Filmele și serialele regizate de Neil Jordan

  • Neil Jordan

    Neil Jordan

    74 de ani
    Data nașterii: 25.02.1950
    Locul nașterii: Sligo, Ireland
  • Marlowe (2023)

    Regia: Neil Jordan
    131 16
    5.3
  • Greta (2019)

    Greta este un thriller psihologic despre o văduvă singură și misterioasă, a cărei prietenie cu o tânără naivă devine din ce în ce mai obsesivă și mai sinistră.

    Regia: Neil Jordan
    32 6
    6.0
  • Riviera (2017)

    Scenariul: Neil Jordan
    104 6
    6.7
  • Byzantium (2012)

    Bizanțul

    Locuitorii unui mic și dărăpănat orășel de coastă vor afla, cu costuri mortale, îngrozitorul secret a două tinere care și-au găsit refugiul la ei în stațiune.

    Regia: Neil Jordan
    17 1
    6.5
  • The Borgias (2011)

    Familia Borgia

    Serialul prezintă tumultoasa istorie a familiei Borgia, una dintre cele mai controversate şi hulite din trecutul Italiei. Celebră în timpul Renaşterii (şi mult după), familia Borgia a devenit un simbol al uneltirilor, al dezmăţului şi-al crimei,...

    Scenariul: Neil Jordan
    58 3
    7.9
  • Ondine (2009)

    Colin Farrell este un pescar irlandez care pornește dis-de-dimineață la pescuit în barca sa. Viața bărbatului se va schimba din temelii într-o zi când în plasă va prinde o femeie despre care rămâne convins că este o sirenă.

    Regia: Neil Jordan
    13 1
    6.8
  • The Brave One (2007)

    Curaj nebănuit

    Prezentatoarea radio Erica Bain are o viata fericita si un logodnic pe care-l adora. Ea pierde tot cand logodnicul ii este ucis, iar ea ramane sa se zbata intre viata si moarte. Femeia incepe sa bata strazile New York-ului devenind un justitiar.

    Regia: Neil Jordan
    27 0
    6.7
  • Breakfast on Pluto (2005)

    Mic dejun pe Pluto

    BREAKFAST ON PLUTO spune povestea lui Patrick „Kitten” Braden (Cillian Murphy), un orfan dintr-un mic oras din Irlanda care visează să evadeze din monotonia care îl înconjoară.

    Regia: Neil Jordan
    8 0
    7.2
  • The Good Thief (2002)

    Hoțul bun

    În lumea afacerilor dubioase, Bob e foarte cunoscut. Pe urmele lui se află polițistul Roger. Bob pune la cale un jaf. Dar planul e descoperit. Bob nu se neliniștește, pentru că nu banii sunt importanți, ci bucuria jocului periculos.

    Regia: Neil Jordan
    5 2
    6.5
  • The End of the Affair (1999)

    Sfârșitul aventurii

    Sarah e prinsă în sterilitatea unei căsnicii de conveniență. La o petrecere dată de soțul ei, ea se îndrăgostește de romancierul Maurice Bendrix care-i răspunde cu aceeași pasiune. Între cei doi se dezlănțuie o pasiune explozivă și nimicitoare.

    Regia: Neil Jordan
    18 1
    7.0
  • In Dreams (1999)

    Crime in vis

    Annette Bening, Aidan Quinn si Robert Downey Jr. joaca in acest thriller psihologic despre o femeie care descopera ca prin visele ei patrunde in mintea unui ucigas nebun. Acesta (Downey Jr.) le transforma in cosmaruri reale.

    Regia: Neil Jordan
    3 0
    5.5
  • The Butcher Boy (1998)

    Băiatul măcelar

    Filmul este despre tragica copilarie a lui Francie (Eamonn Owens) care locuieste cu o mama depresiva si un tata alcoolic. Insa, in ciuda acestor lucruri, Francie isi iubeste foarte mult familia, in special mama. Intr-o zi mama lui incearca sa se...

    Regia: Neil Jordan
    3 0
    7.1
  • Momentele de celebritate şi decăderea uneia dintre cele mai importante figuri din istoria Irlandei, care a luptat pentru independenţa acestui stat, sunt magistral surprinse în filmul lui Neil Jordan. Scenariul merge pe firul istoriei, surprinzând...

    Regia: Neil Jordan
    17 2
    7.1
  • A trecut aproape un de când Louis (Brad Pitt) și-a pierdut soția. Acum și-a pierdut și dorința de a trăi. Lestat (Tom Cruise), un vampir misterios, îl place pe Louis și îi dă "șansa" de a deveni o creatură a întunericului și a nopții: un vampir.

    Regia: Neil Jordan
    30 5
    7.5
  • The Crying Game (1992)

    Jocul lacrimilor

    O prietenie putin probabila se dezvoltă între Fergus, un voluntar in Armata Republicană Irlandeză, și Jody, un soldat britanic răpit.

    Regia: Neil Jordan
    Oscar-uri:
    8 2
    7.2