Subtitrări pentru filmele și serialele apărute în anul 1975 - pagina 10 din 14

  • Love and Death (1975)

    Dragoste și moarte

    Cand Napoleon ameninta sa invadeze Rusia, Boris Grushenko este obligat sa se inroleze, pentru a-si apara patria. Desi nu este deloc un erou, el reuseste sa captureze un grup de ofiteri inamici.

    Regia: Woody Allen
    8 1
    7.7
  • Monty Python and the Holy Grail (1975)

    Monty Python și Sfântul Graal

    Filmul e o parodie dupa legendele cavaleresti britanice, intre care un loc de frunte il ocupa misiunea pentru Sfantul Graal a regelui Arthur. Acesta si cavalerii mesei rotunde pornesc intr-o calatorie initiatica, nici ei nu stiu de ce...

    Regia: Terry Jones, Terry Gilliam
    15 3
    8.2
  • O poveste post-apocaliptica bazata pe nuvela lui Harlan Ellison. Un baiat comunica telepatic cu cainele lui pe masura ce cauta disperati surse de hrana si oportunitati de a face sex.

    Regia: L.Q. Jones
    7 0
    6.4
  • Three Days of the Condor (1975)

    Trei zile ale condorului

    „Filmul de spionaj cel mai inteligent pe care l-am vazut. Subtilitatea lui Pollack si a scenaristilor povestind istoria la persoana a treia, fara explicatii, ne face sa intelegem totul, odata cu eroul”. – Claude Benoit – 1970 (Jeune cinema)

    Regia: Sydney Pollack
    55 3
    7.4
  • Mirror (1975)

    Oglinda

    Acest film-eseu autobiografic graviteaza in jurul imaginii obsedante a mamei, o mama enigmatica, apropiata si indiferenta totodata, care nu explica nimic copiilor lasandu-i sa descopere singuri lumea cu senzatiile ei, ca un imens labirint.

    Regia: Andrei Tarkovsky
    17 0
    8.0
  • The Gypsy (1975)

    Țiganul

    Alain Delon joaca rolul unui raufacator condamnat de societate. Insa calea pe care acesta o urmeaza este singura optiune a celor asemenea lui - tiganii cu satra, care traiesc langa o groapa de gunoi, nu merg la scoala si nu au alte mijloace de...

    Regia: José Giovanni
    8 0
    6.3
  • The Four Musketeers (1975)

    Cei patru muschetari

    "Ecranizarea lui Lester ramane o spirituala parodie, nu atat a cavalerilor francezi, cat a genului de capa si spada (a la Fanfan) in care au stralucit tot ei, francezii." - Alice Manoiu - 1976 (Cinema)

    Regia: Richard Lester
    32 0
    6.9
  • Trei pungasi planuiesc sa usureze de 300.000$ pe un anume maior de cavalerie care are un dinte impotriva indienilor.

    Regia: Damiano Damiani
    31 2
    6.2
  • Barry Lyndon (1975)

    În fastuosul secol al XVIII-lea, tânărul irlandez Redmond Barry este hotărât să devină nobil. Se înrolează în armata engleză, luptă în războiul de şapte ani, dezertează de la englezi, se alătură prusacilor, este promovat şi protejat de un cavaler.

    Regia: Stanley Kubrick
    Oscar-uri: x 4
    25 0
    8.1
  • Rollerball (1975)

    Anul 2018. Aparent nu mai exista razboaie, saracie sau poluare. Lumea e controlata de cateva corporatii imense, iar sportul rege este Rollerball. Este un sport incredibil de violent, iar jucatorii risca la fiecare noua partida sa-si piarda viata.

    Regia: Norman Jewison
    13 0
    6.5
  • Alice Doesn't Live Here Anymore (1975)

    Alice nu mai locuieste aici

    "Este filmul care ii aduce consacrarea lui Martin Scorsese. In Alice nu mai locuieste aici, regizorul prelungeste intr-un registru poate mai putin pur, dar cu o maiestrie a tehnicii consolidata, acest joc al adevarului pe fondul unei rataciri...

    Regia: Martin Scorsese
    Oscar-uri:
    8 2
    7.3
  • Realizat in Uniunea Sovietica, lung-metrajul de fata prezinta povestea unui grup de vechi prieteni care obisnuiesc sa petreaca ajunul revelionului intr-o baie publica...

    Scenariul: Eldar Ryazanov
    3 0
    8.1
  • Yuppi du (1975)

    Regia: Adriano Celentano, Miky Del Prete
    1 0
    6.0
  • Nashville (1975)

    Un film care aruncă o privire asupra oamenilor din industria muzicii country și gospel din Nashville, Tennessee. Are 24 de personaje principale, o oră de numere muzicale și numeroase povești care se unesc într-un climax dramatic.

    Regia: Robert Altman
    Oscar-uri:
    4 1
    7.6
  • Frumoasa O este dusă de iubitul ei, Rene, într-un adăpost bizar. Aici, O va învăța arta bondage-ului și va înțelege cum să suporte numeroase perversiuni sexuale...

    Regia: Just Jaeckin
    8 2
    5.3