Filmele regizate de Robert Redford

  • Robert Redford

    Robert Redford

    87 de ani
    Data nașterii: 18.08.1936
    Locul nașterii: Santa Monica, California, USA
    Oscaruri:
  • The Company You Keep (2011)

    Regula tăcerii

    Acest thriller politic îl urmărește pe Jason Sinai, un nord-american din organizația radicală de stânga Weather Underground, care este căutat de FBI de aproape patru decenii pentru un jaf comis la o bancă din Michigan în anul 1974.

    Regia: Robert Redford
    18 1
    6.4
  • The Conspirator (2010)

    Conspiratorul

    Filmul spune povestea lui Mary Surratt, presupusa complice a lui John Wilkes Booth în conspirația asasinării președintelui american Abraham Lincoln

    Regia: Robert Redford
    8 0
    6.9
  • Lions for Lambs (2007)

    Leii mor pentru miei

    Povestea mai multor persoane implicate in lupta americanilor impotriva terorismului: un senator vrea sa vanda ultima strategie globala unei experimentate jurnaliste TV, un profesor universitar sa-si convinga cel mai bun student sa-si schimbe viata.

    Regia: Robert Redford
    12 1
    6.2
  • The Legend of Bagger Vance (2000)

    Misteriosul Bagger Vance

    Georgia, anii ‘20. Dupa moartea tatalui, tanara Adele decide sa scape de datorii, organizand un mare concurs de golf cu un premiu de 10.000 dolari. La competitie participa si un fost soldat, adevarat talent nativ,.

    Regia: Robert Redford
    23 1
    6.7
  • The Horse Whisperer (1998)

    Îmblânzitorul de cai

    Doua adolescente - Grace si Judith – pleaca la plimbare calare. Un accident stupid duce la moartea uneia dintre fete. Grace si calul Pilgrim, desi raniti, scapa. Este un moment dificil pentru parintii fetei, care nu stiu cum sa-si ajute fiica,...

    Regia: Robert Redford
    13 0
    6.7
  • Quiz Show (1994)

    Cine știe, câștigă

    La sfarsitul anilor ‘50, cand televiziunea incepea sa devina a doua religie, un producator american lanseaza unul dintre formatele de televiziune care si astazi ne mai tin in fata televizorului: quiz show-ul.

    Regia: Robert Redford
    3 0
    7.5
  • A River Runs Through It (1992)

    Cândva, pe aici, trecea un râu

    Norman si Paul, doi frati din Montana, cresc impreuna sub supravegherea tatalui lor, un preot extrem de sever. Satui de autoritatea tatalui lor, cei doi frati incearca sa protesteze. Drumurile lor insa se vor scinda.

    Regia: Robert Redford
    Oscar-uri:
    31 1
    7.2
  • The Milagro Beanfield War (1988)

    Milagro, razboi si seceta

    O frumoasă fabulă despre activism social şi ajutorarea aproapelui în timpurile moderne. O femeie-mecanic dintr-un orăşel din New Mexico sare în ajutorul unui fermier local care foloseşte apa aflată în proprietatea unui dezvoltator imobiliar pentru...

    Regia: Robert Redford
    Oscar-uri:
    1 0
    6.8
  • Ordinary People (1980)

    Oameni obișnuiți

    Adolescentul Conrad este urmărit de sentimentul vinovăției după ce fratele lui mai mare moarte înecat. La scurt timp de la tragedie, el încearcă să se sinucidă, așa că ajunge să fie internat într-o clinică pentru cei cu boli mintale.

    Regia: Robert Redford
    Oscar-uri: x 4
    11 2
    7.7