Filmele regizate de John Hughes

  • John Hughes

    John Hughes

    Data nașterii: 18.02.1950
    Decedat: 06.08.2009 (59 de ani)
  • Curly Sue (1991)

    Micuța Sue

    James Belushi („Only the lonely”) este vedeta acestui film despre aventurile unei fetite de noua ani - Curly Sue, o copila fara parinti, foarte dragalasa, crescuta dupa moartea alor sai de un barbat mai mereu fara un ban in buzunar - Bill Dancer.

    Regia: John Hughes
    6 1
    5.9
  • Uncle Buck (1989)

    Unchiul Buck

    Spre deosebire de Bob, fratele sau Buck se situeaza la pol opus: dezordonat, fara serviciu, burlac, innebunit dupa cursele de cai. Iata insa ca, intr-o noapte, Buck este solicitat sa faca pe dadaca nepotilor sai cateva zile.

    Regia: John Hughes
    17 1
    7.1
  • Planes, Trains & Automobiles (1987)

    Avioane, trenuri și automobile

    Povestea noastra are doua pesonaje principale: Neal, in interpretarea lui Steve Martin, un barbat care lucreaza intr-o agentie de publicitate, imbracat impecabil, proaspat barbierit, emanand incredere de sine si prosperitate.

    Regia: John Hughes
    23 2
    7.6
  • Ferris Bueller's Day Off (1986)

    Chiulangiul

    Ferris (Matthew Broderick) este un pusti istet, dar mereu pus pe sotii. Satul de mers la scoala, el decide sa isi ia o zi libera. Prietenii sai cei mai buni, Cameron si Sloane, nu pot decat sa ii urmeze exemplul!

    Regia: John Hughes
    14 2
    7.8
  • Weird Science (1985)

    Știința ciudată

    Filmul amalgameaza 2 elemente deseori folosite anterior - fanteziile de pubertate si monstrul lui Frankenstein - altoite cu un mit nou: geniul computerizat. Doi adolescenti, nesuferitii Gary si Wyatt, creeaza pe calculator o femeie perfecta, Lisa.

    Regia: John Hughes
    10 1
    6.6
  • The Breakfast Club (1985)

    Școala de sâmbăță

    Cinci elevi sunt pedepsiti sa stea la scoala sambata pentru diferite pacate si, in ciuda deosebirilor dintre ei, evidente la inceputul zilei, pana la sfarsit intre ei se leaga un soi de prietenie.

    Regia: John Hughes
    8 2
    7.8
  • Sixteen Candles (1984)

    O aniversare cu bucluc

    Viata Samanthei se pare ca este pe o panta descendenta destul de serioasa si...rapida. Fata de 15 ani s-a indragostit de cel mai popular baiat din scoala. Sora ei se casatoreste si toata familia este surescitata de acest eveniment, uitand ca si ea...

    Regia: John Hughes
    13 0
    7.0