Filmele regizate de Peter Jackson

  • Peter Jackson

    Peter Jackson

    62 de ani
    Data nașterii: 31.10.1961
    Locul nașterii: Pukerua Bay, North Island, New Zealand
    Oscaruri:
  • They Shall Not Grow Old (2018)

    Ei nu vor îmbătrâni

    Regizat de multi-premiatul Peter Jacskson, despre Primul Război Mondial. Compus din filmări restaurate, care nu au mai fost publicate vreodată, They Shall Not Grow Old comemorează 100 de ani de la încheierea primei mari conflagraţii.

    Regia: Peter Jackson
    19 1
    8.2
  • The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

    Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri

    Bilbo, Thorin și gnomii au reușit să-l stârnească pe Smaug din bârlogul său din Erebor, dar vor reuși ei să-l învingă pe dragon? Și, în caz de izbândă, vor putea să înfrunte crunta amenințare descoperită de vrăjitorul Gandalf în Dol Guldur?

    Regia: Peter Jackson
    194 2
    7.4
  • The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

    Hobbitul: Dezolarea lui Smaug

    Aventurile lui Bilbo Baggins pe parcursul călătoriei alături de vrăjitorul Gandalf și cei 13 pitici, conduși de Thorin Oakenshield, în misiunea lor de a pune din nou stăpânire pe Regatul Pierdut, Erebor.

    Regia: Peter Jackson
    182 2
    7.8
  • The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

    Hobbitul: O călătorie neașteptată

    Aventura urmărește călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.

    Regia: Peter Jackson
    169 2
    7.8
  • The Lovely Bones (2009)

    Din Raiul meu

    O fată de 14 ani, violată și ucisă de vecinul părinților ei, privește din Rai cum i se schimbă familia din cauza tragicului eveniment. Tatăl nutrește dorințe de răzbunare, iar fratele și sora învață semnificația cuvântului "mort"...

    Regia: Peter Jackson
    23 1
    6.6
  • King Kong (2005)

    Actiunea are loc in 1930, cand un grup de exploratori si realizatori de film calatoresc spre misterioasa Skull Island pentru a ancheta legendele despre o gorila gigant, pe nume Kong. Ajunsi acolo, ei descopera ca King Kong exista in realitate.

    Regia: Peter Jackson
    Oscar-uri:
    90 0
    7.2
  • The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

    Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui

    Ultima parte a trilogiei "Stăpânul Inelelor". Dându-și seama de primejdia pe care o poate aduce Inelul Suprem, Frodo și însoțitorii Inelului intră în MORDOR. Aici, Sauron păzește focul în care a fost făurit Inelul...

    Regia: Peter Jackson
    Oscar-uri: x 11
    243 1
    9.0
  • The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

    Stăpânul inelelor: Cele două turnuri

    În acest al doilea episod al trilogiei, Frodo își continuă odiseea pentru a-și împlini destinul: distrugerea Inelului Suveran și izbânda în fața Marii Întunecimi

    Regia: Peter Jackson
    Oscar-uri:
    234 2
    8.8
  • The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

    Stăpânul inelelor: Frăția inelului

    Intr-un mic oras din Comitat, tanarului Hobbit pe nume Frodo i se incredinteaza un inel magic. El trebuie sa calatoreasca pana la Muntele Osandei pentru a distruge acest inel cu puteri periculoase.

    Regia: Peter Jackson
    Oscar-uri: x 4
    250 1
    8.9
  • The Frighteners (1996)

    Un om și trei fantome

    Pentru ca poate sa vada si sa comunice cu fantomele, psihologul Frank Bannister locuieste cu 3 spirite. Rolul acestora e de a speria locuitorii orasului, astfel ajutandu-l pe Frank sa-si promoveze meseria de purificator de suflete, prin exorcizare.

    Regia: Peter Jackson
    13 1
    7.1
  • Doua prietene, Pauline (Melanie Lynskey) si Juliet (Kate Winslet), isi traiesc viata intr-o intensa fantezie. Parintii lor incearca sa puna capat acestei relatii obsesive si le separa. Dar fetele se razbuna...

    Regia: Peter Jackson
    21 2
    7.3
  • Dead Alive (1992)

    Regia: Peter Jackson
    7 0
    7.5
  • Bad Taste (1987)

    Populația unui orășel dispare și este înlocuită de extratereștri care aleargă după carne umană pentru lanțul de fast-food-uri intergalactic.

    Regia: Peter Jackson
    5 1
    6.5