Filmele cu Jack Hawkins

  • Jack Hawkins

    Jack Hawkins

    Data nașterii: 14.09.1910
    Decedat: 18.07.1973 (62 de ani)
  • Theater of Blood (1973)

    Teatrul sângelui

    Edward Lionheart (Vincent Price), un prestigios actor de scenă englezesc, specializat în personaje shakespeariane, este profund umilit când Cercul Criticilor din Londra refuză să-i acorde un premiu prestigios. Plin de furie, plănuiește cu...

    Regia: Douglas Hickox
    6 1
    7.1
  • Nicholas and Alexandra (1971)

    Nicolae si Alexandra

    O poveste de dragoste fermecatoare din perioada regalitatii si a Revolutiei din Rusia, istoria trista a inceputului si sfarsitului ultimei domnii a Romanovilor executarea lor si momentul Revolutiei din Rusia. Cel care ii da viata personajului...

    Regia: Franklin J. Schaffner
    Oscar-uri:
    10 0
    7.2
  • When Eight Bells Toll (1971)

    Când bat opt clopote

    Agentul secret britanic Calvert e trimis să investigheze cauzele disparitiei unei nave in apropierea coastei Scotiei. Doi agenti sub acoperire aflați la bordul navei sunt gasiti asasinați. Suspectul principal este magnatul cipriot Sir Anthony Skouros

    Regia: Étienne Périer
    12 0
    6.0
  • The Adventures of Gerard (1970)

    Aventurile lui Gerard

    O nouă viziune asupra eroului lui Conan Doyle. Gerard explică o parte din succesele lui Napoleon prin misiunile secrete îndeplinite. Istoria consemnează geniul strategic al lui Napoleon, dar ficţiunea anticipează acţiunile de comando cu 150 de ani.

    Regia: Jerzy Skolimowski
    7 0
    4.8
  • Jane Eyre (1970)

    Regia: Delbert Mann
    0 0
    6.4
  • Waterloo (1970)

    "Portretul lui Napoleon evita cu dibacie dublul pericol, cel al eroizarii pana la transformare in mit si cel al demitizarii excesive, pana la caricaturizare. Este mai ales portretul unui om care incearca imposibilul: transformarea in realitate a...

    Regia: Sergey Bondarchuk
    29 0
    7.3
  • Buna desfasurare a unei celebre curse automobilistice este intrerupta de o serie nesfarsita de intamplari comice si povesti sentimentale. Spumoasa comedie se concentreaza pe cursa automobilistica anuala din Monte Carlo.

    Regia: Ken Annakin, Sam Itzkovitch
    2 0
    6.1
  • Shalako (1968)

    Regizorul foloseste peisajul spaniol care evoca intr-o oarecare masura Vestul american. Decorul natural este sublim si il serveste pe Dmytrik sa sublinieze natura incidentelor dramatice ce se petrec in acest film de aventuri.

    Regia: Edward Dmytryk
    19 2
    5.6
  • Lord Jim (1965)

    Regia: Richard Brooks
    11 1
    6.7
  • Zulu (1964)

    În 1879, britanicii au pornit lupta împotriva războinicilor zulu din Africa de Sud, așteptându-se ca armatele lor să nu aibă prea multă bătaie de cap în zonă. Astfel, o armată de 1350 de soldați a fost trimisă împotriva a 4000 de luptători zulu.

    Regia: Cy Endfield
    18 0
    7.7
  • Lawrence of Arabia (1962)

    Lawrence al Arabiei

    Pelicula prezintă periplul uneia dintre cele mai controversate figuri ale primei jumătăți a secolului XX, aventurierul T.E. Lawrence, ofițer britanic, în întreprinderea sa de a uni triburile arabe și a le obține independența.

    Regia: David Lean
    Oscar-uri: x 7
    63 2
    8.3
  • The League of Gentlemen (1960)

    Liga gentlemanilor

    Regia: Basil Dearden
    4 0
    7.2
  • Ben-Hur (1959)

    Ben Hur se reîntâlnește cu vechiul său prieten, ofițer roman. Sunt bucuroși de revedere, dar diferențele de opinii politice îi separă. Messala își trimite prietenul la galere, iar pe mama și sora acestuia la închisoare. Ben Hur jură să se răzbune.

    Regia: William Wyler
    Oscar-uri: x 11
    39 0
    8.1
  • Regia: Charles Crichton
    0 0
    6.7
  • The Bridge on the River Kwai (1957)

    Podul de pe râul Kwai

    După ce prizonierii britanici au construit un pod de cale ferată important în Burma ocupată de inamic, comando-urile Aliaţilor primesc misiunea de a-l distruge, într-una dintre cele mai memorabile experienţe cinematografice ale tuturor timpurilor.

    Regia: David Lean
    Oscar-uri: x 7
    35 0
    8.1