Subtitrări pentru filmele și serialele apărute în anul 1980 - pagina 18 din 18

  • The Gods Must Be Crazy (1980)

    Nebunia Zeilor

    Xi, un membru al tribului Sho din deșertul Kalahari, intră pentru prima dată în viață în contact cu civilizația și cu tehnologia modernă atunci când găsește o sticlă de Cola-Cola aruncată de către un pilot de avion aflat deasupra deșertului.

    Regia: Jamie Uys
    29 0
    7.3
  • Raging Bull (1980)

    Taurul furios

    Scenariul în forma sa originală conţinea mai mult box decât s-ar fi dorit. În termenii produsului final, adică filmul, problema devine una de structură, şi mai puţin una de cantitate.

    Regia: Martin Scorsese
    Oscar-uri:
    24 3
    8.1
  • Un antropolog din New York, profesorul Harold Monroe, pleaca in jungla din America de Sud pentru a afla ce s-a intamplat cu echipajul unui film, disparut cu doua luni in urma in timp ce realiza un documentar despre triburile de canibali din inima...

    Regia: Ruggero Deodato
    10 4
    5.8
  • Friday the 13th (1980)

    Vineri 13

    Vineri 13 a declansat la inceputul anilor ’80 moda unui anumit tip de filme de groaza, numite slasher movies, in care un psihopat pe care nu-l vedem urmareste un grup de adolescenti pentru un motiv pe care nu-l aflam decat in final si ii macelareste.

    Regia: Sean S. Cunningham
    19 3
    6.4
  • Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

    Războiul stelelor - Episodul V: Imperiul Contraatacă

    Rebelii se împrăștie după ce Imperiul le atacă baza de pe planeta de gheață Hoth. În timp ce Han și Leia sunt urmăriți de Imperialiști, Luke se antrenează cu maestrul Yoda înainte să îl confrunte pe Darth Vader și să afle un adevăr șocant.

    Regia: Irvin Kershner
    Oscar-uri:
    145 3
    8.7
  • The Shining (1980)

    Strălucirea

    Ingenioasa ecranizare de către Stanley Kubrik a romanului omonim a lui Stephen King a adus faimă durabilă atât scriitorului, cât şi regizorului şi l-a propulsat pe Jack Nicholson printre superstarurile Hollywoodului

    Regia: Stanley Kubrick
    64 8
    8.4