Filmele regizate de Mike Nichols

  • Mike Nichols

    Mike Nichols

    Data nașterii: 06.11.1931
    Decedat: 19.11.2014 (83 de ani)
    Oscaruri:
  • Charlie Wilson's War (2007)

    Războiul lui Charlie

    Congressman-ul Charlie Wilson are probleme la inceputul anilor '80, cand este descoperit intr-un bar, cu doua stripteuze drogate pe genunchi. Destinul barbatului este completat de incercarile de a ajuta rebelii din Afganistan dupa invazia sovietica.

    Regia: Mike Nichols
    17 0
    7.0
  • Closer (2004)

    Mai aproape

    Filmul este povestea unor relatii incalcite dintre doua cupluri de indragostiti care trebuie sa supravietuiasca, in urma aventurii avute de cate unul dintre parteneri cu celalalt al perechii adverse...

    Regia: Mike Nichols
    38 4
    7.2
  • Wit (2001)

    Voință

    O renumită profesoară de literatură engleză este obligată să-şi reconsidere viaţa după ce este diagnosticată cu cancer ovarian în fază terminală...

    Regia: Mike Nichols
    4 1
    8.0
  • What Planet Are You From? (2000)

    Un mascul extraterestru

    Pentru a salva planeta sa de barbati, un extraterestru e trimis pe Pamânt sa ii faca un copil unei pamântence. Odata ajuns pe Pamânt, Harold e inarmat cu lectii de curtoazie de pe planeta sa, dar singurul lucru pe care il atrage e dezastrul.

    Regia: Mike Nichols
    14 1
    5.6
  • Primary Colors (1998)

    Cum să ajungi președinte

    Nepotul unuia dintre liderii de culoare care au militat pentru cauza drepturilor civile pentru comunitatea sa, Henry Burton, un tânăr idealist, caută o cauză frumoasă și nobilă. Așa a intrat în politică și s-a alăturat campaniei prezidențiale a...

    Regia: Mike Nichols
    1 0
    6.7
  • The Birdcage (1996)

    Colivia

    Armand este proprietarul unui bar de noapte, unde si locuieste impreuna cu iubitul sau de-o viata Albert. Pentru ca este proaspat logodit, Val, fiul lui Armand cu o orientare sexuala scandalos de... normala, doreste sa-si prezinte iubita tatalui sau.

    Regia: Mike Nichols
    16 0
    7.2
  • Wolf (1994)

    Lup

    "Pentru cei ce nu iubesc genul, un film de groaza cu varcolaci nu pe deplin veridic fiindca incanta mai degraba prin umor si sofisticare decat prin coeficientul de spaima." -Todd McCarthy - 1994 (Variety)

    Regia: Mike Nichols
    19 0
    6.3
  • Regarding Henry (1991)

    Viața lui Henry

    Henry Turner este un neînduplecat avocat de succes din New York care își propune să câștige cu orice preț, chiar și sacrificându-și soția și fiica. Însă un singur glonț este de-ajuns să pună punct avântului carierei lui Henry și-l țintuiește la pat.

    Regia: Mike Nichols
    14 1
    6.7
  • Postcards from the Edge (1990)

    Salutări din Hollywood

    Cariera acrtitei Suzanne Vale se afla in declin din cauza dependentei de droguri. Studiourile ii impun conditii umilitoare pentru noile contracte, ca aceea de a continua sa locuiasca sub acelasi acoperis cu mama ei, o fosta stea de cinema.

    Regia: Mike Nichols
    5 0
    6.7
  • Biloxi Blues (1988)

    Un adolescent din New Yorkse inroleaza in armata Statelor Unite in ultimul an al celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Eugene este trimis la o baza din Biloxi, Mississippi, unde trebuie sa traiasca alaturi de soldati din toate paturile sociale.

    Regia: Mike Nichols
    1 0
    6.6
  • Working Girl (1988)

    O femeie face carieră

    Nemultumita de slujba si de relatia cu prietenul sau, un adevarat pierde-vara, Tess McGill decide sa isi schimbe viata. Se angajeaza in postul de secretara la o firma importanta de pe Wall Street.

    Regia: Mike Nichols
    Oscar-uri:
    36 0
    6.8
  • Heartburn (1986)

    Dragoste frântă

    Rachel (Meryl Streep) si Mark (Jack Nicholson) sunt doi jurnalisti din Washington. Ei se intalnesc la o nunta si la scurt timp dupa evenimentul care i-a adus impreuna, cei doi se casatoresc. Dar intr-o buna zi Rachel descopera ca Mark are o aventura.

    Regia: Mike Nichols
    7 2
    6.1
  • Silkwood (1983)

    Film inspirat dintr-un caz real. America anilor ‘70. Karen Silkwood lucreaza intr-o uzina chimica nucleara de prelucrare a plutoniului. In fiecare zi, tot mai multi colegi sunt contaminati. Oameni simpli, acestia nu constientizeaza cat de mare...

    Regia: Mike Nichols
    20 4
    7.1
  • The Fortune (1975)

    Averea

    Nick (Warren Beatty), nerabdator sa fuga in California cu iubita lui, Freddie (Stockard Channing), aranjeaza ca aceasta sa se casatoreasca cu prietenul lui, Oscar (Jack Nicholson), pana cand divortul lui Nick se va pronunta.

    Regia: Mike Nichols
    12 0
    5.6
  • Carnal Knowledge (1971)

    Cunoaștere carnală

    Sandy si Jonathan, doi colegi de facultate si de camin, au mai mult sau mai putin aceeasi obsesie: femeile. Vreme de doua decenii, intre 20 si 40 de ani, cei doi isi dedica viata cautarii a ceea ce ei considera a fi idealul feminin si isi fac...

    Regia: Mike Nichols
    19 1
    6.9