Filmele regizate de Alfred Hitchcock

 • Alfred Hitchcock

  Alfred Hitchcock

  Data nașterii: 13.08.1899
  Decedat: 29.04.1980 (80 de ani)
 • Family Plot (1976)

  Complot de familie

  Falsul medium Madam Blanche si prietenul ei George, sofer de taxi, isi duc zilele din castigurile facute pe seama naivitatii oamenilor. Ei sunt angajati de o vaduva pentru a-i gasi nepotul dat spre adoptie cu multi ani in urma.

  Regia: Alfred Hitchcock
  3 0
  6.8
 • Frenzy (1972)

  Nebunia

  Londra este terorizata de un maniac sexual, care ucide femeile prin strangulare.

  Regia: Alfred Hitchcock
  7 1
  7.4
 • Topaz (1969)

  C.I.A. afla de la un inalt demnitar sovietic ca rusii trimit si instaleaza rachete nucleare in Cuba. Americanii solicita ajutorul colegilor francezi, agentii dubli misuna, lichidarile se fac fara scrupule; tabere certe nu exista, ci doar interese.

  Regia: Alfred Hitchcock
  23 0
  6.2
 • Torn Curtain (1966)

  Cortina sfâșiată

  Paul Newman este omul de stiinta Michael Armstrong. El pretinde a fi altcineva si ajunge in estul Germaniei unde descopera detalii foarte interesante pentru studiile sale despre proiectilele nucleare sovietice.

  Regia: Alfred Hitchcock
  9 0
  6.6
 • Marnie (1964)

  Considerat cel mai poetic film al lui Hitchcock, Marnie este o capodoperă a misterului psihologic, în care se regăsesc toate obsesiile regizorului: sexualitatea feminină inhibată, personalităţile duplicitare şi identităţile false.

  Regia: Alfred Hitchcock
  14 0
  7.1
 • The Birds (1963)

  Păsările

  The Birds este printre cele mai cunoscute filme ale lui Hitchcock, deşi nu definitoriu, întrucât accentul e pus pe horror-ul iscat de atacurile demente şi sinucigaşe ale păsărilor asupra oamenilor şi nu, ca de obicei, pe psihologicul uman.

  Regia: Alfred Hitchcock
  29 5
  7.7
 • Psycho (1960)

  Psihoza

  Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă şi motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ţi petrece o seară liniştită. Nimeni nu ştie asta mai bine decât Marion, o călătoare a cărei drumeţie sfârşeşte în celebra scenă din duş

  Regia: Alfred Hitchcock
  29 2
  8.5
 • North by Northwest (1959)

  La nord, prin nord-vest

  Roger Thornhill, confundat cu un anume George Kaplan, este rapit si dus la un conac. Mai tarziu, imbatat si pus la volanul unei masini, este arestat, dar nimeni nu-i crede povestea, nici politia si nici propria mama, care-l scoate pe cautiune.

  Regia: Alfred Hitchcock
  45 0
  8.3
 • Vertigo (1958)

  Amețeala

  Un fost detectiv din San Francisco este căutat de o veche cunoștința care îl roagă să îi facă o favoare: aceea de a-i urmări soția care pare a suferi de niște tulburări psihice. Povestea reală se dovedește a fi mult mai complexă.

  Regia: Alfred Hitchcock
  23 1
  8.3
 • The Wrong Man (1957)

  Omul greșit

  Povestea adevărată a unui om nevinovat confundat cu un criminal.

  Regia: Alfred Hitchcock
  7 1
  7.4
 • The Man Who Knew Too Much (1956)

  Omul care știa prea multe

  Dr Ben McKenna, sotia lui Jo si fiul sau Hank isi petrec vacanta in Africa. In timp ce vizitau Marocul fac cunostinta cu misteriosul Louis Bernard. A doua zi, Bernard este omorat in piata din oras, dar inainte sa moara reuseste sa transmita...

  Regia: Alfred Hitchcock
  Oscar-uri:
  17 0
  7.4
 • To Catch a Thief (1955)

  Să prinzi un hoț

  Robie e principalul suspect într-o serie de furturi de bijuterii din hotelurile de lux de pe Riviera francezã si vrea sã-si dovedeascã nevinovãtia. El vede sansa de a-l atrage pe hotul misterios cu ajutorul bijuteriilor mamei printesei France.

  Regia: Alfred Hitchcock
  Oscar-uri:
  26 1
  7.4
 • The Trouble with Harry (1955)

  Necazuri cu Harry

  In padure e gasit cadavrul unui barbat imbracat elegant. De crima se autodenunta trei persoane: un braconier care l-a luat drept iepure, o fata batrana care l-a lovit in cap cu pantoful si sotia decedatului care l-a lovit cu un gratar.

  Regia: Alfred Hitchcock
  13 0
  7.1
 • Dial M for Murder (1954)

  Cu C de la Crimă

  Doi soti, Margot si Tony Wendice, duc o viata din ce in cea mai grea. El, un fost tenisman profesionist, decide sa-si ucida sotia din cel putin doua motive: ea il inseala cu un scriitor american de romane politiste si, una peste alta, mai are o...

  Regia: Alfred Hitchcock
  24 0
  8.2
 • Rear Window (1954)

  În spatele ferestrei

  1950, New York. Un fotograf ramane paralizat in urma unui accident. Neputand sa se deplaseze, Jeff isi petrece timpul observandu-i pe vecini. Curios sa afle cat mai multe, el incepe sa-l banuiasca pe vecinul de alaturi ca si-a omorat sotia.

  Regia: Alfred Hitchcock
  23 1
  8.5