Filmele regizate de Pedro Almodóvar

  • Pedro Almodóvar

    Pedro Almodóvar

    74 de ani
    Data nașterii: 24.09.1949
    Locul nașterii: Calzada de Calatrava, Ciudad Real, Castilla-La Mancha, Spain
  • Regia: Pedro Almodóvar
    0 0
    6.2
  • Parallel Mothers (2021)

    Mame paralele

    Două femei necăsătorite care au devenit însărcinate din întâmplare și sunt pe cale să nască se întâlnesc într-un salon de spital: Janis, de vârstă mijlocie, care nu regretă nimic și fericită; Ana, o adolescentă, măcinată de regrete și înspăimântată.

    Regia: Pedro Almodóvar
    25 2
    7.1
  • The Human Voice (2020)

    Vocea umană

    Actrița britanică Tilda Swinton este protagonista acestui scurtmetraj, prima producție a lui Almodóvar în limba engleză, bazată pe piesa de teatru omonimă a poetului și dramaturgului francez Jean Cocteau.

    Regia: Pedro Almodóvar
    2 0
    6.9
  • Pain and Glory (2019)

    Durere și glorie

    "Durere şi glorie" vorbeşte despre actul creator şi despre dificultatea separării lui de viaţa autorului. În recuperarea trecutului, regizorul Salvador Mallo descoperă nevoia disperată de a-l repovesti şi în această nevoie îşi găseşte salvarea.

    Regia: Pedro Almodóvar
    45 12
    7.5
  • Julieta (2016)

    Julieta trăiește în Madrid și tocmai și-a pierdut soțul. Fiica sa a împlinit 18 ani și a decis să plece de-acasă fără nicio explicație. Julieta face tot posibilul să o găsească însă singurul lucru pe care îl află este cât de puțin își cunoștea fiica.

    Regia: Pedro Almodóvar
    11 2
    7.1
  • I'm So Excited (2013)

    Amanții pasageri

    Povestea se desfăşoară integral într-un avion. Regizorul însuşi descrie filmul ca o "comedioară foarte uşoară". Rolurile principale sunt deţinute de Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas şi Raúl Arévalo.

    Regia: Pedro Almodóvar
    4 2
    5.6
  • The Skin I Live In (2011)

    Pielea în care trăiesc

    Bazat pe romanul Mygale al lui Thierry Jonquet, această poveste despre răzbunare redă viaţa unui chirurg plastician pornit să se răzbune pe cei care i-au violat fiica.

    Regia: Pedro Almodóvar
    35 5
    7.6
  • Regia: Pedro Almodóvar
    0 0
    6.6
  • Broken Embraces (2009)

    Îmbrățișări frânte

    Un bărbat scrie, trăieşte şi iubeşte în întuneric. Victimă a unui accident de maşina în urma cu 14 ani, el şi-a pierdut vederea, dar şi pe femeia vieţii lui, pe Lena. Accidentul unui prieten îl va face pe protagonist să-şi rememoreze tumultoasa...

    Regia: Pedro Almodóvar
    8 1
    7.2
  • Volver (2006)

    Intoarcerea

    Trei generații de femei încearcă să supraviețuiască focului, nebuniei, superstițiilor și morții, apelând la bunătate, minciuni și o vitalitate fără limite.

    Regia: Pedro Almodóvar
    12 1
    7.6
  • Bad Education (2004)

    Proasta creștere

    Enrique Goded, tanar cineast madrilen, cauta un subiect pentru viitorul sau film de lung-metraj. Cineva i-l aduce, iar acesta este prietenul sau din copilarie, Ignacio Rodriguez, pe care nu-l va recunoaste imediat. Acesta este gata sa-i cedeze...

    Regia: Pedro Almodóvar
    1 0
    7.4
  • Talk to Her (2002)

    Vorbește cu ea

    Regia: Pedro Almodóvar
    Oscar-uri:
    12 1
    7.9
  • All About My Mother (1999)

    Totul despre mama mea

    Grecii spun că doar o femeie care și-a spălat ochii cu lacrimi poate să vadă limpede. Dar pentru Manuela, acest adevăr nu mai este valabil. În noaptea în care o mașină i-a ucis fiul, Esteban, și-a plâns toate lacrimile, până la capăt.

    Regia: Pedro Almodóvar
    Oscar-uri:
    11 1
    7.8
  • Live Flesh (1997)

    Sânge fierbinte

    Victor Plaza împărtășește prima lui experiență sexuală cu Elena, fiica unui diplomat, amatoare de droguri. David - unul dintre polițiștii veniți la Elena acasă pentru a o surprinde în flagrant delict, este împușcat în busculada creată și rămâne...

    Regia: Pedro Almodóvar
    10 1
    7.3
  • The Flower of My Secret (1995)

    Taina inimii mele

    Leo Macias e o scriitoare de romane sentimentale cu mare success de public, care isi revarsa toate frustrarile legate de mult prea frecventele plecari ale sotului ei-misionar ONU in Bosnia. Ca atare, femeia se hotaraste sa inceapa o viata noua...

    Regia: Pedro Almodóvar
    4 0
    7.0