Filmele regizate de Norman Jewison

 • Norman Jewison

  Norman Jewison

  95 de ani
  Data nașterii: 21.07.1926
  Locul nașterii: Toronto, Ontario, Canada
 • The Statement (2003)

  Declarația

  Este povestea varstnicului francez, Pierre Brossard (Caine), care ca si simpatizant al nazistilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a fost responsabil pentru moartea a sapte evrei, si acum traieste o viata linistita si anonima in sudul...

  Regia: Norman Jewison
  5 0
  6.2
 • Dinner with Friends (2001)

  Cina cu prietenii

  Regia: Norman Jewison
  1 0
  6.2
 • The Hurricane (1999)

  Uraganul

  Povestea lui Rubin „Uraganul” Carter, un boxer întemnițat pe nedrept pentru crimă, și a oamenilor care l-au ajutat să-și dovedească nevinovăția.

  Regia: Norman Jewison
  23 1
  7.6
 • Bogus (1996)

  Acest film fantastic este povestea plina de farmec a baietelului Albert, fiul rasfatat al unei magiciene din Las Vegas de la care a mostenit anumite inzestrari supranaturale.

  Regia: Norman Jewison
  0 0
  5.3
 • Only You (1994)

  Cum ți-e scris

  In adolescenta, lui Faith i se ghicise de doua ori ca cel care ii este sortit poarta numele de Damon Bradley, dar nu avusese niciodata ocazia sa cunoasca pe cineva cu acest nume.

  Regia: Norman Jewison
  15 1
  6.5
 • Other People's Money (1991)

  Banii altora

  Danny DeVito joaca un rol de zile mari in aceasta comedie savuroasa. El este Lawrence Garfield, cunoscut insa sub numele de Larry Lichidatorul, individ specializat in falimentarea de corporatii. Larry isi petrece orele in care nu doarme cautand...

  Regia: Norman Jewison
  17 1
  6.2
 • Moonstruck (1988)

  Visătorii

  Un savant amestec de comedie si drama, remarcabil sustinut de un dialog absolut savuros. Loretta, o vaduva superstitioasa, cu un trecut incert, accepta cererea in casatorie pe care i-o adreseaza Johnny - cum altfel decat in genunchi?

  Regia: Norman Jewison
  Oscar-uri:
  30 4
  7.1
 • Agnes of God (1985)

  Agnes, aleasa lui Dumnezeu

  Regia: Norman Jewison
  2 0
  6.6
 • A Soldier's Story (1984)

  Povestea unui soldat

  Sosit, in 1944, in Lousiana – unde actioneaza membri KKK – sa ancheteze circumstantele mortii unui gradat negru, capitanul Davenport, si el de culoare, se loveste de ostilitatea albilor. Filmul este o adaptare a piesei omonime de Charles Fuller,...

  Regia: Norman Jewison
  12 0
  7.2
 • Best Friends (1982)

  Prieteni pe viata

  Cand doi oameni care au trait si lucrat impreuna mai multi ani hotarasc sa se casatoreasca, au de intampinat multe dificultati neprevazute. Curand vor afla ca a fi casatoriti e cu totul altceva decat a fi prieteni pe viata.

  Regia: Norman Jewison
  2 0
  5.5
 • ...and justice for all. (1979)

  Dreptate pentru toți

  O satira acida la adresa justitiei americane care pivoteaza in jurul celui mai mare actor in viata, conform celor mai recente si serioase topuri de film, Al Pacino. Fabulos, ca de obicei, Pacino joaca in acest film rolul unui avocat incoruptibil...

  Regia: Norman Jewison
  22 0
  7.4
 • F.I.S.T (1978)

  F.I.S.T.

  Johnny Kovak se înscrie în anul 1930 în organizatia Teamsters si începe sa-si croiasca drum pe treptele ierarhice. Cand metodele sale devin necrutatoare, un senator incepe o campanie pentru a afla adevarul despre legaturile acestuia cu mafia.

  Regia: Norman Jewison
  5 0
  6.4
 • Rollerball (1975)

  Anul 2018. Aparent nu mai exista razboaie, saracie sau poluare. Lumea e controlata de cateva corporatii imense, iar sportul rege este Rollerball. Este un sport incredibil de violent, iar jucatorii risca la fiecare noua partida sa-si piarda viata.

  Regia: Norman Jewison
  11 0
  6.6
 • Acest muzical celebru se opește asupra ultimei săptămâni din viața lui Iisus (Ted Neeley). În rolul Iuda Iscarioteanul, Carl Anderson. Deși a dezamăgit din punctul de vedere al încasărilor, pelicula considerată “rock opera” a obținut o...

  Regia: Norman Jewison
  12 0
  7.4
 • Fiddler on the Roof (1971)

  Scripcarul de pe acoperiș

  Personajele principale sunt membrii unei familii de evrei care locuiesc acum in Rusia tarista si lupta cu dificultatile financiare si cu anti-semitismul ce se raspandeste. Tatal e personajul central, prin el descoperim o poveste de dragoste si teama.

  Regia: Norman Jewison
  Oscar-uri:
  13 0
  8.0