Filmele regizate de Stanley Kubrick

  • Stanley Kubrick

    Stanley Kubrick

    Data nașterii: 26.07.1928
    Decedat: 07.03.1999 (70 de ani)
  • Eyes Wide Shut (1999)

    Cu ochii larg închiși

    Cruise. Kidman. Kubrick. Trei nume care au asigurat suspansul, succesul și speculațiile celui mai controversat film al ultimelor decenii. Conținutul abundă într-o disecare deloc gratuită a sexualității și a stilului voyeuristic de mânuire a camerei.

    Regia: Stanley Kubrick
    57 7
    7.5
  • Full Metal Jacket (1987)

    Platoșa de oțel

    O privire din două perspective asupra unei singure realități: atrocitățile produse de un razboi ai cărui victime sunt oameni, indiferent de ce parte a baricadei se situează ei

    Regia: Stanley Kubrick
    50 0
    8.3
  • The Shining (1980)

    Strălucirea

    Ingenioasa ecranizare de către Stanley Kubrik a romanului omonim a lui Stephen King a adus faimă durabilă atât scriitorului, cât şi regizorului şi l-a propulsat pe Jack Nicholson printre superstarurile Hollywoodului

    Regia: Stanley Kubrick
    64 8
    8.4
  • Barry Lyndon (1975)

    În fastuosul secol al XVIII-lea, tânărul irlandez Redmond Barry este hotărât să devină nobil. Se înrolează în armata engleză, luptă în războiul de şapte ani, dezertează de la englezi, se alătură prusacilor, este promovat şi protejat de un cavaler.

    Regia: Stanley Kubrick
    Oscar-uri: x 4
    25 0
    8.1
  • A Clockwork Orange (1972)

    Portocala mecanică

    Portocala mecanică trebuia să fie un fel de manifest. Alex este foarte rău... dar răutatea sa nu este produsul unei condiţionări sociale sau genetice, ci propria sa problemă, în care s-a angajat cu toată luciditatea. - Stanley Kubrick

    Regia: Stanley Kubrick
    25 3
    8.3
  • 2001: A Space Odyssey (1968)

    2001: O odisee spațială

    Când un monolit negru este descoperit pe suprafața Lunii, devine evident că a fost îngropat de către o inteligență extraterestră. Curând oamenii de știință îi identifică punctul de origine, planeta Jupiter, iar o echipă de cercetători e trimisă acolo

    Regia: Stanley Kubrick
    Oscar-uri:
    58 9
    8.3
  • Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

    Dr. Strangelove sau: cum am învățat să nu-mi mai fac griji și să iubesc bomba

    Generalul Jack Ripper pune la cale un plan ingenios ca să atace țintele strategice ale Rusiei cu bombe nucleare. Președintele american lucrează cu premierul rus într-o încercare disperată de a salva lumea.

    Regia: Stanley Kubrick
    23 2
    8.4
  • Lolita (1962)

    Profesorul englez de 40 de ani Humbert închiriază o cameră în casa văduvei Charlotte. După ce o cunoaște pe fiică de 14 ani a gazdei, Lolita, se îndrăgostește de ea, căsătorindu-se cu Charlotte doar pentru a fi mai aproape de subiectul pasiunii sale

    Regia: Stanley Kubrick
    12 1
    7.5
  • Spartacus (1960)

    Una dintre capodoperele cinematografice din toate timpurile, Spartacus este povestea sclavului rebel transformat în cel mai feroce gladiator al Imperiului Roman.

    Regia: Stanley Kubrick, Anthony Mann
    Oscar-uri: x 4
    38 0
    7.9
  • Paths of Glory (1957)

    Cărările gloriei

    Filmul este mai degraba un studiu al structurii sociale. Ofiterii dirijeaza evenimentele din elegante incaperi de castel, decorul accentuand indiferenta lor fata de soarta oamenilor. Acestia pleaca in transee asa cum in timp de pace se duc la slujba.

    Regia: Stanley Kubrick
    18 0
    8.4
  • The Killing (1956)

    Lovitura

    Dupa ce a iesit din inchisoare, Johnny Clay planuieste un jaf la cursele de cai. Desi schema jafului este foarte complex elaborata se dovedeste intr-un final ca pana si cel mai mic detaliu poate distruge operatiunea.

    Regia: Stanley Kubrick
    8 2
    7.9
  • Killer's Kiss (1955)

    Sărutul ucigașului

    Boxer-ul Davy Gordon dezvolta o relatie sentimentala rapida si puternica in momentul in care intervine in cearta dintre Vincent Raphello si Gloria Price. Raphello, gelos pe iubirea spontana dintre Davy si Gloria, hotaraste sa-l omoare pe boxer,...

    Regia: Stanley Kubrick
    3 0
    6.6
  • Patru soldati se prabusesc cu avionul intr-o padure la 10 km. de liniile inamice. Planul lor este sa treaca pe rau in asa fel incat sa evite contactul cu inamicii, dar lucrurile nu sunt atat de usoare precum par.

    Regia: Stanley Kubrick
    4 0
    5.3
  • O zi din viata unui boxer irlandez de categorie mijlocie pe nume Walter Cartier, mai exact ziua disputei cu Bobby James.

    Regia: Stanley Kubrick
    0 0
    6.2
  • Flying Padre (1951)

    Doua zile din viata preotului Fred Stadtmuller, a carui parohie din New Mexico este atat de mare incat imparte bunatate si lumina cu ajutorul monoplanului sau.

    Regia: Stanley Kubrick
    0 0
    5.5