinul meu Totoro

    Mei şi Sazuki trebuie să se mute împreună cu tatăl lor în ceea ce pare a fi o casă bântuită. Pline de credinţa în basme şi cu un suflet bun, fetele îl întâlnesc curând pe Spiritul Pădurii şi află că nu toate spiritele sunt înfricoşătoare.

    Regia: Hayao Miyazaki
    4 1
    8.1
  • Un dirijabil al armatei e atacat de pirati, pentru a fura colierul lui Sheeta, pe care aceasta il purta. Cand piratii ajung la ea, aceasta cade. Pazu, un baietel, vede pe cer o lumina puternica - de fapt o fata adormita ce pluteste usor. O salvează.

    Regia: Hayao Miyazaki
    10 0
    8.0
  • La 1000 de ani dupa cataclismul care a afectat Pamantul, marile sunt înca otravite, iar planeta poluata. Lumea este acum acoperita de o padure toxica. Nausicaa, printesa „Vaii Vantului", este prinsa în conflictul dintre Dorok si împaratul Torumekian

    Regia: Hayao Miyazaki
    7 0
    8.0
  • Lupin III: The Castle of Cagliostro (1979)

    Lupin III: Castelul lui Cagliostro

    Lupin, asistentul său, Jigen, și samuraiul Goemon încearcă să preia controlul asupra unei operațiuni de falsificare desfășurate în fortăreața contelui Cagliostro.

    Regia: Hayao Miyazaki
    7 2
    7.6