Filmele regizate de Richard Linklater

  • Richard Linklater

    Richard Linklater

    63 de ani
    Data nașterii: 30.07.1960
    Locul nașterii: Houston, Texas, USA
  • Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure (2022)

    Apollo 10 1/2: Copilărie în era spațială

    Houston, Texas, 1969. Momentul triumfător al primei aselenizări prinde viață prin ochii unui băiat cu visuri intergalactice proprii.

    Regia: Richard Linklater
    2 0
    7.2
  • Where'd You Go, Bernadette (2019)

    Unde ai dispărut, Bernadette?

    După ce mama ei, Bernadette Fox, o femeie deosebit de nevrotică, dispare fără urmă, Bee, fiica de 15 ani, pornește cu tenacitate în căutarea ei. Pe parcurs, adolescenta are ocazia să afle ce trecut neliniștit are mama ei.

    Regia: Richard Linklater
    5 1
    6.5
  • La treizeci de ani după ce au servit împreună în războiul din Vietnam, Larry „Doc” Shepherd, Sal Nealon și reverendul Richard Mueller se reunesc pentru un alt tip de misiune: să îngroape fiul lui Doc, un tânăr ucis în Irak. Renunțând la...

    Regia: Richard Linklater
    29 2
    6.9
  • Everybody Wants Some!! (2016)

    That's What I'm Talking About

    Everybody Wants Some!! estep ovestea câtorva studenți din echipa de baseball a facultății care fac primii pași spre viața de adult, experimentând libertățile și responsabilitățile specifice "oamenilor mari".

    Regia: Richard Linklater
    9 2
    6.9
  • Boyhood (2014)

    12 ani de copilărie

    În filmul său revoluționar, Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din școala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante și a celor doi părinți divorțați.

    Regia: Richard Linklater
    Oscar-uri:
    12 1
    7.9
  • Before Midnight (2013)

    Înainte de miezul nopții

    Celine și Jesse sunt acum în Grecia, în vacanță. Au trecut nouă ani de când s-au reîntâlnit, în Franța si aproape 20 de ani de când s-au cunoscut, într-un tren spre Viena. Acum, cei doi sunt căsătoriți și au două fiice gemene.

    Regia: Richard Linklater
    18 0
    7.9
  • Bernie (2011)

    Inspirată din articolul „Midnight in the Garden of East Texas”, publicat în anul 1998 în revista Texas Monthly, dramedia "Bernie" are în centrul acțiunii un antreprenor de pompe funebre dintr-un mic oraș texan pe nume Berhardt "Bernie" Tiede.

    Regia: Richard Linklater
    5 1
    6.8
  • Me and Orson Welles (2008)

    Eu și Orson Welles

    În vârstă de 17 ani, Richard Samuels este plictisit de școală și visează la o cariera pe Broadway. Întâmplător, tânărul prinde o ocazie și, numaidecât, se trezește stând de vorba cu Orson Welles, care îl și distribuie într-o piesă în rolul lui...

    Regia: Richard Linklater
    1 0
    6.7
  • Fast Food Nation (2006)

    Națiunea mâncării rapide

    Când o cercetare privată dovedește că în hamburgerul favorit al Americii, Big One, s-au descoperit și urme de materii fecale, directorul de marketing Don Anderson (Greg Kinnear) face o inspecție la abator. Deși abatorul strălucește de...

    Regia: Richard Linklater
    4 1
    6.3
  • A Scanner Darkly (2006)

    Viziuni întunecate

    Timpul: viitorul apropiat. Locul: Suburbia. Povestea: una încurcată, iar eroii - tineri drogaţi cu substanţa D. Cu toţii se află sub conducerea unui guvern care urmăreşte să îşi distrugă propriii cetăţeni. Deşi guvernul lasă aparenţa existenţei...

    Regia: Richard Linklater
    19 4
    7.0
  • Bad News Bears (2005)

    Drumul spre victorie

    Morris Buttermaker, un fost jucãtor profesionist de baseball, actualmente muncitor alcoolic la deratizare, vrea sã câstige usor niste bani antrenând o echipã de copii de 12 ani, Bears, care este în cadere liberã si pe cale sã-si piardã locul in ligã.

    Regia: Richard Linklater
    3 0
    5.8
  • Before Sunset (2004)

    Înainte de apus

    Jesse, un scriitor din Statele Unite şi Celine, o franţuzoaică angajată a unei companii de protecţie a mediului, s-au întâlnit acum 9 ani în trenul Budapesta - Viena şi au trăit o mică poveste de dragoste.

    Regia: Richard Linklater
    36 0
    8.1
  • School of Rock (2003)

    Școală de rock

    Chitarist rebel cu o predilectie pentru sariturile in mijlocul spectatorilor in timpul spectacolelor precum si pentru solo la chitara excesiv de lung, Dewey vrea sa-si conduca trupa catre castigarea concursului Batalia trupelor.

    Regia: Richard Linklater
    13 0
    7.2
  • Tape (2001)

    Mărturisirea

    Johnny (Robert Sean Leonard) este un producator de filme in varsta de 30 de ani care se intoarce in orasul natal pentru a prezenta un proiect la festivalul de film. In timp ce este in oras, Johnny ii face o vizita lui Vince (Ethan Hawke), un vechi...

    Regia: Richard Linklater
    3 0
    7.2
  • Waking Life (2001)

    Vis și realitate

    Incredibilul film de animatie al regizorului Richard Linklater are ca personaj central un tanar care se cufunda in discutii filozofice cu o succesiune de excentrici si ganditori pasionali, nefiind niciodata sigur daca e treaz sau viseaza. Gratie...

    Regia: Richard Linklater
    9 1
    7.7