Filmele regizate de Michael Cimino

  • Michael Cimino

    Michael Cimino

    Data nașterii: 03.02.1939
    Decedat: 02.07.2016 (77 de ani)
    Oscaruri:
  • The Sunchaser (1996)

    Gonind spre soare

    Michael Reynolds, un tanar si extrem de bogat medic oncolog din Los Angeles, este preocupat mai mult de lux si rotunjirea contului din banca, decat de soarta pacientilor sai. Intr-o zi primeste in ingrijire un criminal condamnat in varsta de 16 ani.

    Regia: Michael Cimino
    4 0
    6.1
  • Desperate Hours (1990)

    Ore de disperare

    "Desperate Hours" este un remake al filmului cu acelasi titlu care il avea pe Humphrey Bogart in rolul principal. Michael Bosworth (Mickey Rourke) este un criminal periculos care urmeaza sa fie judecat in curand pentru faptele sale.

    Regia: Michael Cimino
    14 0
    5.4
  • The Sicilian (1987)

    Sicilianul

    Salvatore Guiliano - Nu era nici mafiot și nu era nici comunist. A fost cel mai celebru bandit pe care l-a avut Sicilia. A furat și de la guvern și de la Biserică și a sfidat și mafia dând celor săraci mai mult decât ar fi putut avea ei, fiind...

    Regia: Michael Cimino
    13 4
    5.4
  • Year of the Dragon (1985)

    Anul dragonului

    Folosind acte de o violenţă nemaiîntâlnită până atunci, tânărul Joey Tay devine şeful mafiei chineze din New York, şi liderul de necontestat al comunităţii chineze. El intră în conflict cu Stanley (Mickey Rourke), cel mai decorat poliţist.

    Regia: Michael Cimino
    18 0
    6.8
  • Heaven's Gate (1980)

    Poarta Raiului

    Film care a stârnit unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri din lumea cinematografică, pentru că demitizează westernul, arătând masacrul imigranților din Europa Centrală de către cartelul crescătorilor de animale, în Wyoming-ul secolului XIX.

    Regia: Michael Cimino
    25 0
    6.7
  • The Deer Hunter (1979)

    Vânătorul de cerbi

    Intr-un orasel american, amenintarea razboiului din Vietnam este intampinata cu unirea destinelor in cadrul ceremoniilor de cununie. Insa aceasta incercare nu este suficienta pentru a opri ororile razboiului.

    Regia: Michael Cimino
    Oscar-uri: x 5
    48 3
    8.1
  • Thunderbolt and Lightfoot (1974)

    Unde au disparut banii?

    Luati de val, patru hoti planuiesc sa repete jaful comis asupra unei banci cu sapte ani in urma, fiind convinsi ca aceasta va fi, de fapt, marea lovitura

    Regia: Michael Cimino
    19 4
    7.0