Filmele cu Daniel Day-Lewis

  • Daniel Day-Lewis

    Daniel Day-Lewis

    67 de ani
    Data nașterii: 29.04.1957
    Locul nașterii: Greenwich, London, England, UK
    Oscaruri:
  • Phantom Thread (2017)

    Firul fantomă

    Suntem în Londra anilor '50, unde viața fastuoasă a lui Reynolds Woodcock, creator de modă care îmbrăca membri ai înaltei societăti și chiar ai casei regale, este dată peste cap de apariția unei tinere frumoase, Alma, care îi devine muză și iubită.

    Regia: Paul Thomas Anderson
    Oscar-uri:
    105 20
    7.4
  • Lincoln (2012)

    Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin "Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln", filmul se concentrează în special pe ultimele luni de viață ale lui Lincoln, romanul fiind prea stufos pentru a fi cuprins în întregime în film.

    Regia: Steven Spielberg
    Oscar-uri:
    27 3
    7.3
  • Nine (2009)

    Nouă

    Un regizor intre doua varste, Guido Contini (Daniel Day-Lewis), incearca sa-si termine noul film. Dar in jurul lui sunt prea multe femei: sotia (Marion Cotillard) , amanta (Penelope Cruz), muza (Nicole Kidman), dar si mama (Sophia Loren).

    Regia: Rob Marshall
    11 1
    5.8
  • There Will Be Blood (2007)

    Va curge sânge

    Filmul urmărește ascensiunea lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), evoluând dintr-un miner amărât, care își crește singur fiul, într-un mare magnat al țițeiului. O poveste de proporții epice despre familie, credință, putere și petrol.

    Regia: Paul Thomas Anderson
    Oscar-uri:
    32 3
    8.2
  • The Ballad of Jack and Rose (2005)

    Baladă pentru Jack și Rose

    Jack (Daniel Day-Lewis) traieste pe o insula abandonata, impreuna cu fiica sa Rose (Camilla Belle), in varsta de 16 ani. Jack a facut tot posibilul sa-si izoleze fiica de influentele malefice ale lumii inconjuratoare. Acum insa, Rose a ajuns la o...

    Regia: Rebecca Miller
    5 1
    6.5
  • Gangs of New York (2002)

    Găștile din New York

    In cea mai violenta parte a lumii din acele timpuri, intr-un New York fara reguli, se declanseaza o serie de revolte care aveau sa devina celebre. Ele isi au originea in conflictele dintre colonistii anglo-saxoni "bastinasi" si imigrantii irlandezi.

    Regia: Martin Scorsese
    66 6
    7.5
  • The Boxer (1998)

    Boxerul

    Dupa 14 ani de inchisoare, Danny revine in Belfast. Se reintalneste cu fosta sa iubita. Cei doi incearca sa-si reia relatia insa toata lumea este impotriva lor. Singurul loc in care Danny se simte ca acasa este ringul de box.

    Regia: Jim Sheridan
    5 0
    7.0
  • The Crucible (1996)

    Vrajitoarele din Salem

    Actiunea filmului se concentreaza asupra procesului de vrajitorie, ce a avut loc in anul 1692 in Salem, Massachussetts. Filmul are la baza piesa de teatru cu acelasi nume, apartinand scriitorului Arthur Miller, autor si al scenariului pentru...

    Regia: Nicholas Hytner
    8 2
    6.8
  • The Age of Innocence (1993)

    Vârsta inocenței

    O poveste plasată în secolul XIX în înalta societate din New York, unde un tânăr avocat se îndrăgostește de o burgheză divorțată, în timp ce e logodit cu verișoara acesteia.

    Regia: Martin Scorsese
    Oscar-uri:
    21 3
    7.2
  • In the Name of the Father (1993)

    În numele tatălui

    Un tanar e fortat sa semneze o declaratie prin care recunoaste a fi autorul unui atentat cu bomba in care au murit multi oameni nevinovati, si ca este membru IRA. Din acel moment familia lui este intemnitata.

    Regia: Jim Sheridan
    22 1
    8.1
  • The Last of the Mohicans (1992)

    Ultimul mohican

    În această producție din 1992, câștigătoare a premiului Oscar, Daniel Day–Lewis (indianul Hawkeye) și Madeleine Stowe (englezoaica) se îndrăgostesc pe fondul Războiului Indiano-Francez din 1936.

    Regia: Michael Mann
    Oscar-uri:
    60 5
    7.7
  • Eversmile New Jersey (1990)

    Pentru un zambet perfect

    Dentistul ambulant O'Connell traverseaza America de Sud pe o motocicleta cu atas in numele fundatiei Eversmile, New Jersey, luptand nu numai impotriva problemelor dentare, ci si impotriva fricii, ignorantei si indiferentei. In timpul unei opriri...

    Regia: Carlos Sorín
    0 0
    5.4
  • My Left Foot (1989)

    Piciorul meu stâng

    Povestea lui Cristy Brown e o poveste a triumfului asupra nenoricirilor vietii. Piciorul meu stang este o pelicula extraordinara bazata pe povestea reala a unui barbat inzestrat cu o nesecata dragoste de viata si pasiune pentru tot ceea ce ofera ea.

    Regia: Jim Sheridan
    Oscar-uri:
    12 0
    7.8
  • The Unbearable Lightness of Being (1988)

    Insuportabila ușurință de a fi

    Lasa-i pe altii sa se ocupe de lupta pentru libertate si fericire – Praga 1968. Thomas, un celebru chirurg din Praga, cunoscut ca fiind un mare cuceritor, este in cautarea fericirii. Este hotarat sa traiasca fara stresul vreunui compromis si nu ii...

    Regia: Philip Kaufman
    10 2
    7.3
  • A Room with a View (1986)

    Cameră cu priveliște

    Impresionanta poveste a doi tineri de origine engleza, care nu isi pot nega sentimentele si, in ciuda tuturor rezervelor impuse de rigiditatea secolului XIX, aleg sa traiasca o superba poveste de dragoste, in decorul romantic al Italiei.

    Regia: James Ivory
    Oscar-uri:
    18 1
    7.2