Filmele regizate de John Ford

  • John Ford

    John Ford

    Data nașterii: 01.02.1894
    Decedat: 31.08.1973 (79 de ani)
    Oscaruri:
  • 7 Women (1966)

    Regia: John Ford
    0 0
    6.7
  • Cheyenne Autumn (1964)

    Toamna Cheyenilor

    Filmul urmareste calatoria, de-a lungul a 2000 km, a unui trib de indieni cheyenne, care evadeaza din rezervatia in care au fost inchisi, pentru a se intoarce pe pamantul unde s-au nascut. Povestea e relatata atat din punctul lor de vedere, cat si...

    Regia: John Ford
    13 1
    6.7
  • Ultimul film al lui John Wayne alaturi de mentorul si colaboratorul sau de-o viata, John Ford. O comedie, tipică Americii anilor '60, despre un grup de veterani de razboi ce se stabilesc pe o insula din Pacificul de Sud...

    Regia: John Ford
    13 0
    6.7
  • How the West Was Won (1963)

    Cum a fost cucerit vestul

    Istoria expansiunii in teritoriile de Vest ale SUA, prin povestea familiei Prescott, care isi incepe marea aventura in primii ani ai secolului al XVII-lea.

    Regia: Henry Hathaway, George Marshall, John Ford
    Oscar-uri:
    15 0
    7.0
  • The Man Who Shot Liberty Valance (1962)

    Bărbatul care l-a împușcat pe Liberty Valance

    Un senator care a devenit faimos pentru uciderea unui nelegiuit, se întoarce de la funeraliile de un vechi prieten și spune adevărul despre fapta sa.

    Regia: John Ford
    31 2
    8.1
  • Two Rode Together (1961)

    Călăreau împreună

    Regia: John Ford
    13 0
    6.7
  • Sergentul de culoare Brax Rutledge ajunge in fata curtii marțiale pentru violarea și uciderea unei femei albe și uciderea tatălui acesteia, nimeni altul decat ofițerului său superior.

    Regia: John Ford
    5 0
    7.4
  • The Horse Soldiers (1959)

    Cavaleriștii

    Colonelul Marlowe şi maiorul Kendall au sarcina să înainteze cu 3 dintre regimente 300 de mile în interiorul teritoriului inamic. Cea mai importantă misiune este să distrugă calea ferată pentru a face imposibil transportul hranei în sud.

    Regia: John Ford
    19 2
    7.1
  • The Wings of Eagles (1957)

    Aripile vulturilor

    The Wings of Eagles este tributul adus lui Frank „Spig” Wead de către prietenul lui, regizorul John Ford. După terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial în care a fost aviator pentru armata americană, Wead îmbrăţişează cariera de scenarist.

    Regia: John Ford
    11 0
    6.6
  • The Searchers (1956)

    Căutătorii

    Cand intr-un atac al indienilor comanci ii este ucisa intreaga familie, Ethan incepe o adevarata epopee ca sa-si gaseasca nepoata rapita, Debbie Edwards (Natalie Wood), jurand ca o va ucide daca intre timp a devenit "piele rosie".

    Regia: John Ford
    42 1
    7.8
  • Mister Roberts (1955)

    Domnul Roberts

    Locotententul Roberts lucreaza pe o nava cargo a Marinei Americane, in apele Pacificului, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Ar face orice sa poata schimba atmosfera de liniste a navei cu actiunea adevarata de pe linia frontului. Pe de...

    Regia: Mervyn LeRoy, John Ford, Joshua Logan
    Oscar-uri:
    11 2
    7.6
  • Mogambo (1953)

    Aventură în junglă

    Victor trăieşte în Africa şi capturează animale pentru grădini zoologice, circuri şi dresori. Când are timp, primeşte vizitatori pe care îi ia în expediţii de vânătoare. Într-o zi, în tabără apare Honey Bear Kelly, o tânără atrăgătoare din America.

    Regia: John Ford
    10 2
    6.6
  • In Franta lui 1918, capitanul Flagg conduce o companie de infanterie marina cu o reputatie nu prea buna. Noul sergent incorporat este un vechi prieten cu multe experiente de rivalitate la activ...

    Regia: John Ford
    1 0
    6.1
  • The Quiet Man (1952)

    Bărbatul tăcut

    După ce o viață întreagă vajnicul Wayne n-a coborât din șa decât să-și adape caii și să împartă dreptate cu colt-ul, il vedem acum ca fiind Thorton, un personaj care planteaza trandafiri și pețeste timid o fată ciudată de prin părțile locului.

    Regia: John Ford
    Oscar-uri:
    20 0
    7.7
  • Wagon Master (1950)

    Conducator de caravana

    Regia: John Ford
    7 0
    7.1