Filmele regizate de Peter Weir

  • Peter Weir

    Peter Weir

    79 de ani
    Data nașterii: 21.08.1944
    Locul nașterii: Sydney, New South Wales, Australia
  • The Way Back (2010)

    Drumul de întoarcere

    Povestea unui ofițer polonez de cavalerie, capturat de Armata Roșie, care reușește să evadeze din Gulagul siberian în 1941.

    Regia: Peter Weir
    40 4
    7.3
  • Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

    Maestru și comandant: Partea îndepărtată a lumii

    Capitanul Aubrey, impreuna cu echipajul sau de pe „H.M.S. Surprise” se angajeaza intr-o lupta impotriva unei impresionante corabii de razboi, superioara din toate punctele de vedere, intr-o urmarire care ii va duce pana la capatul Pamantului.

    Regia: Peter Weir
    Oscar-uri:
    71 3
    7.5
  • The Truman Show (1998)

    Emisiunea lui Truman

    De când s-a născut, Truman e vedeta unui popular reality-show. Casa lui e un platou de filmare, familia și prietenii lui - actori. Toată viața lui se petrece în fața unor camere ascunse de existența cărora numai el, actorul principal, nu are idee!

    Regia: Peter Weir
    43 3
    8.2
  • Fearless (1993)

    Fără frică

    Dupa un accident de avion, caruia arhitectul Max Klein ii supravietuieste, Max nu mai este acelasi om. El se simte eliberat de angoasele anterioare accidentului si descopera cum poate reincepe sa traiasca, cu ajutorul unei alte...

    Regia: Peter Weir
    6 1
    7.1
  • Green Card (1991)

    Carte verde

    Sosit in America, un tanar face o casatorie de convenienta, pentru a putea obtine cartea verde si dreptul de munca, dar sfarseste prin a se indragosti de propria sotie.

    Regia: Peter Weir
    23 1
    6.3
  • Dead Poets Society (1989)

    Cercul poeților dispăruți

    La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din New England un profesor de literatură non-conformist (Robin Williams) își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor.

    Regia: Peter Weir
    Oscar-uri:
    23 0
    8.1
  • Un inventator excentric si dogmatic isi vinde casa si isi ia familia in America Centrala pentru a construi o fabrica de gheata in mijlocul junglei. Conflictele cu familia, cu un predicator local si cu natura sunt obstacole mici in calea obsesiei lui.

    Regia: Peter Weir
    9 1
    6.6
  • Witness (1985)

    Martorul

    Cand o tanara femeie din comunitatea Amish si fiul ei sunt implicati in uciderea unui agent de la Narcotice aflat sub acoperire, salvatorul lor va fi detectivul John Book (Harrison Ford).

    Regia: Peter Weir
    Oscar-uri:
    40 1
    7.4
  • The Year of Living Dangerously (1982)

    Un an de cumpană

    Guy Hamilton este un ziarist australian aflat la inceputul carierei, care asteapta cu nerabdare prima sa corespondenta speciala din strainatate. La sosirea sa in Jakarta, el este coplesit de saracia, mizeria si confuzia politica de aici.

    Regia: Peter Weir
    Oscar-uri:
    11 0
    7.1
  • Gallipoli (1981)

    Mel Gibson si Mark Lee joacă mirific rolurile a doi soldati patrioti implicati în dezastruoasa batălie de la Gallipoli din Turcia în timpul primului război mondial. Rezultatul este un palpitant film pe care nu-l vei putea uita.

    Regia: Peter Weir
    20 0
    7.4
  • The Plumber (1979)

    Instalatorul

    O familie australiana este terorizata de prezenta unui instalator, pe care se pare ca nimeni nu-l chemase si care ii aduce pe locatari in pragul isteriei. Dupa cateva zile, el pleaca asa cum venise, lasand in urma nervi zdruncinati si o casa...

    Regia: Peter Weir
    0 0
    6.5
  • The Last Wave (1977)

    Ultimul val

    David Burton, un avocat din Sydney, este solicitat sa apere cinci aborigeni acuzati de crima. Treptat, David incepe sa aiba viziuni premonitorii. Realizand ca viata familiei sale este in pericol, el intelege ca cei pe care-i apara si incearca sa-i...

    Regia: Peter Weir
    6 1
    6.9
  • Picnic at Hanging Rock (1975)

    Picnic la Hanging Rock

    Australia, anii 1900. Un grup de eleve de la o scoala de fete pleaca intr-o excursie la Hanging Rock. In timpul zilei, trei fete si o profesoara dispar inexplicabil. Una dintre ele este gasita dupa o saptamana, dar nu-si aminteste nimic....

    Regia: Peter Weir
    6 2
    7.4
  • The Cars That Ate Paris (1974)

    Mașini mortale

    Un orasel din Australia, Paris pe numele sau, traieste de pe urma accidentelor de masina pe care le provoaca si a valorificarii pieselor recuperate. Fratii George si Arthur sunt si ei victimele unui astfel de accident, in urma caruia George moare,...

    Regia: Peter Weir
    3 0
    5.6