Filmele regizate de Clint Eastwood

  • Clint Eastwood

    Clint Eastwood

    93 de ani
    Data nașterii: 31.05.1930
    Locul nașterii: San Francisco, California, USA
    Oscaruri:
  • Cry Macho (2021)

    Cry Macho: Drumul răscumpărării

    Eastwood îl interpretează pe Mike Milo, o fostă vedetă de rodeo și crescător de cai falit, care, în 1979, acceptă o slujbă de la un fost șef: să-l aducă pe fiul acestuia înapoi acasă din Mexic. Forțați să o ia pe drumuri lăturalnice, cei doi se...

    Regia: Clint Eastwood
    59 7
    5.7
  • Richard Jewell (2019)

    Cazul lui Richard Jewell

    Un film despre atentatul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, când, datorită vigilenței lui Jewell, unul dintre cei care asigurau paza stadionului, o mulțime de vieți au fost salvate.

    Regia: Clint Eastwood
    76 4
    7.5
  • The Mule (2018)

    Curierul traficanților

    Earl Stone este un veteran alienat și ajuns în pragul falimentului, când i se oferă oportunitatea de a câștiga bani doar pentru a conduce dintr-o locație în alta. Însă Earl descoperă curând că tocmai a devenit curier pentru un cartel mexican

    Regia: Clint Eastwood
    162 5
    7.0
  • The 15:17 to Paris (2018)

    Trenul de 15:17 spre Paris

    Vă mai amintiți cazul celor trei militari americani care au contracarat un atac terorist într-un tren ce se îndrepta spre Paris, în 2015? Clint Eastwood a făcut un thriller despre caz, cu cei trei americani jucându-și propriile roluri.

    Regia: Clint Eastwood
    54 16
    5.3
  • Sully (2016)

    Sully: Miracolul de pe râul Hudson

    Film biografic despre eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viața tuturor celor 155 de pasageri.

    Regia: Clint Eastwood
    62 1
    7.4
  • American Sniper (2014)

    Lunetistul american

    În cariera sa militară de zece ani, Kyle a bătut recordul la ținte doborâte, fapt ce i-a determinat pe insurgenții irakieni să pună o recompensă pe capul său. Perseverența sa la datorie i-a distrus însă căsnicia și legătura cu membrii familiei.

    Regia: Clint Eastwood
    Oscar-uri:
    86 5
    7.3
  • Jersey Boys (2014)

    Băieții din Jersey

    Jersey Boys, noul film regizat de Clint Eastwood este un musical ce prezintă ascensiunea trupei Four Seasons

    Regia: Clint Eastwood
    5 1
    6.8
  • J. Edgar (2011)

    În regia lui Clint Eastwood și în interpretarea lui Leonardo Di Caprio, J.Edgar spune povestea reală a vieții publice, dar și personale a unui om pe cât de puternic, pe atât de controversat.

    Regia: Clint Eastwood
    16 1
    6.5
  • Hereafter (2010)

    Dincolo de viață

    O dramă care se concentrează asupra a trei oameni – un muncitor american, o jurnalistă franceză și un licean londonez – care, fiecare în felul său unic și profund, se confruntă cu moartea.

    Regia: Clint Eastwood
    20 2
    6.5
  • Invictus (2009)

    Neînfrânt

    În timpul primului mandat al președintelui Mandela, Africa de Sud găzduiește Campionatul Mondial de Rugby. Președintele s-a folosit de acest eveniment pentru a aduce albii și persoanele de culoare laolaltă, după decenii de violență și neîncredere.

    Regia: Clint Eastwood
    21 0
    7.3
  • Gran Torino (2008)

    Walt Kowalski, un veteran al războiului din Coreea, privește cu ochi răuvoitori la lumea în continuă schimbare din jurul sau.

    Regia: Clint Eastwood
    43 2
    8.1
  • Changeling (2008)

    Schimbul

    O mamă află cu disperare că fiul ei a dispărut. Autoritățile dau de urma copilului. Ziua când acesta se întoarce acasă ar trebui să fie cea mai fericită din viața mamei, numai că ea își dă seama că s-a produs o greșeală: copilul nu este fiul ei.

    Regia: Clint Eastwood
    36 0
    7.8
  • Flags of Our Fathers (2006)

    Steagurile taților noștri

    Februarie, 1945. Pe insula Iwo Jima are loc una din cele mai sangeroase batalii din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. La inceputul luptei, un steag american apare pe muntele Suribachi, si imaginea celor 5 soldati care l-au ridicat face inconjurul SUA.

    Regia: Clint Eastwood
    25 0
    7.1
  • Letters from Iwo Jima (2006)

    Scrisori de la Iwo Jima

    Acum peste 60 de ani, soldati americani si japonezi au luptat la insula Iwo Jima. Zeci de ani mai tarziu, mai multe sute de scrisori sunt dezgropate la Iwo Jima, scrisori care dau chip si glas barbatilor care au luptat acolo.

    Regia: Clint Eastwood
    Oscar-uri:
    43 2
    7.8
  • Million Dollar Baby (2004)

    O fată de milioane

    Filmul spune povestea lui Maggie, o chelnerita care s-a mutat la Los Angeles pentru a deveni campioana de box. Dorinta ei este de a fi antrenata de legendarul Frankie Dunn. Filmul este o poveste profunda despre hotarare, putere si dragoste.

    Regia: Clint Eastwood
    Oscar-uri: x 4
    49 2
    8.1