Filmele regizate de Mel Gibson

  • Mel Gibson

    Mel Gibson

    68 de ani
    Data nașterii: 03.01.1956
    Locul nașterii: Peekskill, New York, USA
    Oscaruri:
  • Hacksaw Ridge (2016)

    Fără armă în linia întâi

    Povestea extraordinară a lui Desmond Doss (Andrew Garfield) care, în Okinawa în timpul celei mai sângeroase bătălii din cel De-al Doilea Război Mondial, a salvat 75 de bărbați fără să fi avut o armă.

    Regia: Mel Gibson
    Oscar-uri:
    231 4
    8.1
  • Apocalypto (2006)

    Pe masura ce regatul Maya se confrunta cu declinul, conducatorii sai insista ca a construi mai multe temple si a sacrifica oameni este cheia prosperitatii. Laba de jaguar, un tanar ales pt a fi sacrificat, fuge din regat pentru a-si schimba soarta.

    Regia: Mel Gibson
    141 7
    7.8
  • The Passion of the Christ (2004)

    Patimile lui Hristos

    Ultimele 12 de ore din viaţa lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS încearcă să respecte întocmai adevărul biblic. Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei.

    Regia: Mel Gibson
    59 1
    7.2
  • Braveheart (1995)

    Inimă neînfricată

    Filmul are drept subiect lupta patriotilor scotieni impotriva opresorilor englezi. Este o poveste incredibila despre curaj, loialitate, onoare si despre brutalitatea razboaielor. Si mai este o miscatoare poveste de dragoste.

    Regia: Mel Gibson
    Oscar-uri: x 5
    91 0
    8.3
  • The Man Without a Face (1993)

    Omul fără chip

    Mel Gibson în rolul lui McLeod, un fost profesor care, dupa ce a ramas puternic desfigurat in urma unui accident de masina, a decis sa locuiasca singur pe o insula. El se trezeste la usa cu un adolescent, care are nevoie disperata de un profesor.

    Regia: Mel Gibson
    5 0
    6.7