Filmele cu Walter Matthau

 • Walter Matthau

  Walter Matthau

  Data nașterii: 01.10.1920
  Decedat: 01.07.2000 (79 de ani)
  Oscaruri:
 • Hanging Up (2000)

  Afurisitul de telefon!

  Regia: Diane Keaton
  3 0
  4.8
 • The Odd Couple II (1998)

  Un cuplu ciudat II

  Oscar si Felix nu s-au vazut timp de 17 ani. Acum Oscar locuieste in Florida, iar Felix in New York. Intr-o buna zi, Oscar este invitat de fiul sau, Bruce, sa ia parte la nunta lui cu fiica lui Felix, care va avea loc in California.

  Regia: Howard Deutch
  5 1
  6.4
 • Out to Sea (1997)

  Afară pe mare

  Ajuns la faliment din cauza pasiunii sale pentru pariuri, Charlie, un batranel simpatic, isi planuieste cu grija ceea ce ar trebui sa fie marea (si ultima) sa lovitura: o vacanta in Marea Caraibelor, unde sa-si gaseasca o aleasa cu un portofel plin.

  Regia: Martha Coolidge
  12 0
  6.0
 • The Grass Harp (1996)

  Cărările sufletului

  Dragostea inseamna iubire, asa cum natura inseamna viata. Cele mai frumoase calatorii se pierd pe cararile sufletului. Dupa moartea mamei lui, Collin Fenwick se duce sa locuiasca la verisoarele tatalui sau, bogatele si avarele Verena si Dolly...

  Regia: Charles Matthau
  4 0
  7.7
 • Grumpier Old Men (1995)

  Și mai morocănoși

  Si mai morocanosi reinvie disputele dintre cei doi vesnici rivali, Max (Walter Matthau) si John (Jack Lemmon). De data aceasta, atentia lor este captata de pregatirile pentru nunta copiilor lor si de nou-venita Maria Ragetti (Sophia Loren).

  Regia: Howard Deutch
  26 0
  6.6
 • I.Q. (1994)

  O comedie romantică în care Einstein nu apare sub chipul veşnicului profesor distrat, ci a unui Cupidon hotărât să-şi înfigă săgeţile în cine trebuie, fiind convins că în dragoste ritmul bătăilor inimii e mai important decât teoria relativităţii

  Regia: Fred Schepisi
  13 0
  6.2
 • Dennis the Menace (1993)

  Dennis, pericol public

  O excelentă comedie, capabilă să bine-dispună chiar şi pe cel mai morocănos dintre noi. Mai ales că rolul principal e deţinut de Walter Matthau, iar Mason Gamble e încântător în rolul puştiului care îi întoarce bătrânului existenţa cu susu-n jos.

  Regia: Nick Castle
  27 0
  5.6
 • Grumpy Old Men (1993)

  Morocănoșii

  Filmul este o comedie spumoasa ce-i are in centrul atentiei pe vesnicii rivali John Gustafson si Max Goldman. Cei doi vecini in varsta isi petrec cea mai mare parte a timpului intrecandu-se in fel de fel de farse pe care si le fac unul celuilalt.

  Regia: Donald Petrie
  25 0
  7.0
 • JFK (1991)

  Un amestec de dovezi clare și speculație despre moartea președintelui Statelor Unite, John F. Kennedy pe 22 noiembrie 1963. Un avocat din New Orleans, Jim Garrison, redeschide dosarul și analizează foarte critic probele și concluziile F.B.I.-ului.

  Regia: Oliver Stone
  Oscar-uri:
  30 0
  8.0
 • The Couch Trip (1988)

  Psihopatul psihiatru

  Un pacient bolnav mintal trimis initial la închisoare pentru o infractiune pe computer, reuseste sa pacaleasca auoritatile pentru a-l trimite la un azil de nebuni.

  Regia: Michael Ritchie
  4 0
  5.8
 • Pirates (1986)

  Regia: Roman Polanski
  12 0
  6.0
 • The Survivors (1983)

  Supraviețuitorii

  Doi proaspat someri necunoscuti se imprietenesc dupa ce reusesc sa impiedice un jaf. Belelele incep imediat caci cel pe care l-au oprit este si ucigas, iar acum i s-a cam pus pata pe ei.

  Regia: Michael Ritchie
  9 0
  5.8
 • Buddy Buddy (1981)

  Prietenii

  Victor Clooney (Jack Lemmon) este un individ deprimat care dupa ce isi pierde sotia indragostita de directorul unei clinici ciudate, se hotaraste sa se sinucida. si pentru acest lucru inchiriaza o camera intr-un hotel obscur, unde intentioneaza sa...

  Regia: Billy Wilder
  3 0
  6.5
 • Hopscotch (1980)

  Șotronul

  Un agent CIA decide să iasă din “joc” și pentru a se asigura că este lăsat în pace, amenință că-și va trimite memoriile celor mai importante agenții din lume. Când CIA-ul nu-i dă crezare, începe să scrie și să trimită capitol după capitol.

  Regia: Ronald Neame
  14 3
  7.1
 • California Suite (1978)

  Hotel California

  Patru povesti separate si total diferite se intalnesc intr-un hotel in California. Actrita britanica Diana Barrie (Maggie Smith) este nominalizata la Oscar si vine cu sotul ei, Sidnet Cochran (Michael Caine) pentru a participa la Ceremonie....

  Regia: Herbert Ross
  Oscar-uri:
  5 0
  6.2