Filmele și serialele regizate de Roland Emmerich

 • Roland Emmerich

  Roland Emmerich

  68 de ani
  Data nașterii: 10.11.1955
  Locul nașterii: Stuttgart, Baden-Württemberg, West Germany
 • Moonfall (2022)

  În Moonfall, o forță misterioasă doboară Luna de pe orbită și o aruncă pe un curs de coliziune cu Pământul - și cu viața așa cum o cunoaștem noi. Cu doar câteva săptămâni înainte de impact, când lumea este în pragul distrugerii, directorul NASA și...

  Regia: Roland Emmerich
  289 25
  5.1
 • Midway (2019)

  Bătălia de la Midway

  O producție grandioasă, „Bătălia de la Midway” urmărește povestea adevărată a incredibilei victorii purtate de curajoșii piloți și comandanți de pe flota americană care, deși depășiți numeric, au reușit să învingă un adversar incredibil de puternic.

  Regia: Roland Emmerich
  313 21
  6.7
 • Independence Day: Resurgence (2016)

  Ziua Independenței: Renașterea

  Acțiunea va avea loc la 20 de ani de la evenimentele din filmul original, când forțele extraterestre de întărire ajung pe Terra, să păstreze și să consolideze dominația predecesorilor lor, asta după ce primesc un semnal S.O.S. de la președintele SUA.

  Regia: Roland Emmerich
  157 11
  5.2
 • White House Down (2013)

  Alertă de gradul zero

  Cale (Channing Tatum) a primit răspuns negativ la cererea de a intra în echipa de protecție a președintelui american. El o invită pe fiica lui  într-o vizită la Casa Albă, care este luată cu asalt de un grup paramilitar înarmat până în dinți.

  Regia: Roland Emmerich
  39 1
  6.3
 • 2012 (2009)

  Un scriitor de romane SF află ceea ce guvernul SUA știe de câțiva ani de zile: că scoarța terestră va fi distrusă din cauza unor colosale explozii solare, lucru prevestit de calendarul mayaș, care considera că lumea se va sfârși în anul 2012.

  Regia: Roland Emmerich
  81 4
  5.8
 • 10,000 BC (2008)

  10 000 Î. Chr.

  Cu zece mii de ani înaintea erei noastre, un tânăr de 21 de ani și tribul său luptă pentru supraviețuire vânând mamuți. Când vânătorii clanului său și prințesa de care este îndrăgostit sunt luați prizonieri, el alearga în ajutorul lor.

  Regia: Roland Emmerich
  55 4
  5.1
 • The Day After Tomorrow (2004)

  Unde vei fi poimâine?

  Când se desprinde o bucată din calota de gheata a Antarcticii, urmeaza o serie de fenomene meteorologice alarmante: peste Tokyo se abate grindina de marimea unui grapefruit, in Hawaii uragane nemaivazute, iar Los Angeles-ul este biciuit de tornade.

  Regia: Roland Emmerich
  92 1
  6.5
 • The Patriot (2000)

  Patriotul

  Carolina de Sud - 1776. Benjamin Martin (Mel Gibson), fost erou al războiului franco-indian, a renunţat definitiv la luptă pentru a avea grijă de familia sa în pace.

  Regia: Roland Emmerich
  55 0
  7.2
 • Godzilla (1998)

  Filmul a fost dedicat lui Tomoyuki Tanaka, producătorul primului film Godzilla, care a decedat cu o lună înainte de lansarea versiunii moderne. Producţia din 1998 este regizată de Roland Emmerich

  Regia: Roland Emmerich
  59 1
  5.4
 • The Visitor (1997)

  Vizitatorul

  In urma cu 50 de ani, Adam MacArthur a disparut in Triunghiul Bermudelor. Intors acum cu o nava spatiala, venind de nicaieri, urmarit cu obstinenta de agenti guvernamentali, Adam incearca sa-si duca la bun sfarsit misiunea de a salva Pamantul si,...

  Scenariul: Dean Devlin, Roland Emmerich
  0 1
  7.0
 • Independence Day (1996)

  Ziua Independenței

  Aparitia unor imense nave spatiale se va transforma rapid in teroare, odata cu momentul in care uriasele nave pornesc in distrugerea marilor orase din intreaga lume. Pamantul mai are o singura speranta: o mare ofensiva impotriva invadatorilor.

  Regia: Roland Emmerich
  Oscar-uri:
  126 2
  7.0
 • Stargate (1994)

  Poarta Stelară

  Povestea incepe in Egiptul anului 1928 unde, in timpul unei expeditii arheologice este descoperita o poarta de piatra datand din timpuri stravechi. Pentru a elucida misterul straniei descoperiri, armata apeleaza la ajutorul unui egiptolog.

  Regia: Roland Emmerich
  117 2
  7.0
 • Universal Soldier (1992)

  Soldatul universal

  Luc şi Cott sunt soldaţi în armata americană. Ei sunt ucişi pe front, în timpul războiului din Vietman, însă armata derulează un proiect secret în cadrul căruia sunt incluse şi cadavrele celor doi.

  Regia: Roland Emmerich
  80 1
  6.1
 • Moon 44 (1990)

  Închisoarea spațială

  Resursele naturale ale Pamantului au fost secatuite, iar marile corporatii lupta pentru depozitele de minerale ramase pe alte planete.

  Regia: Roland Emmerich
  11 0
  5.0