Filmele cu Denzel Washington

 • Fallen (1998)

  Căzutul

  In momentul in care toti cunoscutii lui Hobbes canta aceeasi melodie pe care Reese a cantat-o in camera de gazare, Hobbes este convins ca ingerul decazut Azazel este pe urmele lui….

  Regia: Gregory Hoblit
  33 2
  7.0
 • The Preacher's Wife (1996)

  Dragoste de înger

  Sotia lui Henry trece prin momente grele. Reverendul se ca poate schimba ceva in comunitatea pe care o conduce, tot asa cum se teme sa-i marturiseasca sotiei adevaratele sentimente. Salvarea lor va fi un inger care va aduce impacarea sotilor.

  Regia: Penny Marshall
  11 1
  5.7
 • Courage Under Fire (1996)

  Curaj sub foc

  1991, Razboiul din Golf a inceput. Pilotul unui elicopter de salvare, capitan Karen Walden, moare cu putin timp inainte de salvarea echipajului sau, in urma prabusirii. Locotent-colonelul Serling este insarcinat cu anchetarea cazului.

  Regia: Edward Zwick
  27 0
  6.6
 • Virtuosity (1995)

  Virtuozitate

  El este Sid 6.7., o creatie virtuală concepută special pentru a pune la încercare politia din L. A. Dar Sid nu se mai joacă. A reusit să treacă dincolo de granitele spatiului cibernetic.

  Regia: Brett Leonard
  18 2
  5.5
 • Devil in a Blue Dress (1995)

  Diavolul în rochie albastră

  1948, Los Angeles. Veteranul Ezikeal Rawlins caută de lucru. La barul prietenului său, el este prezentat lui DeWitt Albright, care caută pe cineva care să-l ajute să găsească o femeie despre care se crede ca se ascunde in comunitatea negrilor din LA.

  Regia: Carl Franklin
  21 1
  6.8
 • Crimson Tide (1995)

  Mareea stacojie

  În Rusia, o facțiune rebelă a fostei armate sovietice ocupă o bază de rachete nucleare. Lumea e în pragul dezastrului... Submarinul USS Alabama patrulează apele rusești având la bord un arsenal cu care ar putea declanșa un nou război mondial

  Regia: Tony Scott
  37 1
  7.3
 • The Pelican Brief (1993)

  Dosarul Pelican

  Povestea veridică şi palpitantă a unei studente care descoperă mobilul şi autorul moral al unei crime duble de care sunt legate înalte interese politice şi financiare.

  Regia: Alan J. Pakula
  52 1
  6.6
 • Philadelphia (1993)

  Un avocat de culoare homofob e forțat să-și înfrunte prejudecățile, atunci când acceptă să apere un client bolnav de SIDA împotriva firmei care l-a concediat.

  Regia: Jonathan Demme
  Oscar-uri:
  33 3
  7.7
 • O familie de indieni este expulzata din Uganda cand Idi Amin vine la putere. Mutati la Mississippi, anii trec pe nesimtite. Cand fiica indiana creste, se indragosteste de un barbat negru, iar acum, cele doua familii trebuie sa accepte ideea...

  Regia: Mira Nair
  4 0
  6.7
 • Malcolm X (1992)

  Malcolm X, faimosul lider afro-american, al cărui tată, preot, a fost ucis de Ku Klux Klan, devine gangster și ajunge la închisoare. Aici descoperă religia musulmană. Când iese din închisoare, începe să predice învățăturile lui Elijah Muhammad.

  Regia: Spike Lee
  23 1
  7.7
 • Ricochet (1991)

  Inscenarea

  Denzel Washington joaca rolul lui Nick Styles, procuror-adjunct in Los Angeles. In timpul unui carnaval, Earl Talbot Blake (J. Lithgow) pune la cale o afacere cu droguri. Styles si Blake se confrunta, iar Blake e inchis. Dupa sapte ani, acesta...

  Regia: Russell Mulcahy
  23 2
  6.2
 • Heart Condition (1990)

  Slab de inimă

  Comedie spumoasa cu o poveste pe masura calitatii actorilor din rolurile principale: Jack Moony, un politist alb, sufera un atac de cord exact in acelasi timp in care Napoleon Stone, un avocat de culoare angajat de mafia drogurilor, este ucis. In...

  Regia: James D. Parriott
  9 0
  5.5
 • Mo' Better Blues (1990)

  Totul pentru muzica Blues

  In copilaria lui Bleek (Denzel Washington) au existat mai multe lectii de muzica, decat intalniri cu prietenii. Ajuns la maturitate, nu poate avea o relatie stabila, jongland cu mai multe femei in acelasi timp, fiindca isi inchipuie ca cel mai...

  Regia: Spike Lee
  5 0
  6.7
 • The Mighty Quinn (1989)

  Marele Quinn

  Xavier Quinn (Denzel Washington) este seful politiei pe o mica insula din Caraibe, o slujba destul de dificila pentru ca incercarile sale de a impaca si locuitorii de culoare si albii bogati sunt sortite esecului.

  Regia: Carl Schenkel
  8 1
  6.0
 • Glory (1989)

  Gloria

  Shaw a fost ofițerul care s-a oferit să conducă prima companie de soldați afro-americani în timpul Războiului Civil din America. Această companie era formată în mare parte din sclavi evadați și trebuia să curețe drumul pentru "adevărații" soldați.

  Regia: Edward Zwick
  Oscar-uri:
  46 2
  7.8