Filmele regizate de Julian Schnabel

  • Julian Schnabel

    Julian Schnabel

    72 de ani
    Data nașterii: 26.10.1951
    Locul nașterii: Brooklyn, New York, USA
  • At Eternity's Gate (2018)

    La poarta eternității

    „La poarta eternității”, în regia lui Julian Schnabel, spune povestea ultimelor zile din viața lui Vincent Van Gogh. Numită după una dintre picturile sale, pelicula e filmată în culori ce reconstituie atmosfera din tablourile sale.

    Regia: Julian Schnabel
    35 8
    6.9
  • Miral (2010)

    Inspirat dintr-o poveste reală: o femeie înfiinţează în 1948, la Ierusalim, un orfelinat, exact în perioada destrămării Palestinei şi a naşterii statului Israel. Filmul este o reflecţie asupra costurilor politicii în termeni umani.

    Regia: Julian Schnabel
    3 0
    6.2
  • The Diving Bell and the Butterfly (2007)

    Scafandrul și fluturele

    Jean-Dominique Bauby are 43 de ani și este un tată de familie fericit. Dar suferă un atac cerebral și, după ce se trezește din comă, își dă seama că a rămas paralizat complet. Bărbatul nu mai poate decât clipi. Cu ochiul stang. Clipind din ochi...

    Regia: Julian Schnabel
    6 0
    8.0
  • Before Night Falls (2000)

    Viața și epoca lui Reinaldo Arenas

    Filmul pune in contrast copilaria scriitorului, perioada in care a suferit foamea crunta, dar in care s-a bucurat de libertate deplina, si viata de adult, zbuciumata si tensionata din cauza scrierilor sale si, mai ales, a orientarilor sale sexuale.

    Regia: Julian Schnabel
    7 2
    7.1
  • Basquiat (1996)

    Evocare a vietii si operei primului artist negru, care a reusit in puternica lume a artistilor. Basquiat a disparut in 1988, la numai 27 de ani, distrus de vicii.

    Regia: Julian Schnabel
    3 1
    6.9