Filmele și serialele regizate de Martin Scorsese

 • Martin Scorsese

  Martin Scorsese

  79 de ani
  Data nașterii: 17.11.1942
  Locul nașterii: Queens, New York, USA
  Oscaruri:
 • The Irishman (2019)

  Irlandezul: Asasinul mafiei

  "I Heard You Paint Houses". Acrestea sunt primele cuvinte pe care Jimmy Hoffa i le-a adresat lui "irlandezul" Sheeran. Sa zugravesti o casa inseamna sa omori un om. Vopseaua este sangele ce se prelinge pe pereti apoi ajunge pe jos.

  Regia: Martin Scorsese
  180 9
  7.8
 • Rolling Thunder Revue (2019)

  Rolling Thunder Revue: O poveste despre Bob Dylan spusă de Martin Scorsese

  Regia: Martin Scorsese
  7 1
  7.6
 • Silence (2017)

  Tăcere

  Filmul „Silence: Puterea credinţei” este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut şi pentru a răspândi creştinismul.

  Regia: Martin Scorsese
  139 26
  7.1
 • Vinyl (2016)

  Vinil

  Vinyl este plasat în New York-ul anilor '70 și explorează trendurile muzicale, pe atunci noi, punk și disco, toate privite prin ochii lui Richie Finestra, un director de casă de discuri care încearcă să găsească următorul "new sound".

  Scenariul: Mick Jagger, Martin Scorsese, Rich Cohen
  7 0
  7.7
 • The Wolf of Wall Street (2013)

  Lupul de pe Wall Street

  Filmul este bazat pe bestseller-ul cu același titlu scris de Jordan Belfort, în 1990, în care este urmărit destinul unui tânăr, din anii '80, până în anii '90 (când cariera lui este zdruncinată și ajunge să fie condamnat la închisoare)

  Regia: Martin Scorsese
  60 4
  8.2
 • Regia: Martin Scorsese
  4 1
  8.1
 • Hugo (2011)

  Hugo, un copil orfan, are grijă de ceasurile garii din Paris. Baiatul detine un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfățișarea unui bărbat cu un creion în mână. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta își va putea scrie mesajul.

  Regia: Martin Scorsese
  Oscar-uri: x 5
  24 1
  7.5
 • Shutter Island (2010)

  Insula Shutter

  Teddy Daniels ajunge împreună partenerul sau Chuck pe mica insulă Shutter, unde se află un ospiciu pentru tratarea condamnaților cu tulburări mentale. Cei doi investighează evadarea unei criminale, dar nimic în acest ospiciu nu este ceea ce pare.

  Regia: Martin Scorsese
  61 4
  8.2
 • The Departed (2006)

  Cârtița

  În războiul dintre poliţie şi mafia irlandeză, tânărul Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) devine o piesă esenţială, el fiind născut în cartierul unde clanul mafiot îşi avea cartierul general.

  Regia: Martin Scorsese
  Oscar-uri: x 4
  84 2
  8.5
 • The Aviator (2004)

  Aviatorul

  De-abia ieșit din anii adolescenței, Howard Hughes ia decizia neconformistă de a cheltui averea moștenită din mica firmă a tatălui său, pentru a realiza un film de factură epică, redând o luptă aeriană din timpul Primului Război Mondial.

  Regia: Martin Scorsese
  Oscar-uri: x 5
  44 1
  7.5
 • Gangs of New York (2002)

  Găștile din New York

  In cea mai violenta parte a lumii din acele timpuri, intr-un New York fara reguli, se declanseaza o serie de revolte care aveau sa devina celebre. Ele isi au originea in conflictele dintre colonistii anglo-saxoni "bastinasi" si imigrantii irlandezi.

  Regia: Martin Scorsese
  60 5
  7.5
 • Bringing Out the Dead (1999)

  Între viață și moarte

  Evocare dura a experientelor nocturne traite de un medic de pe o ambulanta, avand ca fundal strazile si cartierele marginase ale New York-ului. Noapte de noapte, el se confrunta cu situatii grave si chemari de urgenta ale unor oameni disperati.

  Regia: Martin Scorsese
  10 1
  6.8
 • Kundun (1998)

  O solemna drama biografica ce portretizeaza fidel si cuprinzator viata si problemele celui de-al 14-lea dalai lama al Tibetului, din copilarie si pana la varsta de adult...

  Regia: Martin Scorsese
  6 0
  7.0
 • Casino (1995)

  Cazinoul

  Cronica a trei personaje: "Ace" (Robert De Niro), un adevarat maestru al pariurilor, Nicky (Joe Pesci), om important al Mafiei si bun prieten cu Ace si Ginger McKenna (Sharon Stone), o fosta prostituata pasionata de bijuterii si dornica de bunastare.

  Regia: Martin Scorsese
  70 1
  8.2
 • The Age of Innocence (1993)

  Vârsta inocenței

  O poveste plasată în secolul XIX în înalta societate din New York, unde un tânăr avocat se îndrăgostește de o burgheză divorțată, în timp ce e logodit cu verișoara acesteia.

  Regia: Martin Scorsese
  Oscar-uri:
  15 3
  7.2