Filmele regizate de John Carpenter

  • John Carpenter

    John Carpenter

    76 de ani
    Data nașterii: 16.01.1948
    Locul nașterii: Carthage, New York, USA
  • The Ward (2010)

    Pavilionul

    Povestea terifiantă a tinerei Kristen, o fată instituționalizată într-un ospiciu, care ajunge să fie vânată de un spirit misterios și deloc prietenos.

    Regia: John Carpenter
    10 2
    5.5
  • Ghosts of Mars (2001)

    Fantomele de pe Marte

    Anul 2176. Nevoiti sa paraseasca Pamantul din cauza suprapopularii, multi oameni muncesc pe Marte in misiunile de forare menite sa extraga resursele planetei rosii. Dar una dintre aceste forari trezeste la viata o civilizatie martiana letargica

    Regia: John Carpenter
    31 3
    4.9
  • Vampires (1998)

    Vampirii

    Valek, un vampir salbatic in varsta de 600 de ani, este pe cale sa descopere, dupa o indelunga cautare, Crucea Berzierilor, un obiect de cult necesar pentru un ritual care le-ar da vampirilor puterea de a merge in timpul zilei.

    Regia: John Carpenter
    14 1
    6.1
  • Escape from L.A. (1996)

    Evadare din L.A.

    In anul 2000, un cutremur major loveste Los Angelesul, iar zona orasului este separata de continent, devenind o insula izolata. Orasul este transformat de presedintele Statelor Unite intr-o inchisoare de maxima securitate.

    Regia: John Carpenter
    32 1
    5.7
  • Village of the Damned (1995)

    Orașul celor blestemați

    Orasul celor blestemati este un remake dupa filmul cu acelasi nume, realizat in 1960 si devenit un clasic S.F.. Extraterestrii reusesc sa adoarma intregul orasel Midwich pentru 24 de ore, timp in care aproape toate femeile raman insarcinate......

    Regia: John Carpenter
    11 1
    5.6
  • In the Mouth of Madness (1995)

    Creatorii de coșmaruri

    Disparitia misterioasa a unui apreciat autor de best-seller-uri horror pe nume Sutter Cane, chiar in ajunul datei de predare a ultimei sale carti, ii pune pe toti pe jar, incepand de la Jackson Harglow, seful editurii, si terminand cu cititorii.

    Regia: John Carpenter
    18 1
    7.1
  • Body Bags (1993)

    Realizat pentru televiziune, lung-metrajul "Body Bags" este o mini-antologie horror ce cuprinde trei povestiri, doua semnate de Carpenter, iar ce-a de-a treia de Tobe Hooper.

    Regia: John Carpenter, Tobe Hooper, Larry Sulkis
    2 0
    6.2
  • Memoirs of an Invisible Man (1992)

    Memoriile omului invizibil

    Din momentul in care participa la un experiment de laborator sofisticat sortit esecului, viata lui Nick Halloway (Chevy Chase) ia o intorsatura foarte neasteptata. Se poate spune ca Nick se afla in locul nepotrivit, in momentul nepotrivit. El este...

    Regia: John Carpenter
    17 1
    6.0
  • They Live (1988)

    Ei trăiesc

    They Live este povestea unui bărbat obișnuit pe nume John Nada, care într-o zi ca oricare alta găsește o pereche ciudată de ochelari, cu care poate vedea adevărata față a oamenilor. Multe persoane din oraș sunt de fapt extratereștri de pe planeta...

    Regia: John Carpenter
    45 1
    7.2
  • Prince of Darkness (1987)

    Prințul întunericului

    Un secret sinistru este ascuns într-o pivniță a unei biserici abandonate din Los Angeles. Odată cu moartea unui preot dintr-o sectă misterioasă, un alt preot deschide ușa pivniței și descoperă o cuvă conținând un lichid verde. Preotul contactează...

    Regia: John Carpenter
    8 0
    6.7
  • Big Trouble in Little China (1986)

    Beleaua mare în China mică

    Kurt Russell joacă un sofer de camion dur, a carui viata monotona pe sosele ia brusc o întorsatura supranaturala cand prietena logodnicei sale e rapita. Grabindu-se sa o salveze ajunge într-o lume plina de fapturi bizare.

    Regia: John Carpenter
    23 2
    7.2
  • Starman (1984)

    Omul din stele

    După ce sonda Voyager II este lansat, invitând forme de viață din univers să ne viziteze, acest lucru chiar se întâmplă. Un extraterestru ia forma soțului decedat al lui Jenny și o obligă să călătorească cu el până la locul de întâlnire cu nava sa.

    Regia: John Carpenter
    21 0
    7.0
  • Christine (1983)

    Christine - Mașina ucigașă

    Un mit american devine un fioros cosmar pe patru roti si paradisul iluzoriu infern... Christine: o bizara si cutremuratoare idila magica, o tandra si salbatica relatie erotica intre un vechi automobil si tanarul lui posesor.

    Regia: John Carpenter
    20 1
    6.8
  • The Thing (1982)

    Creatura

    O navă spațială se prăbușește pe Pământ și este îngropată sub gheața Antarcticii. După ani de zile, oamenii de știință scot la lumină Creatura, dar își dau seama prea târziu că aceasta trăiește și poate imita orice formă de viață.

    Regia: John Carpenter
    63 0
    8.2
  • Escape from New York (1981)

    Scăparea din New York

    Un criminal condamnat si fost erou de razboi poate fi eliberat daca reuseste sa il salveze pe presedinte tinut captiv, in puscaria Insula Manhatten, de catre teroristi dupa doborarea avionul prezidential.

    Regia: John Carpenter
    44 3
    7.1