Filmele regizate de Terry Gilliam

  • Terry Gilliam

    Terry Gilliam

    83 de ani
    Data nașterii: 22.11.1940
    Locul nașterii: Minneapolis, Minnesota, USA
  • The Man Who Killed Don Quixote (2018)

    Omul care l-a ucis pe Don Quixote

    Toby, un corporatist dezamăgit de viața modernă, e tras într-o lume fantastică a călătoriilor în timp după ce un cizmar spaniol îl crede Sancho Panza. Treptat, tânărul începe să nu mai distingă între vis și realitate.

    Regia: Terry Gilliam
    39 6
    6.3
  • The Zero Theorem (2013)

    Teorema zero

    The Zero Theorem il are in prim plan pe Qohen (Christoph Waltz), un barbat emotiv care traieste intr-o biserica si care si-a petrecut majoritatea vietii asteptand un apel menit sa-i defineasca viata.

    Regia: Terry Gilliam
    12 3
    6.0
  • The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

    Doctorul Parnassus

    Doctorul Parnassus, care pe vremuri a câștigat un pariu cu însuși Diavolul, are darul de a controla imaginația altora. După ce s-a jucat o dată cu soarta, doctorul are curajul de a-și încerca încă o dată norocul și tot cu forțele întunecate.

    Regia: Terry Gilliam
    15 1
    6.8
  • Tideland (2005)

    Țara minunilor

    O fetita de noua ani (Jodelle Ferland) ramane fara parinti intr-o casa izolata. Ea-si gaseste drept companion un epileptic retardat obsedat de submarine si o fata batrana pasionata de taxidermie. Lumea creata de Terry Gilliam se cufunda intr-un...

    Regia: Terry Gilliam
    8 0
    6.3
  • The Brothers Grimm (2005)

    Frații Grimm

    Culegători de folclor și maeștri farsori, frații Jake și Will Grimm, călătoresc din sat în sat sub pretextul că protejază oamenii de creaturi magice și fac ritualuri de exorcism. Ei sunt puși la încercare când întâlnesc un blestem adevărat

    Regia: Terry Gilliam
    34 4
    5.9
  • Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

    Spaima și dezgustul în Las Vegas

    Filmul detaliază călătoria trăsnită, în căutarea „Visului american", a lui Thompson și a avocatului lui țăcănit. Alimentați cu cantități impresionante de droguri, cei doi pornesc la drum cu Red Shark.

    Regia: Terry Gilliam
    17 4
    7.5
  • Twelve Monkeys (1995)

    Armata celor 12 maimuțe

    Misterul „Armatei celor 12 maimuţe” se află între trecut şi viitor, între luciditate şi nebunie, între vis şi realitate. Acţiunea filmului are loc în anul 2035 când omenirea subzistă într-o dezolantă lume a morţii.

    Regia: Terry Gilliam
    62 8
    8.0
  • The Fisher King (1991)

    Regele pescar

    Un fost DJ, împovărat de ani de zile de o teribilă greşeală comisă în timpul unei emisiuni, găseşte izbăvirea când oferă ajutor unui vagabond care a fost una dintre multele victime nevinovate ale greşelii celui dintâi

    Regia: Terry Gilliam
    Oscar-uri:
    15 2
    7.5
  • The Adventures of Baron Munchausen (1989)

    Aventurile Baronului Munchausen

    Povestea fantastică a unui aristocrat din secolul al 17-lea, a scutierului său şi a unei fetiţe de 10 ani, care se luptă să salveze un oraş de cucerirea turcilor.

    Regia: Terry Gilliam
    12 2
    7.1
  • Brazil (1985)

    Actiunea este plasata intr-un viitor perfect al eficienței utopice, în care domnesc tehnologia și birocrația în formele lor supreme, și unde supravegherea decretată de guvernanți este omniprezentă și acceptată ca un inconvenient…

    Regia: Terry Gilliam
    26 4
    7.9
  • O opera domoala si adesea amuzanta, sub forma unui scurt-metraj, semnata Terry Gilliam - nabadaiosul creator al serialului Monty Python.

    Regia: Terry Gilliam
    0 0
    7.8
  • Time Bandits (1981)

    Bandiții timpului

    În timpul nopții, Kevin, un puști cu o imaginație foarte bogată, e vizitat de șase pitici.Kevin pleacă într-o aventură în timp, de-a lungul istoriei, împreună cu piticii ce au "împrumutat" harta găurilor negre din Univers.

    Regia: Terry Gilliam
    15 2
    6.9
  • Jabberwocky (1977)

    Jabberwocky: oribilul monstru de care oamenii se feresc ca de ciuma...

    Regia: Terry Gilliam
    4 1
    6.1
  • Monty Python and the Holy Grail (1975)

    Monty Python și Sfântul Graal

    Filmul e o parodie dupa legendele cavaleresti britanice, intre care un loc de frunte il ocupa misiunea pentru Sfantul Graal a regelui Arthur. Acesta si cavalerii mesei rotunde pornesc intr-o calatorie initiatica, nici ei nu stiu de ce...

    Regia: Terry Jones, Terry Gilliam
    15 3
    8.2