Filmele regizate de Robert Rossen

  • Robert Rossen

    Robert Rossen

    Data nașterii: 16.03.1908
    Decedat: 18.02.1966 (57 de ani)
  • Lilith (1964)

    Warren Beatty si Jean Seberg sunt protagonistii acestei drame despre iubirea obsesiva dintre un pshihiatru si pacienta sa. Vincent (Beatty), un veteran de razboi, se intoarce in posomoratul sau oras natal, Maryland, unde se angajeaza ca terapeut...

    Regia: Robert Rossen
    8 1
    6.8
  • The Hustler (1961)

    Șarlatanul

    Eddie Felson este un mic șarlatan de biliard, cu mult talent, dar cu o atitudine autodistructivă. Curajul lui îl face să-i provoace pe legendarii Grăsanii din Minnesota la un meci cu mize mari.

    Regia: Robert Rossen
    Oscar-uri:
    14 0
    8.0
  • They Came to Cordura (1959)

    Drumul spre Cordura

    In 1916, intr-o expeditie mexicana, maiorul Thorn din armata Statelor Unite, care se considera un las, este scos din regiment si trimis sa-i gaseasca pe potentialii castigatori ai medaliilor de onoare si sa-i aduca in siguranta la baza din Cordura.

    Regia: Robert Rossen
    8 0
    6.4
  • Alexander the Great (1956)

    Alexandru cel Mare

    Alexandru cel Mare (Richard Burton) este sfâşiat între înţelepciunea nobilă a profesorului său, Aristotel (Barry Jones), loialitatea faţă de tatăl său războinic (Fredric March) şi propriile planuri măreţe pentru cucerirea lumii. Într-o lume...

    Regia: Robert Rossen
    19 0
    5.8
  • All the King's Men (1949)

    Cariera de politician

    Filmul este povestea ascensiunii unui politician pornit dintr-un obscur scaun de conducator de comitat rural si ajuns in lumina reflectoarelor politicii inalte. Insa, in acest lung drum, politicianul si-a pierdut inocenta.

    Regia: Robert Rossen
    Oscar-uri:
    7 1
    7.5
  • Regia: Robert Rossen
    1 0
    6.7