Filmele regizate de Peter Jackson

 • Peter Jackson

  Peter Jackson

  62 de ani
  Data nașterii: 31.10.1961
  Locul nașterii: Pukerua Bay, North Island, New Zealand
  Oscaruri:
 • They Shall Not Grow Old (2018)

  Ei nu vor îmbătrâni

  Regizat de multi-premiatul Peter Jacskson, despre Primul Război Mondial. Compus din filmări restaurate, care nu au mai fost publicate vreodată, They Shall Not Grow Old comemorează 100 de ani de la încheierea primei mari conflagraţii.

  Regia: Peter Jackson
  19 1
  8.2
 • The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

  Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri

  Bilbo, Thorin și gnomii au reușit să-l stârnească pe Smaug din bârlogul său din Erebor, dar vor reuși ei să-l învingă pe dragon? Și, în caz de izbândă, vor putea să înfrunte crunta amenințare descoperită de vrăjitorul Gandalf în Dol Guldur?

  Regia: Peter Jackson
  194 2
  7.4
 • The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

  Hobbitul: Dezolarea lui Smaug

  Aventurile lui Bilbo Baggins pe parcursul călătoriei alături de vrăjitorul Gandalf și cei 13 pitici, conduși de Thorin Oakenshield, în misiunea lor de a pune din nou stăpânire pe Regatul Pierdut, Erebor.

  Regia: Peter Jackson
  183 2
  7.8
 • The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

  Hobbitul: O călătorie neașteptată

  Aventura urmărește călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.

  Regia: Peter Jackson
  170 2
  7.8
 • The Lovely Bones (2009)

  Din Raiul meu

  O fată de 14 ani, violată și ucisă de vecinul părinților ei, privește din Rai cum i se schimbă familia din cauza tragicului eveniment. Tatăl nutrește dorințe de răzbunare, iar fratele și sora învață semnificația cuvântului "mort"...

  Regia: Peter Jackson
  23 1
  6.6
 • King Kong (2005)

  Actiunea are loc in 1930, cand un grup de exploratori si realizatori de film calatoresc spre misterioasa Skull Island pentru a ancheta legendele despre o gorila gigant, pe nume Kong. Ajunsi acolo, ei descopera ca King Kong exista in realitate.

  Regia: Peter Jackson
  Oscar-uri:
  92 0
  7.2
 • The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

  Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui

  Ultima parte a trilogiei "Stăpânul Inelelor". Dându-și seama de primejdia pe care o poate aduce Inelul Suprem, Frodo și însoțitorii Inelului intră în MORDOR. Aici, Sauron păzește focul în care a fost făurit Inelul...

  Regia: Peter Jackson
  Oscar-uri: x 11
  243 1
  9.0
 • The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

  Stăpânul inelelor: Cele două turnuri

  În acest al doilea episod al trilogiei, Frodo își continuă odiseea pentru a-și împlini destinul: distrugerea Inelului Suveran și izbânda în fața Marii Întunecimi

  Regia: Peter Jackson
  Oscar-uri:
  234 2
  8.8
 • The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

  Stăpânul inelelor: Frăția inelului

  Intr-un mic oras din Comitat, tanarului Hobbit pe nume Frodo i se incredinteaza un inel magic. El trebuie sa calatoreasca pana la Muntele Osandei pentru a distruge acest inel cu puteri periculoase.

  Regia: Peter Jackson
  Oscar-uri: x 4
  252 1
  8.9
 • The Frighteners (1996)

  Un om și trei fantome

  Pentru ca poate sa vada si sa comunice cu fantomele, psihologul Frank Bannister locuieste cu 3 spirite. Rolul acestora e de a speria locuitorii orasului, astfel ajutandu-l pe Frank sa-si promoveze meseria de purificator de suflete, prin exorcizare.

  Regia: Peter Jackson
  13 1
  7.1
 • Doua prietene, Pauline (Melanie Lynskey) si Juliet (Kate Winslet), isi traiesc viata intr-o intensa fantezie. Parintii lor incearca sa puna capat acestei relatii obsesive si le separa. Dar fetele se razbuna...

  Regia: Peter Jackson
  21 2
  7.3
 • Dead Alive (1992)

  Regia: Peter Jackson
  7 0
  7.5
 • Bad Taste (1987)

  Populația unui orășel dispare și este înlocuită de extratereștri care aleargă după carne umană pentru lanțul de fast-food-uri intergalactic.

  Regia: Peter Jackson
  5 1
  6.5