Filmele cu Richard Griffiths

  • Richard Griffiths

    Richard Griffiths

    Data nașterii: 31.07.1947
    Decedat: 28.03.2013 (65 de ani)
  • Private Peaceful (2012)

    Destine in razboi

    Filmul prezinta viata fratilor Tommo și Charlie din Devonshire din 1909 până în 1916, când izbucnirea războiului distruge traiul lor idilic de la țară. Tinerii pleaca la razboi, lăsând-o în urmă pe frumoasa Molly, de care ambii sunt indragostiti.

    Regia: Pat O'Connor
    4 0
    6.2
  • Hugo (2011)

    Hugo, un copil orfan, are grijă de ceasurile garii din Paris. Baiatul detine un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfățișarea unui bărbat cu un creion în mână. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta își va putea scrie mesajul.

    Regia: Martin Scorsese
    Oscar-uri: x 5
    35 1
    7.5
  • Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

    Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi

    Căpitanul Jack Sparrow reîntâlnește o femeie din trecutul său și habar n-are dacă între ei se reaprinde scânteia dragostei sau ea doar îl folosește pentru a găsi legendara Fântână a Tinereții.

    Regia: Rob Marshall
    143 2
    6.6
  • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

    Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I

    Harry așteaptă în casa de pe Privet Drive sosirea prietenilor săi. Ordinul Phoenix îl va escorta într-un loc sigur, departe de ochii și urechile Lordului Întunecat și-ale susținătorilor săi. Dar ce va face Harry atunci?

    Regia: David Yates
    120 6
    7.7
  • Bedtime Stories (2008)

    Povești de adormit copiii

    Skeeter, acum trecut de 30 de ani, își amintește cu drag de vremurile fericite alături de tatăl său în cămăruța hotelului unde luau viață tot felul de povești fantastice și captivante.

    Regia: Adam Shankman
    24 0
    6.0
  • Ballet Shoes (2007)

    Pantofii de balet

    Povestea a trei fete orfane (Pauline, Petrova and Posy Fossil), adoptate de un explorator excentric (Gum), si crescute de nepoata acestuia, Sylvia, in Londra anilor 1930. Filmul descrie lupta fiecarei fete pentru a-si implini visurile.

    Regia: Sandra Goldbacher
    3 0
    6.6
  • Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

    Harry Potter și Ordinul Phoenix

    Cand Harry Potter revine pentru cel de-al cincilea an la Hogwarts, toti vrajitorii cred ca intalnirea lui cu Cap-de-Mort e o minciuna. Dar uneltirile intunecatului lord ii ameninta pe studenti, asa ca Harry decide sa rezolve lucrurile.

    Regia: David Yates
    109 2
    7.5
  • The History Boys (2006)

    Băieții care fac istoria

    Intr-o lume a rigiditatii si a anumitor rigori tipic englezesti (gen Cambridge sau Oxford), ale racelii dintre relatiile omenesti, studentii Irwin si Darkin incearca sa-si croiasca o soarta potrivnica vietii pe care si-o doresc, pentru viitor.

    Regia: Nicholas Hytner
    0 0
    6.8
  • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

    Ghidul autostopistului galactic

    Cu câteva secunde înainte ca Pământul să fie distrus de niște creaturi malefice, Arthur Dent este trimis în spațiu de către prietenul său, un extraterestru în formă umană, iar el si prietenii săi vor sa afle misterele vieții și ale universului.

    Regia: Garth Jennings
    21 0
    6.7
  • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

    Harry Potter și prizonierul din Azkaban

    Anul III la Hogwarts, Scoala de Magie Farmece si Vrajitorii. Cu ajutorul Hartii Strengarilor, Harry, Hermione, si Ron vor iesi de mai multe ori din castel (in secret binenteles!) si vor afla taina conacului bantuit.

    Regia: Alfonso Cuarón
    111 3
    7.9
  • Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

    Harry Potter și Camera Secretelor

    Harry Potter îşi petrece cel de-al doilea an la Hogwarts... Habar n-are că şi anul acesta va fi la fel de plin de evenimente neaşteptate, ca şi anul trecut...

    Regia: Chris Columbus
    139 3
    7.4
  • Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

    Harry Potter și piatra filosofală

    În pragul împlinirii vârstei de 11 ani, Harry Potter anticipează puțin felul distracției și cadourile pe care i le va face familia Dursley, rudele sale antipatice care l-au luat în custodie după moartea părinților. Aventurile se țin lanț!

    Regia: Chris Columbus
    142 5
    7.6
  • Vatel (2000)

    Castelul printului de Condé, sfârsit de aprilie, 1671. Printul îmbãtrâneste, iar finantele sale sunt la pãmânt. Sperã sã conducã viitoarea campanie militarã din Olanda, însã pentru asta el trebuie sã câstige bunãvointa lui Ludovic al XIV-lea.

    Regia: Roland Joffé
    10 1
    6.6
  • Sleepy Hollow (1999)

    Legenda călărețului fără cap

    Ichabod Crane (Johnny Depp) este polițist în New York. El trebuie să rezolve misterul unor crime îngrozitoare. Trebuie să-l găsească pe Călărețul fără cap.

    Regia: Tim Burton
    Oscar-uri:
    43 2
    7.3
  • Guarding Tess (1994)

    Păzind-o pe Tess

    Un agent al serviciilor secrete are cea mai grea misiune a vieţii sale: să o păzească pe exasperanta văduvă a unui fost preşedinte, pe Tess Carlisle. Acum în vârstă şi dificilă, ea şi-a făcut o reputaţie din maniera sa beligerantă de a se purta.

    Regia: Hugh Wilson
    19 1
    6.2