Filmele regizate de Tim Burton

  • Tim Burton

    Tim Burton

    65 de ani
    Data nașterii: 25.08.1958
    Locul nașterii: Burbank, California, USA
  • Dumbo (2019)

    Un remake al filmului animat cu același nume din 1941 și bazat pe celebra carte a scriitorilor Helen Aberson și Harold Pearl, filmul urmărește aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobișnuit.

    Regia: Tim Burton
    93 4
    6.3
  • Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

    Copiii domnișoarei Peregrine: Între două lumi

    Jacob, în vârstă de 16 ani, urmărește niște indicii care îi duc pe o insulă misterioasă, unde descoperă ruinele dărăpanate ale Școlii Domnișoarei Peregrine pentru Copii Ciudați.

    Regia: Tim Burton
    49 3
    6.7
  • Big Eyes (2014)

    Ochi mari

    Film biografic despre Margaret Keane, pictoriță americană ce s-a bucurat de un fenomenal succes în anii '50, când portretele ei scoase în evidență de ochii supradimensionați erau extrem de populare, vândute sub numele soțului pictoriței, Walter.

    Regia: Tim Burton
    17 0
    7.0
  • Frankenweenie (2012)

    Frankeweenie spune povestea lui Viktor Frankestein, un puşti precupat de regie care realizează filme cu monştri ajutat de credinciosul său căţel Bull Terrier, Sparky. Doar că Sparky este călcat de maşină, iar Viktor se trezeşte fără star.

    Regia: Tim Burton
    8 0
    6.9
  • Dark Shadows (2012)

    Umbrele întunecate

    Filmul, scris de John August, este bazat pe celebrul serial supranatural cu același nume al anilor '60 creat de Dan Curtis. Johnny Depp îl interpretează pe Barnabas Collins, vampirul ale cărui aventuri sunt descrise în film.

    Regia: Tim Burton
    29 4
    6.2
  • Alice in Wonderland (2010)

    Alice în Țara Minunilor

    Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde află că urmează să fie cerută în căsătorie de un bărbat bogat. Fata fuge şi, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Ţara Minunilor, un loc pe care ştie că l-a vizitat cu ani în urmă...

    Regia: Tim Burton
    Oscar-uri:
    32 1
    6.4
  • Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

    Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street

    Sweeney Todd jura sa se razbune dupa ce a fost inchis pe nedrept. Fost barbier, Todd se intoarce dupa ispasirea pedepsei sa-si redeschida salonul de frizerie, numai ca „cei pe care-i barbiereste nu vor mai fi vazuti niciodata".

    Regia: Tim Burton
    Oscar-uri:
    15 3
    7.3
  • Corpse Bride (2005)

    Mireasa moartă

    Povestea lui Victor, un tânăr care se pare că este sortit să se căsătorească cu mireasa moartă în timp ce adevărata sa mireasa, Victoria, rămâne în lumea celor vii.

    Regia: Tim Burton, Mike Johnson
    18 0
    7.4
  • Charlie and the Chocolate Factory (2005)

    Charlie și fabrica de ciocolată

    Cu un bilet, tanarul Charlie Bucket castiga o excursie la fabrica de ciocolata lui Willie Wonka. Acolo Charlie, bunicul sau Joe si altii, descopera ca este mai bine sa ai o inima buna decat sa mananci dulciuri.

    Regia: Tim Burton
    27 1
    6.7
  • Big Fish (2003)

    Peștele mare

    Un tanar încearcă să afle mai multe despre tatăl său, rememorând poveștile despre viața acestuia. Astfel, din istorii și fabulații, fiul începe să descopere marile calități și marile defecte ale părintelui său, care își trăiește ultimele zile.

    Regia: Tim Burton
    19 3
    8.0
  • Planet of the Apes (2001)

    Planeta maimuțelor

    Apariţia neaşteptată pe planeta stăpânită de maimuţe a căpitanului Leo Davidson, străin de ordinea instaurată şi neafectat de aceasta, serveşte oamenilor înrobiţi de pe planetă drept catalizator pentru o schimbare socială.

    Regia: Tim Burton
    58 0
    5.7
  • Sleepy Hollow (1999)

    Legenda călărețului fără cap

    Ichabod Crane (Johnny Depp) este polițist în New York. El trebuie să rezolve misterul unor crime îngrozitoare. Trebuie să-l găsească pe Călărețul fără cap.

    Regia: Tim Burton
    Oscar-uri:
    43 2
    7.3
  • Mars Attacks! (1996)

    Marte atacă!

    Nave extraterestre survoleaza capitalele lumii. Când extraterestrii coboară în sfârșit pe Pământ, oamenii pot vedea că ei sunt verzi, veseli și prietenoși. Atât de prietenoși încât într-o singură secundă dezintegrează întreg Congresul SUA!

    Regia: Tim Burton
    25 1
    6.4
  • Ed Wood (1994)

    O poveste adevărată despre legendarul regizor al unor filme oribile și despre grupul lui ciudat de prieteni. Johnny Depp îl interpretează pe excentricul regizor Ed Wood.

    Regia: Tim Burton
    Oscar-uri:
    16 1
    7.8
  • Batman Returns (1992)

    Batman se întoarce

    Batman (Michael Keaton) are de înfruntat de această dată, pe lângă armata de răufăcători a Pinguinului (Danny DeVito), și avansurile unei diabolice femei-pisică (Michelle Pfeiffer), hotărâtă să-l distrugă pe eroul înaripat al orașului Gotham.

    Regia: Tim Burton
    35 1
    7.1