Filmele regizate de James Ivory

  • James Ivory

    James Ivory

    95 de ani
    Data nașterii: 07.06.1928
    Locul nașterii: Berkeley, California, USA
  • The City of Your Final Destination (2009)

    Orașul destinației finale

    Studentul doctorand Omar Razaghi, de 28 de ani, al Universității Kansas, primește o subvenție pentru a scrie biografia scriitorului latin-american Jules Gund. Omar trebuie să ajungă la trei persoane care au fost aproape de Gund.

    Regia: James Ivory
    12 1
    6.3
  • The White Countess (2005)

    Contesa de gheață

    Contesa alba este o drama istorica despre un barbat care s-a izolat si inchis in el insusi in fata unei lumi pe care nu a putut sa o schimbe.

    Regia: James Ivory
    10 1
    6.5
  • The Divorce (2003)

    Divorțul

    Isabel se îndreaptă spre Paris pentru a o ajuta pe sora ei vitrega Roxy, care este însărcinată, și descoperă ca soțul acesteia a părăsit-o. În timp ce pe Roxy o așteaptă divorțul, Isabel se aventurează într-o relație cu un diplomat francez căsătorit.

    Regia: James Ivory
    5 1
    4.9
  • A Soldier's Daughter Never Cries (1998)

    O fiică de soldat nu plânge!

    Un scriitor american locuieste cu familia in Franta si se adapteaza la mentalitatea locului. Moartea lui ii leaga si mai mult pe membrii familiei.

    Regia: James Ivory
    0 0
    6.8
  • Surviving Picasso (1996)

    Picasso, artist si demon

    Mai mult decat o biografie a marelui pictor, "Picasso, artist si demon" e povestea femeii care i-a supravietuit lui Picasso, singura care a avut puterea sa scape de sub vraja lui si sa-l paraseasca, Francoise Gilot.

    Regia: James Ivory
    13 1
    6.3
  • Jefferson in Paris (1995)

    Jefferson la Paris

    Dupa moartea sotiei, Thomas vine in Franta ca ambasador al SUA. Viata de la curtea regelui Louis al XVI-lea, obiceiurile si atmosfera sunt pentru Jefferson un amuzant si nesecat obiect de studiu. Viata personala e, insa, umbrita de absenta unei sotii

    Regia: James Ivory
    6 0
    5.7
  • The Remains of the Day (1993)

    Rămășițele zilei

    Povestea majordomului Stevens, care și-a dedicat viața stăpânului său, lordul Darlington. Obsedat de perfecțiunea serviciilor ale căror coordonator este, Stevens își ignoră propria viață, sacrificându-și fericirea personală.

    Regia: James Ivory
    39 1
    7.8
  • Howards End (1992)

    Întoarcere la Howards End

    Dupa ce primeste mostenire averea colosala a unei bogatase cu care se imprietenise dezinteresat, o femeie de conditie sociala medie produce un adevarat cutremur in rigida aristocratie edwardiana de la inceputul secolului trecut.

    Regia: James Ivory
    Oscar-uri:
    26 2
    7.4
  • Mr. & Mrs. Bridge (1991)

    Domnul si Doamna Bridge

    Domnul si Doamna Bridge (interpretati de doi “soti autentici”, Paul Newman si Joanne Woodward) sunt doi cetateni onorabili din Kansas City-ul anilor 1940. Insa, in ceea ce priveste conceptiile lor de viata, ele au ramas impotmolite undeva prin...

    Regia: James Ivory
    10 1
    6.6
  • Slaves of New York (1989)

    Sclavii New York-ului

    Regia: James Ivory
    0 0
    5.7
  • Maurice (1987)

    Regia: James Ivory
    11 1
    7.6
  • A Room with a View (1986)

    Cameră cu priveliște

    Impresionanta poveste a doi tineri de origine engleza, care nu isi pot nega sentimentele si, in ciuda tuturor rezervelor impuse de rigiditatea secolului XIX, aleg sa traiasca o superba poveste de dragoste, in decorul romantic al Italiei.

    Regia: James Ivory
    Oscar-uri:
    18 1
    7.2
  • The Bostonians (1984)

    Bostonienii

    In Bostonul secolului al XIX-lea, Olive, o militanta feminista, incearca s-o atraga de partea cauzei sale pe Verena, tanara cu remarcabile calitati de orator. Totul merge bine, pana cand Verena se indragosteste de un avocat ce se opune vehement...

    Regia: James Ivory
    6 1
    6.2
  • Heat and Dust (1983)

    Arșiță și colb

    Anne investighează viaţa mătuşii ei, Olivia, al cărei destin a fost mereu presărat cu scandaluri. Cercetarea o aduce în 1920, când Olivia s-a măritat cu Douglas, un servitor civil al administraţiei coloniale, şi a plecat să locuiască la el, în India.

    Regia: James Ivory
    7 2
    6.5
  • Quartet (1981)

    Cvartet

    Regia: James Ivory
    3 1
    6.2